fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven| Een kijkje in mijn leven

Coronavirus heeft steeds meer effect op het dagelijks leven

Als deze week begint ben ik nog vrij nuchter onder het coronavirus. Ik heb echt wel door dat het ernstig is, maar het leven is nog redelijk normaal. Maar het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven. Vanaf donderdag verandert dat behoorlijk. Er komen strengere maatregelen, de supermarkten worden leeg gekocht en aan het einde van de week gaat Nederland voor een groot deel op slot. Wat kan er toch een hoop veranderen in maar een paar dagen…

Maandag

Ik voel me vandaag gelukkig stukken beter en sta om kwart over acht al in de sportschool. Heerlijk om weer normaal te kunnen sporten zonder die druk op mijn blaas. Marley is nog wel heel snotterig, maar ze kan weer prima naar school. En Jenna is ook blij dat ze weer naar school kan. Na het sporten geniet ik eerst in alle rust van een kop koffie en ga dan lekker douchen. Dan werken, want ik heb de afgelopen week niet veel kunnen doen en de week ervoor ook niet omdat het het vakantie was. Ik zit in een lekkere flow en ik schrijf het ene na het andere artikel. Heerlijk!

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven| Een kijkje in mijn leven
Mijn nagels zagen er niet meer uit dus die heb ik even onder handen genomen

Vandaag zouden de meiden naar kickboksen moeten, maar ze zijn zo verkouden dat ze maar een keer overslaan. Het schiet niet echt op als je neus dichtzit en je steeds een hoestbui hebt om dan zo’n zware training te doen. Volgend week maar weer. Als de meiden op bed liggen, werk ik nog wat want morgenochtend mag ik fijn luizenpluizen op school en in de middag heb ik ook een afspraak. En aangezien dat ten koste van mijn werktijd gaat, doe ik dat vanavond. Ik moet toch tot 23:00 uur wakker blijven voor mijn antibiotica. Morgen de laatste dag; YES!

Dinsdag

Vandaag een werkdagje dus ik heb de hele dag lekker gewerkt. Ik heb wel al dagen hoofdpijn. Ik vermoed dat dit door de antibiotica komt. Gelukkig is vandaag de laatste dag en moet ik vrijdag mijn urine inleveren om te kijken of mijn urine weer schoon is. Ik ben ook wel moe vandaag dus daar kan de hoofdpijn ook vandaan komen. Vandaag de laatste dag dat ik ‘op moet blijven’ voor de antibiotica. Vanaf morgen weer lekker op tijd mijn bed in.

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven| Een kijkje in mijn leven

In de middag hebben we een gesprek op school over Marley. Ze heeft een paar weken terug een onderzoek gehad en dit wordt vandaag met meerdere mensen doorgesproken. Iemand van het LWOE, Marley haar remedial teacher die haar ondersteunt met het rekenen, Marley haar juf en intern begeleider en de dame die het onderzoek heeft afgenomen. Volle bak, maar zo is iedereen op hetzelfde moment op de hoogte en kunnen we goede afspraken maken over hoe we haar verder gaan begeleiden. De uitslag van het onderzoek is voor ons vooral heel veel herkenning en we zijn enorm gerustgesteld. Er zijn ook geen absences waargenomen en dit betekent dat Marley binnenkort mag gaan afbouwen met de epilepsie medicatie. Spannend dus!

Woensdag

Vandaag is er een open dag op school en als voorzitter van de ouderraad ben ik daarbij aanwezig. Samen met een paar andere ouders die in de ouderraad zitten vertellen we de ouders die komen kijken wat we doen als ouderraad. Maar we zijn natuurlijk ook gewoon ouders die kunnen vertellen wat we van de school van onze kinderen vinden. Leuk om te doen en vooral heel gezellig.

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven| Een kijkje in mijn leven
Vandaag gingen we nog gewoon naar de tandarts

In de middag moeten Jenna en ik naar de tandarts, omdat ze vorige week ziekjes was en Alex toen alleen met Marley naar de tandarts is geweest. Gelukkig hebben we allebei geen gaatjes en zijn dan ook snel weer klaar. Daarna rijden we gelijk door naar de 9 jaars prik. Marley had deze al in september moeten krijgen, maar dat was de dag voor het schoolreisje. Omdat ik weet hoe leuk ze het schoolreisje vindt zijn we toen niet gegaan. Vandaag dus wel. Ze vindt het een beetje spannend, maar na afloop blij dat het allemaal heel erg meevalt.

Donderdag

Vandaag is Alex vrij, maar veel heb ik niet aan hem. Hij voelt zich niet lekker en het eerste wat je dan toch denkt is: “CORONA!”. Bij één van zijn collega’s is namelijk ook Corona vastgesteld. Geen directe collega, maar toch. En omdat Alex eigenlijk nooit ziek is, maak ik me stiekem wel een beetje zorgen. Maar goed, je kan het toch niet tegenhouden dus we zien het wel.

