fbpx

Goede voornemens voor 2017

Goede voornemens voor 2017

Het jaar zit er bijna op. Nog even en dan kunnen we 2016 achter ons laten. Het afgelopen jaar kende hoogtepunten maar ook dieptepunten. Zo heeft ieder jaar dat wel. En zoals ik in mijn vorige blog schreef is december voor mij het moment om terug te kijken, maar vooral om ook vooruit te kijken. Wat wil ik in 2017 anders doen, beter doen. Of niet meer doen of juist wel gaan doen. Voor mij zijn dat vaak niet dingen waar ik per 1 januari mee start. Maar ben ik er al mee bezig en ga er in 2017 gewoon door. De één noemt het goede voornemens en de ander zegt plannen voor het nieuwe jaar. Wat zijn mijn goede voornemens voor 2017?

Druk druk druk

Het afgelopen jaar stond in het teken van druk druk druk. Ik heb van november 2015 tot 1 oktober dit jaar 36 uur gewerkt en dat is best veel met 2 kinderen. Wat ik dus zeker heb geleerd afgelopen jaar is dat 4 dagen werken goed te doen is, maar dan wel maximaal 8 uur per dag. En dus werk ik sinds oktober 32 uur. Ik wil ook echt nooit meer 40 uur werken. Hoe leuk ik mijn werk ook vind. Maar als ik thuis ben wil ik ook nog energie voor mijn gezin hebben.

Meer rust

Sinds een paar weken heb ik een hulp in de huishouding en ik moet zeggen dat dat zeker voor meer rust zorgt. Het beetje energie wat ik na een week werken heb, gaat niet meer in het poetsen van de badkamer enzo zitten. Heerlijk! Ik kan dan lekker tutten met de meiden; spelletjes doen, met de barbies spelen of samen de Okkie en Bobo maken. De hulp blijft dus! En ik heb meer energie voor mijn gezin.

Vaker “nee” zeggen!

Daarnaast mag ik van mezelf best wel eens “nee” zeggen. Ik hoef niet naar elke borrel, etentje of feestje. En dit doe ik al wat langer en dat geeft me zoveel rust. En ik geniet des te meer op de momenten dat ik er wel naartoe ga. Ik moet niks, maar mag alles. 2017 zal voor mij veel meer in het teken staan van rust rust rust.

Stoppen met roken

Tja, wat kan ik hier over zeggen. Het is me nog steeds niet gelukt. Ik zie mezelf echt als een sterke vrouw. Maar als het om het roken gaat ben ik echt een slapjanus. Ik stop met goede moed en het lijkt goed te gaan, maar na een paar weken ga ik dan toch weer roken. Stomkop ben ik! Ik heb er al meerdere blogs over geschreven. En schaam me iedere keer weer als ik weer begin. Maar dit is zeker iets wat ik in 2017 toch weer ga proberen. Ik ben al eens 2 jaar gestopt geweest. Het moet dus te doen zijn. Ik moet het alleen vol zien te houden. De eerste 2 weken zijn het rotst dan moet het alleen maar makkelijker worden. Dat zeggen ze tenminste. Maar zo ervaar ik het niet.

Het rare is, is dat ik echt niet meer geniet van een sigaret. Stoppen zou dus makkelijk moeten zijn. Maar nee hoor. 2017 moet gewoon het jaar worden dat het me lukt. Wanneer in 2017 weet ik nog niet, maar het moet me lukken! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte 😉

Minder geld uitgeven

Volgens mij is geld uitgeven echt zo’n vrouwending. Ik ben niet iemand die op de aanbiedingen in de supermarkt let. Wat vinden we lekker vinden en en waar hebben we in? Ik wacht ook niet tot we kinderbijslag krijgen. Maar als ik een leuk jurkje of leuke schoenen voor de meiden zie, dan koop ik het. Ditzelfde geldt overigens ook als ik leuke dingen voor mezelf zie. Dit kan kleding zijn, of schoenen, maar net zo goed een lekker luchtje of een nieuw horloge. Ik werk er hard voor en vind ook dat ik mezelf dan best mag belonen. Maar het kan wel iets minder.

