fbpx

Helpen op school, werken en telefoon kwijt | Een kijkje in mijn leven

Helpen op school - 5d bioscoop in Drievliet

De eerste week na de zomervakantie is voorbij gevlogen en week twee is ook alweer voorbij. Laat ik maar niet te lang stilstaan bij hoe snel het allemaal gaat en gewoon vertellen wat er deze week allemaal voorbij komt. Afgelopen week hebben we geen eend/meerkoet op bezoek gehad, maar moesten we op zoek naar een mobiele telefoon. Er moet namelijk altijd wel iets gebeuren de laatste tijd. Gelukkig loopt het altijd wel goed af en kunnen we er na afloop altijd om lachen. De rest van de week is eigenlijk heel gewoon, niks spannends. Een beetje helpen op school en werken. Oh ja, Marley heeft ook een proefles hiphop!

Maandag

We beginnen deze dag lekker vroeg. Ik was zondagavond behoorlijk moe van alle drukke dagen en laat naar bed. Het gevolg was dat ik al rond 21 uur lag te slapen. Maar daardoor ben ik vandaag al voor 6 uur wakker en dan ook echt klaarwakker. Dus ik start de dag met een meditatie om wakker te worden en de dag rustig en goed te beginnen. Dan is het tijd om de meiden wakker te maken die wat meer moeite hebben met opstaan. Maar uiteindelijk lukt het en ontbijt ik samen met ze Alex. Alex is vandaag vrij dus ik ga na het ontbijt naar de sportschool terwijl hij zorgt dat de kinderen klaar voor school zijn.

Helpen op school - bieb op school
Soms gaat er ook een biebboek stuk…

Ik heb vandaag een werkdagje en deze week heb ik het iets rustiger dan vorige week. Dus dat is wel lekker. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet veel op de planning heb staan. Ik ga vandaag helpen op school, want ik ben voor de eerste keer biebmoeder. En dat gaat natuurlijk helemaal goed en Jenna en Marley vinden het helemaal geweldig. De komende tijd zit er wat betreft helpen op school weinig in dus ik ben blij dat ik dit kan doen. En zo zie ik de meiden ook nog even, wat altijd leuk is natuurlijk! Vandaag eet een nichtje mee dat stage loopt op de school van de meiden. Zij kon zaterdag niet op Marley haar verjaardag langskomen dus is er vandaag gezellig. En als ik dan ‘s avonds ook de eerste ouderraadvergadering van het jaar heb gehad is mijn maandag voorbij en duik ik mijn bed in.

Dinsdag

Vandaag is eigenlijk niet zo’n heel spannende dag. Ik heb vooral hard en veel gewerkt. Ik ben bijna bij met het achterstallige werk van de vakantie periode en kan deze week weer verder met werken aan onder andere mijn online programma/training dat in de maak is. En aangezien ik echt een dijk van een programma neer wil zetten wil ik daar mijn volle tijd, aandacht en energie aan schenken. Daarom even laten liggen zodat ik hier aan het einde van de week met volle focus mee aan de slag kan!

Vandaag ben ik dus vooral bezig geweest met dingen die nog op mij lagen te wachten zoals leuke samenwerkingen en blog die ik vooruit moet schrijven. Maar ik ben aan het einde van de dag weer helemaal bij en dat geeft toch zo’n lekker gevoel. Ik ben wel gesloopt kan ik je zeggen. Dus vandaag op tijd naar bed. Maar niet voordat we gegeten hebben en vandaag staat er stamppot andijvie op het menu. Het weer is zo herfstig dat ik hier zo’n zin in had. En de meiden ook, want ze scheppen allebei twee keer op. Geweldig!

