Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • Week 4

Aan het begin van deze week weeg ik zoals je vorige week hebt kunnen lezen, 75,6 kilo. Ik ben dus iets aangekomen. En dus moet ik deze week knallen. Maar helaas een flinke verkoudheid en een heel pijnlijke rug/bekken zorgen ervoor dat ik niet veel en goed kan bewegen. Dat wordt dus een week waar ik vooral op mijn voeding moet letten. Bewegen komt volgende week wel weer! Het huis moet toch ook weer schoon ;-). Lees weer mee met ‘Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • Week 4′.

Boodschappenlijstje

Weet je waar het bij mij misgaat? Als ik boodschappen ga doen. Ik maak namelijk altijd braaf een boodschappenlijstje, maar ik kom toch altijd met meer thuis. Dan heb ik namelijk trek en gooi van alles in mijn kar. En dat heb ik dus veranderd. Ik zorg dat ik gegeten en gedronken heb voordat ik naar de winkel ga. Zo haal ik echt alleen maar wat ik echt nodig heb. Veel groente en fruit dus. En geen chips, koek en snoep.

Weekmenu

Ik heb altijd bewondering voor mensen die een weekmenu maken. Dat kan ik dus niet. Ik kan hooguit voor drie dagen vooruit denken wat we gaan eten. Ik heb namelijk helemaal geen zin om vast te leggen wat ik over vijf dagen ga eten. Wat nou als we daar allemaal geen trek in hebben?! Ja we zijn verwend, ik weet het. Maar ik nu dus wel om wat meer dagen vast te leggen. Ik heb namelijk wel gemerkt dat je daardoor beter nadenkt over wat je eet en dus gezonder eet.

Zo eten wij veel meer groente dan voorheen. Ik maak nu steeds twee soorten groenten. En, de meiden hebben zelfs bloemkool op! En nee het is geen bloemkool wat dat moeten ze niet. Het is witte broccoli en dat gaat er wel in. Kinderen; het blijven rare wezens. En we eten veel minder vlees. Maar goed, ik probeer nu voor vier dagen vooruit te denken en dat gaat goed.

Water vs. wijn

In het weekend heb ik twee glazen rode wijn gedronken en dat was het eigenlijk. Zie je, ik kan best zonder wijn. Water is ook lekker. En anders kan je water altijd nog een boost geven zodat er meer smaak aan zit. Maar water drinken gaat me goed af. Het lukt me om iedere dag minimaal 1,5 liter water te drinken. En daarnaast drink nog veel thee. En koffie beperk ik tot 2 á 3 dagen per dag. Dit gaat dus heel goed!

Beweging was minimaal

Ik heb dus niet heel actief kunnen bewegen. Maar lopen dat ging wel. Dus ben ik een paar keer naar de supermarkt gelopen. De mensen daar zullen wel denken. Maar hé, zo krijg ik wel mijn loopje. En ik heb natuurlijk met de hond gewandeld. Geen flinke wandeling helaas. Maar dat komt volgende week wel weer! Ik heb veel in bed en op de bank gelegen omdat zitten echt heel pijnlijk was. Maar tegen het einde van de week ging het wel weer dus kon ik weer wat langere stukken lopen. Ik ben nog steeds blij met mijn Fitbit. Als ik die niet had gehad dan had ik echt veel meer in mijn bed of op de bank gelegen. Nu zorgde de reminder er toch voor dat ik toch even een rondje met de hond ging wandelen.

 

Fitter

Ondanks dat ik dus niet veel beweeg. Merk ik wel dat ik veel fitter ben de laatste tijd. Ik slaap veel beter en word uitgerust wakker. Ik vind het niet erg om een stuk te lopen. Voorheen ging ik echt niet lopend naar de supermarkt. En nu vind ik het wandelingetje alleen maar fijn. Zelfs in de regen loop ik naar de supermarkt (ik lijk wel gek!). Mijn energielevel ligt echt heel hoog. Ik onderneem weer veel meer met de meiden. Maar omdat ik natuurlijk niet weer een burn out wil, zorg ik ook voor mijn rustmomenten. Die pak ik heel bewust door midden op de dag even een serie op Netflix te kijken, een boekje te lezen of om weer een stukje van de CAL 2017 te haken

En dit allemaal alleen door bewuster te eten, veel water te drinken en meer te bewegen. Alleen al om dit gevoel vast te houden, kan ik wel wennen aan deze nieuwe levensstijl.

Gewicht

Maar jullie willen natuurlijk weten hoe het met mijn gewicht zit. Maandag was weer het moment om op de weegschaal te gaan staan. Ik wist dat er niet veel vanaf was. Maar aangekomen was ik zeker niet. Toch? Nou daar komt ie *tromgeroffel*…..75,4 kilo. Dus weer afgevallen. Niet heel veel. Maar hé, alle kleine beetjes helpen. Deze week gaan we weer knallen en dan kom het helemaal goed! Dat weet ik zeker!

Hoe gaat het met jou? Doe je al met mij mee?

Foto:  Pixabay

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.