Meer geld opzij zetten

Het komt denk ik omdat ik precies weet wat er allemaal binnenkomt en uit gaat iedere maand. Ik hou namelijk niet van schulden of achterstanden. Maar hierdoor weet ik dus wat er iedere maand overblijft en wat ik dus uit kan geven door te shoppen. Maar het zou beter zijn als we wat meer geld opzij zetten. Er zijn echt wel wat dingen in huis die gedaan moeten worden, maar die worden steeds opzij geschoven omdat we toch nog wat meer willen sparen. Dus minder uitgeven en meer sparen. Deze is bijna net zo lastig als het stoppen met roken, want dat gat in mijn hand is inmiddels zo groot dat het geld er meteen uitvalt. Maar ook hier ga ik zeker mijn best voor doen. En hopelijk bestelt Alex wat minder zooi op Ali Express 😛

Meer aandacht voor mijn blog

Minder huishoudelijke taken, dus tijd over. Minder shoppen, dus tijd over. Tijd voor mijn gezin maar ook voor mezelf. En deze tijd wil ik onder andere in mijn blog gaan steken. Afgelopen jaar is het erg stilletjes geweest. Maar de afgelopen weken heb ik weer wat blogjes geplaatst. En ik merk dat ik zoveel energie krijg van het schrijven. En dan al die leuke reacties die ik krijg. Daar geniet ik echt van. Ik heb de laatste tijd veel persoonlijke blogjes geschreven over wat me bezig houdt. Maar ik wil in 2017 weer over verschillende onderwerpen schrijven. Leuke tips delen, weer wat DIY’s en er zullen het komende jaar vast weer wat bloggertags voorbij komen.

Meer van mezelf laten zien

Wat en waarover ik precies ga schrijven, dat zien we wel. Ik wil mezelf niet vastleggen aan een x aantal blogs per week. Vaak heb ik een ingeving en begin te schrijven. Wel wil ik meer eigen foto’s gebruiken. Ik heb het afgelopen jaar vooral gebruik gemaakt van stockfoto’s. Maar eigen foto’s maken mijn blog veel persoonlijker. Dus dat is iets wat ik zeker wil doen. De beugelfoto, met die verschrikkelijk grote tanden is trouwens wel van mij. Mister Ed is er jaloers op, geloof me!

Genieten met een hoofdletter G

Maar waar het allemaal op neerkomt is dat ik ook aankomend jaar weer wil genieten zoals ik ook dit jaar deed. Genieten van de mensen van wie ik hou; mijn familie en vrienden. Genieten van de momenten samen. Maar ik ga ook weer genieten op en van mijn werk. Genieten van de kleine dingen. Want er zullen ongetwijfeld ook dieptepunten zijn in 2017. Momenten waarbij je je afvraagt, waarvoor je het allemaal doet. Of momenten waarbij je je afvraagt waarom jou dit moet overkomen. Geniet daarom van al die mooie mensen om je heen, geniet van alle momenten dat je wel reden om te lachen hebt. Geniet vooral ook van de kleine dingen, de dingen die we vaak voor lief nemen.

Goede voornemens voor 2017

Sta iedere ochtend op en beloof jezelf dat je er weer een mooie dag van gaat maken. Je zal merken dat je dan ook beter met de dieptepunten en shit om zal kunnen gaan. Vraag jezelf of je iets aan de situatie kan veranderen. Ja? Verander het dan! Kun je het niet veranderen? Accepteer dan dat het zo is. Maar mensen, geniet van elke dag. Want de tijd vliegt en voor we het weten is alweer december en kijk je uit naar 2018….

Dit zijn voor mij een paar van de belangrijkste goede voornemens of plannen voor 2017. Heb jij goede voornemens voor 2017? Welke goede voornemens voor 2017 heb jij? Of doe je niet aan goede voornemens?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!