Woensdag

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar de dagen vliegen werkelijk voorbij. Niet normaal hoe snel het gaat. Vandaag is mijn studiedag. Dus ik ga weer aan de slag met de opleiding voedingsdeskundige. Het is best taaie kost en ik ben blij dat ik een grijs verleden de opleieind HLO (laboratorium) heb gedaan. Nooit afgemaakt overigens omdat ik het dodelijk saai vond. Maar de kennis over natuur-, scheikunde en biologie die ik daar heb opgedaan komt nu echt heel goed van pas. Dus ondanks dat deze tweede module of les zo’n 120 pagina’s taaie kost is, kom ik er goed doorheen. Niet alle 120 pagina’s hoor, want dat red ik niet in een ochtendje. Maar ik ben aardig op weg. Misschien heb ik deze week nog tijd en anders ga ik volgende week verder. Komt helemaal goed!

blij ei
Soms word je gewoon ergens heel blij van!

Vandaag ga ik weer even helpen op school in de schoolbieb, omdat één van de andere moeders vandaag niet kan. En het is druk! Heel groep 8, een deel van groep 7 en een paar kinderen van groep 4 komen boeken lenen. De tijd vliegt en ik voel me na deze tweede keer bieben al een pro haha.

proefles hiphop
Marley haar eerste les hiphop

Marley heeft vanmiddag een proefles hiphop. Zo grappig, want ik hoopte toen mijn kinderen kleiner waren altijd al dat ze zouden gaan dansen. En ja, ik was wat dat dansen betreft zo’n moeder die haar dromen op haar kinderen projecteert aangezien ik professioneel danseres wilde worden en die droom door een blessure een nachtmerrie werd. Dus ik heb altijd met de meiden gedanst, zelfs toen ze in mijn buik zaten. En thuis dansen vonden ze leuk, maar niet op les gaan. En dan nu toch. Zo leuk! Ze vond het zo leuk dat ik haar gelijk heb ingeschreven en we voortaan iedere woensdag naar hiphop gaan!

Donderdag

Ik ben woensdagavond met een DIY projectje aan de slag gegaan. Je hebt hier vorige week een blog over kunnen lezen. En ik ben iets te lang doorgegaan en te laat naar bed gegaan. Daardoor had ik deze ochtend niet zo’n goede start. Maar ik weet sinds ik iedere ochtend een meditatie doe, dat dit dan helemaal goed komt. En inderdaad, na mijn meditatie ben ik vrolijker en fitter.

DIY boxen van September18 stoere mand van lontwol
Een begin gemaakt met de september DIY box van September18

Ik ben vol energie en heb een behoorlijk productief dagje. Want ik schrijf een paar blogs en ga verder met het online programma wat ik aan het ontwikkelen ben. En ik krijg er zoveel energie van. Ik weet zeker dat ik hier heel veel vrouwen mee ga helpen! ~De flow is zo lekker dat ik ook echt een wekker moet zetten, omdat ik anders gewoon doorga en helemaal vergeet op de tijd te letten. Beetje lullig als de meiden uit school komen en ik nog boven op mijn kantoor zit.

Vrijdag

Vandaag ben ik weer lekker vroeg gaan sporten en heeft Alex de meiden klaargemaakt voor school. Daarna ga ik gelijk door en koffie drinken met een moeder van school/kennis/buurvrouw haha dat krijg je als je in dezelfde straat woont, de kinderen bij elkaar in de klas zitten en je elkaar ook buiten school spreekt en ziet. Altijd gezellig om even bij te kletsen en de laatste keer was alweer voor de zomervakantie. Toen naar huis, douchen, boodschappen doen en lunchen. Om vervolgens nog een paar uurtjes te werken voordat de meiden uit school komen. En module 1 van het online programma is af! Heerlijk gevoel zo voor het weekend. Volgende week aan de slag met module 2.

op Jenna wachten
Een uur wachten is best lang en na 45 minuten heb je als tiener even geen zin meer om met je moeder te kletsen en dus ga je dan op de achterbank liggen met je telefoon 😂

Als de meiden uit school zijn doen Jenna gezellig wat spelletjes terwijl Marley zich met haar telefoon vermaakt. Dan gaan de meiden nog even buiten spelen totdat Jenna naar paaldansen moet. Als Jenna aan het dansen is hebben Marley en ik een uur alleen en we kletsen, maken tik tok filmpjes en kijken een beetje langslopende mensen. Gezellig dus! Na het paaldansen eten en dan gaan we lekker in het grote bed liggen en kijken we gezellig tv samen.

