fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hallo Vermeer! in het Mauritshuis is leuk voor jong en oud

Hallo Vermeer

Ga deze zomer met je kinderen naar het Mauritshuis voor de doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! en ontdek spelenderwijs wie Vermeer was en kom alle te weten over de schilder van Het meisje met de parel (één van mijn favoriete schilderijen). Een leuke doe-voorstelling voor jong en oud!

200 jaar Mauritshuis

Het Mauritshuis ooit gebouwd als woonhuis voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen en precies 200 jaar geleden werd het een museum. 200 jaar Mauritshuis wordt uitgebreid gevierd met bijzondere en spectaculaire tentoonstellingen, een art battle voor scholieren en een schitterend jubileumboek. De muren van het museum worden opengebroken en de kunst wordt naar buiten gebracht met hulp van vijf fenomenale street artists uit binnen- en buitenland. Kortom: er is genoeg te doen en te beleven in het Mauritshuis!

Johannes Vermeer (1632-1675)

Johannes Vermeer is een van de beroemdste schilders uit de Hollandse 17de eeuw. Hij is bekend om zijn intieme huiselijke taferelen met een fenomenale lichtweergave. Ook in andere schilderijen van hem, zoals het beroemde Meisje met de parel en Gezicht op Delft, wist Vermeer een ingetogen en bijna tijdloze sfeer te verbeelden. Vermeer werkte altijd erg lang aan een schilderij en hierdoor is zijn oeuvre klein. We kennen slechts 36 werken van zijn hand. Naast schilder was Vermeer kunsthandelaar en taxateur van schilderijen.

Hallo Vermeer!

Hallo Vermeer! is dé doe-tentoonstelling van deze zomer. Een leuke tentoonstelling speciaal voor families met kinderen tussen 3 en 11 jaar. Je stapt een hele andere wereld binnen: Delft in de zeventiende eeuw. In verschillende 17e-eeuwse huisjes kom je samen spelenderwijs meer te weten over Johannes Vermeer. De huizen zijn nagebouwd naar voorbeelden uit de schilderijen van Vermeer of in sommige gevallen huizen die nog steeds te zien zijn in Delft. Diverse huizen hebben een betekenis gehad in het leven van Vermeer en in de huizen kan je aan de hand van een thema verschillende activiteiten doen.

Leuk voor jong en oud

In Hallo Vermeer! is rekening gehouden met verschillende leeftijdscategorieën. Er is onderscheid gemaakt tussen kinderen in de leeftijd waarop ze nog niet kunnen lezen en schrijven en kinderen die dit al wel kunnen. Zo is deze doe-voorstelling leuk voor jong en oud!

Er is van alles te doen

Verkleden, puzzelen, filmpjes kijken? Er is van alles te doen voor jong en oud. Je kunt je verkleden als het Meisjes met de Parel, ruiken hoe het rook in de tijd van Vermeer en de schilderijen van Vermeer volgen in hun reis over de wereld naar verschillende musea en eigenaren.

Hallo Vermeer!
©Frank van der Burg

Maak je eigen kunst in de kunstwerkplaats

In de Kunstwerkplaats ga je zelf aan de slag om een kunstwerk te maken. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een gevarieerd programma kinderactiviteiten om Vermeer nog beter te leren kennen, maar ook om de kunstenaar in jezelf te ontdekken. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van enthousiaste en deskundige museumdocenten.

Bewonder het Meisje met de Parel

Naast spelen en knutselen kun je ook echte schilderijen van Vermeer bewonderen en oog in oog komen te staan met het Meisje met de parel of het Gezicht op Delft. Geloof me, het is heel bijzonder om deze schilderijen in het echt te bewonderen. Ze hangen tussen andere wereldberoemde schilderijen in het Mauritshuis, die ook één voor één het bekijken waard zijn. Want het blijft toch bijzonder om zulke oude werken te kunnen bewonderen.

Hoe, wat en waar

De familietentoonstelling Hallo Vermeer! is t/m 28 augustus in het Mauritshuis in Den Haag te bewonderen. Kinderen t/m 18 jaar betalen niks voor deze tentoonstelling, maar ook de rest van het Mauritshuis is voor kinderen gratis te betreden. Volwassenen betalen €17,50.

Kijk voor CJP-houders, studenten, museumkaarthouders, Huisvrienden van het Mauritshuis, Vrienden Loterij VIP-KAART en nog veel meer op de website van het Mauritshuis voor de actuele prijzen

E-tickets zijn makkelijk online te bestellen. Uiteraard kan je ook bij de kassa van het Mauritshuis kaarten kopen. Hou er dan wel rekening mee dat het druk kan zijn.

Openingstijden Mauritshuis

Maandag 13-18 uur 
Dinsdag t/m zondag 10-18 uur 

Adres Mauritshuis

Plein 29
2511 CS Den Haag

Het Mauritshuis is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar kom je met de auto dan kan je parkeren binnen 100 meter.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!