fbpx

Het Boekids festival is echt een aanrader

Het Boekids festival is echt een aanrader

Voor de tweede keer op rij gingen we naar het Boekids festival in Den Haag. Vorig jaar ging ik alleen met Marley, maar dit jaar gingen ook papa en Jenna mee. Officieel is het festival vanaf 4 jaar, maar Jenna wordt in mei alweer 4 jaar. En dametje heeft zich prima vermaakt hoor. Volgend jaar zullen wij zeker weer van de partij zijn. Het Boekids festival is echt een aanrader. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Onze rit naar het festival begon al heel leuk. We wonen in Zoetermeer en gingen met de randstadrail (tram) naar Den Haag. Nog geen 20 minuutjes en we waren er al. Vlak voordat we aankwamen bij halte Grote Markt werden we door een fotograaf aangesproken. Hij vroeg ons of we naar het Boekids festival gingen en of hij ons mocht fotograferen en filmen. Natuurlijk mocht dit! We zullen dus te zien zijn in de aftermovie. Zodra de aftermovie online staat laat ik jullie dat natuurlijk weten. Maar wat is er nou allemaal te doen op dit festival? En waarom is het zo leuk voor kinderen?

Het festival waar dwarsdenkers, vrijbuiters en avonturiers geïnspireerd worden door muziek, theater, literatuur, workshops, spoken word & meer. Het festival waar grenzen worden overschreden en waar muziek, kunst en literatuur elkaar omarmen.

Boeken en workshops

Uiteraard is er de mogelijkheid om boeken te kopen. Dit jaar heb ik geen boeken gekocht, omdat de meiden toevallig pas nog een stapel boeken van me hadden gekregen. En de boekenkast puilt uit dus die ga ik eerst maar even uitmesten. En de nieuwe boekjes lezen. Ook zijn er allemaal workshops te volgen. Denk aan zelf instrumenten maken, een prentenboekje maken, een workshop rappen (+ optreden op het hoofdpodium) en nog veel meer workshops. Wij kozen ervoor om dit jaar geen workshops te volgen. Ik trek nog niet echt veel en twee optredens waren voor mij de max.

Optredens

Er zijn verschillende podia/zalen waar optredens zijn. Wij waren bij de openingsact van De Kraaien; bekend van het nummer ‘Ik vind je lekker’ (of eigenlijk op zijn plat Haags: ik vind juh lekkah). Ook trad Ali B op. De meiden zijn gek op Ali B en gelukkig kwamen van beide meiden hun lievelingsliedje voorbij. Ja echt, ik lieg niet. In de auto luisteren we via Spotify naar muziek en dan is het K3 of Ali B (ach verschil moet er zijn). Jenna haar lievelingsliedje is ‘Let’s go’ (naast ‘Dat is money’ hahaha) en voor Marley is dat ‘Terwijl jullie nog bij me zijn’. Marley heeft zelfs (met heel veel andere kinderen hoor) bij beide optredens op het grote podium gestaan. Ze vond het geweldig! En Jenna en ik zongen uit volle borst alle liedjes mee.

Ik ben in een heel grijs verleden nog backstage geweest bij het eerste concert van Rihanna. Ali B was daar ook omdat hij met Ziggy in het voorprogramma zat. En ik ben toen natuurlijk met hem op de foto geweest. Dus Marley vindt het supercool dat zij nu met hem op het podium heeft gestaan en dat daar foto’s van zijn. Zo schattig!

Silent luisteren

Tussen de twee optredens was er een voordracht van Ted van Lieshout. Deze schrijver las voor uit zijn eigen boeken van Boer Boris. De kinderen kregen een koptelefoon en luisterden op die manier naar het verhaal dat hij vertelde. Alle kinderen zaten geboeid te luisteren. En ook Jenna zat lekker bij papa op schoot en ze zat helemaal in het verhaal. Na afloop was er de mogelijkheid om een boek te laten signeren door hem.

Toneelspel

We gingen even wat drinken in het paardcafé en de kinderen mochten zich daar verkleden en zelf een toneelstuk bedenken. uiteraard werd het toneelstuk ook vertoond aan de aanwezigen. Jenna vond het niks en verstijfde, maar Marley ging helemaal op in haar rol als opaatje.

Er was dus echt genoeg te doen. Wij waren er om 11:00 uur en zijn iets na 14:00 uur naar huis gegaan. Het was voor mij genoeg, maar ook de kinderen waren al aardig moe aan het worden. Voor de liefhebbers waren er nog veel meer optredens, een silent disco en nog tal van workshops. Wij hebben weer genoten en zagen alleen maar kinderen (en ouders) die dat ook deden. Het Boekids festival is echt een aanrader. En volgend jaar zijn wij weer van de partij!

Bron: Boekids

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!