Zaterdag

Vandaag gaan we gezellig naar oma-oma, oftewel Alex zijn oma. Nou ja, de meiden en ik want Alex gaat de laatste treden van de zoldertrap van tapijt ontdoen. Ik ben er namelijk echt klaar mee dat ik al maanden met trappen zitten die er niet uitzien en waar een deel nog tapijt heeft. Straks komt het koude weer eraan en dan heb ik niet alle ramen meer de hele dag open staan. En dan krijgt Marley zeker weten meer last van haar huisstofmijtallergie. Dus dat tapijt moet er gewoon echt af! We hadden eigenlijk andere plannen vandaag, maar nu die niet doorgaan kan Alex lekker aan de slag en vluchten wij een dagje.

verse tomatensoep gemaakt
Weer eens heerlijke verse tomatensoep gemaakt

Nadat we een paar uurtjes bij oma-oma zijn geweest, gaan we nog even naar de Intratuin. Ze zijn daar al druk bezig met de opbouw van de kerstshow. Ik moet er nog even niet aan denken hoor! Ik ga de komende week nog echt even genieten van de nazomer en dan komt eerst de herfst en Halloween eraan.

woondeken is klaar
Mijn woondeken is eindelijk af!

In de avond kijken de meiden en ik natuurlijk naar Wie is de Mol. Wel leuk, want ik heb met wat fanatieke wie-is-de-mol-familieleden een poule in de Wie is de mol-app gemaakt en een groepsapp op Whatsapp en we zitten er allemaal helemaal in. Zo leuk dat ik dit seizoen wat medeliefhebbers heb gevonden haha.

Zondag

Vandaag zouden we met vrienden naar de Formule 1 kijken, maar omdat ik niks meer had gehoord en omdat het echt stralend weer was zijn we met Tessa en Alejo naar Drievliet gegaan. We zouden namelijk in de zomervakantie gaan, maar of Alex moest werken, of het regende óf het was te warm. En vandaag zou het perfect attractieparkweer worden dus namen we het ervan. En het was werkelijk een topdag! Het weer was perfect, de kinderen hebben genoten en dan kan je als ouders niets anders doen dan ook genieten.

op school helpen en een dagje drievliet
We sluiten deze week af met prachtig weer en een dagje Drievliet!

Dit keer geen gekke eenden, maar wel een telefoon die we kwijtraakten in de 5d bioscoop en later ineens in één van de restaurants opdook. Een heel apart verhaal, maar laten we het erop houden dat degene die de telefoon had gevonden niet wist hoe de telefoon uitgezet kon worden. En hij/zij was niet blij met het feit dat ik wel 25x achter elkaar bleef bellen. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen. Gelukkig dus goed afgelopen en hoeft Tessa geen nieuwe telefoon te kopen. En zo konden we de dag met een goed gevoel afsluiten. Heerlijk!

Helpen op school, werken en nog veel meer

Wat was het weer een fijne week. Naast helpen op school en werken was er meer dan voldoende ruimte voor nog meer leuke dingen. De meiden hebben hun draai alweer helemaal gevonden op school, maar ook met het sporten. Vanaf komende week gaan ze ook weer iedere week naar kickboksen dus dan is de week weer compleet. Komende week ga ik samen met de andere vier onderneemsters beginnen met de Master Mind. Daar kijk ik echt enorm naar uit. Ik vind het bijna jammer dat de bijeenkomst vrijdag pas is. Maar ach, ik heb genoeg te doen de komende dagen dus de dagen vliegen vast weer snel voorbij!

Ik wens je een hele mooie, positieve en zonnige week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!