Coronavirus heeft steeds meer effect op het dagelijks leven met lege schappen in de supermarkt
Coronavirus heeft steeds meer effect en vanaf vandaag zien we vooral lege schappen in de supermarkten

Vandaag worden de nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekend gemaakt. En ik heb eindelijk het idee dat de regering het virus serieus neemt. Het mag wat mij betreft nog wat strenger, maar daar is niet iedereen het mee eens. Eén van de maatregelen is dat je thuis moet blijven als je verkoudheidsklachten hebt. Nou dat is nooit, want de meiden zijn nog steeds verkouden. Morgen dus maar thuis houden. Het coronavirus heeft steeds meer effect en ik vermoed dat na deze maatregelen de winkels behoorlijk leeg zullen zijn en bestel daarom online de weekboodschappen.

Vrijdag

Gelukkig is Alex vandaag ook vrij en voelt hij zich alweer een stuk beter. Ik kan daarom toch gewoon mijn werk doen. Omdat ik het toch wel gezellig vind, werk ik wel de hele dag beneden. In de ochtend moet ik wel even mijn urine wegbrengen en als ik in de middag bel voor de uitslag, krijg ik goed nieuws! Mijn urine is schoon dus bye bye blaasontsteking. Ik rij daarna even naar de speelgoedwinkel want ik had Marley nog een klein cadeautje beloofd voor de prikjes. En ja, dan krijgt Jenna natuurlijk ook wat 😉

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven| Een kijkje in mijn leven
Voor de meiden een cadeautje gekocht. Achteraf blij om aangezien we de komende weken binnen moeten blijven…

Ondanks dat ik de hele dag beneden heb gewerkt, krijg ik alles gedaan wat ik op mijn lijstje had staan. Dus dat betekent dat ik lekker weekend kan gaan vieren. Alleen zondag nog even dit weekoverzicht afmaken. Maar dat is zo gedaan en doe ik iedere zondagavond.

Zaterdag

Vandaag schijnt het zonnetje heerlijk en dat maakt toch zo’n verschil. Even lekker naar buiten en de tuin in. Ik krijg het in mijn bol en pak de schoffel, hark en snoeischaar er zelf bij. Na een uurtje ben ik nog lang niet klaar, maar de komende week maak ik het af. Ik heb namelijk een groot vermoeden dat we de komende tijd thuis zullen zitten. En ik hoop dat het zonnetje dan lekker gaat schijnen zodat we lekker in de tuin kunnen vertoeven. Maar die is nu zo ongezellig en ziet er niet uit. Dus de komende week nog even aan de slag!

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het dagelijks leven| Een kijkje in mijn leven
De tuin ziet er niet uit en dus ga ik hier de komende dagen mee aan de slag

Vandaag gaan we bij de buren borrelen. We hebben wel overlegt of het verstandig is en het voelt oké dus het gaat door. Het is een gezellige avond waarin ook toch weer veel over Corona wordt gesproken. Het is toch wat ons allemaal nu bezig houdt. Maar gelukkig kunnen we ook nog over andere gezelligere dingen praten. Ik mis door het borrelen wel ‘Wie is de mol’, maar de meiden hebben hun iPads bij zich en houden me op de hoogte.

Zondag

Vandaag hebben de meiden en ik een lekker pyjamadagje en ik brengen de hele dag in mijn badjas door. Heerlijk! De meiden vermaken zich prima saampjes en ik kan een beetje werken en een boek lezen. Een prima zondag zo.

Coronavirus heeft steeds meer effect
Pyjamadag en een beetje snapchatten 😉

Het coronavirus krijgt steeds meer effect op het leven, want in de loop van de dag wordt bekend gemaakt dat de komende drie weken de scholen dicht zijn. Het komt niet als een verrassing voor mij. Ik heb dit al aan zien komen en had in mijn hoofd al een soort scenario bedacht.

Nu is het alleen nog wachten op een bericht van de directrice over hoe het de komende weken zal gaan en of de meiden werk krijgen en hoe. Ik heb de meiden in ieder geval al gezegd dat we sowieso iedere ochtend werkjes gaan doen zodat ze wel een beetje bij blijven. Dan doen we nog wat aan lichaamsbeweging door te dansen iets en in de middag mogen ze dan lekker spelen en hun ding doen. In huis of in de tuin. We blijven in ieder geval de komende tijd lekker thuis en houden de nieuwsberichten in de gaten.

Het coronavirus heeft steeds meer effect op het dagelijks leven

We gaan een gekke tijd tegemoet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen beeld bij heb hoe de komende weken zullen zijn en wat ons nog te wachten staat. Feit is: het coronavirus heeft steeds meer effect op het dagelijks leven. Ik laat het maar gebeuren. Niet teveel bij nadenken en en we zien het wel. Positief blijven en er het beste van maken. Ik merkte afgelopen week al dat het rustiger was wat werk betreft en dat zal de komende tijd niet anders zijn. Mijn plan is om de komende tijd vooral positiviteit te delen. Ik zou zeggen volg me op Instagram en Facebook en dan neem ik je de komende dagen mee.

Let op jezelf en let op elkaar. Hou je aan de maatregelen die gesteld zijn en dan komt het echt weer allemaal goed! ❤️

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!