fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

MIjn goede voornemens voor 2019

goede voornemens voor 2019

Gelukkig nieuw jaar!! Ik hoop dat je een mooie jaarwisseling hebt gehad en gister geen hele grote kater had. Of juist wel. Want dan heb je er zeker een mooi feestje van gemaakt. Gister was vooral een dag van uitbrakken en misschien bij ouders op bezoek gaan om ze een gelukkig nieuw jaar te wensen. Vandaag op 2 januari is het een goede dag om even stil te staan en vooruit te kijken. Heb jij goede voornemens of doelen voor het komende jaar? Vandaag deel ik met jou mijn goede voornemens voor 2019 en ook mijn zakelijk doelen. Wat wil ik veranderen en wat wil ik bereiken?

Ik pak mijn terugblik op 2018 erbij. Hierin kan ik zien welke dingen er zijn gebeurd, wat ik mee wil nemen naar 2019 en wat ik achter wil laten in 2018. Het maken van een terugblik helpt daar enorm bij. Dus als jij ook goede voornemend of doelen op wilt stellen voor het komende jaar, raad ik je aan om eerst een terugblik te schrijven. Welke hoogte- en dieptepunten waren? Wat deed dit met je en wat voelde je erbij?

Nog meer tijd voor mijn gezin

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor mij en mijn gezin. Maar toen Marley in oktober in het ziekenhuis kwam te liggen werd weer eens duidelijk wat er nu echt belangrijk is. En voor mij is dat mijn gezin. Ik wil daarom nog meer tijd met elkaar doorbrengen. Dit hoeven  niet altijd uitstapjes te zijn. Je kan namelijk thuis ook met elkaar bezig zijn. Door spelletjes te doen, samen te knutselen, voor te lezen of gewoon met elkaar te praten. Maar nog veel belangrijker, niet op mijn telefoon als ik met de meiden ben of qualitytijd met Alex heb. Ja, om een foto te maken. Maar niet om even gauw Facebook of Insta te checken of om die foto dan te plaatsen. De foto loop niet weg. Het moment samen gaat wel voorbij. Die foto kan later geplaatst worden en het moment samen is nu en daar moet ik nu van genieten.

Tijd met mijn lief

Dit jaar groeiden Alex en ik nog meer naar elkaar toe en in de periode dat Marley in het ziekenhuis lag is onze band alleen maar sterker geworden. We hebben veel steun aan elkaar gehad. Hoe lief iedereen ook is, ik huil toch het liefst in zijn armen uit. We hebben de laatste tijd ook meer tijd voor elkaar gemaakt. Omdat Alex wisselende diensten heeft is hij vaak overdag thuis. En ik plan mijn agenda dan vrij zodat we dan samen iets kunnen doen. Bijvoorbeeld lunchen in de stad, of we halen lekkere broodjes en eten deze thuis op. Afgelopen jaar zijn we niet eens weekend weggeweest en dat wil ik dit jaar wel doen. Minimaal twee keer dit jaar, maar het liefst vaker. En ook vaker een avondje weg. Ik weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen.

Ik-tijd

Deze is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Want ik heb deze tijd voor mezelf echt nodig. Als ik geen tijd voor mezelf neem ben ik geen leuke vrouw en moeder. Al van kind af aan heb ik de behoefte gehad om tijd voor mezelf te nemen. Ik trok me dan vaak terug op mijn kamer. Maar naarmate ik ouder werd nam ik steeds minder vaak tijd voor mezelf.

De afgelopen jaren heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren ik heb ik-tijd nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Dit is echt geen uren per dag hoor. Maar ik heb wel momentjes voor mezelf nodig. Ik ga dan wandelen met de hond of ga even op bed liggen met een boek. Ik ga zitten schrijven in mijn bullet journal of maak een tekening. Even tijd voor mezelf waar ik alleen voor en van mezelf ben; geen vrouw van of moeder van. Tijd voor mij alleen of met vriendinnen is echt heel belangrijker. Ook voor jou 😉

Een tevreden mens

Wat betreft de goede voornemens houdt het hier wel een beetje op denk ik. Ik heb geen hele grote dingen die ik anders wil hebben of anders wil doen. Eigenlijk ben ik heel tevreden met hoe mijn leven nu loopt. Ik geniet iedere dag van alles wat ik doe en eigenlijk zou er op privégebied niets hoeven veranderen. Misschien dan toch iets, ons huis moet echt eens onder handen genomen worden. We zijn nu bezig met de bovenverdieping en als dat klaar is dan gaan we beneden aan de slag. Dat is wel iets wat dit jaar echt moet gebeuren. Het is niet echt een goed voornemen, maar we schuiven dit iedere jaar vooruit en dat wil ik niet meer. Dus misschien toch wel een goed voornemen.

Zakelijke doelen

Op zakelijk gebied heb ik wel een aantal doelen. Ik wil namelijk met mijn werk nog meer mensen helpen. Of dit nu een feel good gevoel is doordat ze een blog van mij lezen of omdat ik iets gedeeld heb op social media. Ik wil vrouwen het het gevoel geven dat ze niet alleen zijn. Dat je echt weleens de ballen op de grond mag laten vallen en even opnieuw moet beginnen. Daar is niks mis mee.

Ik wil dat vrouwen liever voor elkaar zijn. In plaats van elkaar te veroordelen kunnen we elkaar veel beter helpen. Samen zijn we sterker. We kunnen namelijk zoveel van elkaar leren. Ik wil dat mensen mijn blog met een goed gevoel verlaten. Ze een blij en vrolijk gevoel hebben als ze hier zijn geweest. Dat ze écht iets hebben aan wat ik te vertellen heb. En natuurlijk ga ik voor groei. Meer mensen die mijn website weten te vinden en regelmatig terugkomen, maar ook meer volgers op Instagram en Facebook. Gewoon om ik het supertof vind om alles met jullie te delen. Er komen heel veel mooie dingen aan dit nieuwe jaar. Ik heb er zoveel zin in en kan niet wachten! 2019 here I come!

Wat zijn jouw goede voornemens en doelen voor 2019?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!