fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het effect van de volle maan op 31 oktober

De volle maan op 31 oktober

De volle maan komt er weer aan en wel op 31 oktober. De volle maan staat in het teken Stier. Dit is de tweede Volle Maan in oktober en wordt ook de ‘Blauwe maan’ genoemd. Daarnaast is het feit dat de volle maan op Halloween valt ook heel bijzonder. In dit artikel vertel ik je wat het effect van deze blauwe maan is. Wat kan je voor en tijdens deze volle maan op 31 oktober verwachten en dat gaat het de komende periode met je doen? Ik vertel het je in dit artikel.

Verschijnselen bij de volle maan op 31 oktober

Je kunt de dagen rond de volle maan veel last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. Als emoties niet worden geuit, kun je last krijgen van je keelgebied. Dit hoort bij de Stier. De maan draait om jouw instincten en omdat de maan in aardeteken Stier staat krijgen we tijdens deze nieuwe maan allemaal een beetje Stier in onze energie. Is Stier jouw sterrenbeeld? De energie wordt dan intenser en is nog beter voelbaar. Ook bij deze volle maan is normaal dat je slechter slaapt. Woelen, onrustige nachten en intense dromen horen hierbij.

Volle maan in stier

De volle maan in Stier draait om vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht. Maar het draait vooral om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. Juist nu is (emotionele) stabiliteit erg belangrijk. Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf is heel belangrijk in deze donkere dagen van jaar. Maar ook in de situatie waarin we op dit moment leven.

Oktober is de maand van de Schorpioen en dit loopt nog even door in november. Schorpioen is een waterteken en ervaart vaak intense emoties, die hij maar moeilijk kan uiten. Om deze gevoeligheid te beschermen, als hij zich gekwetst voelt of zijn bestaansrecht bedreigd wordt, kan hij zichzelf willen verdedigen. Hoe? Door van zich af te bijten of boos te reageren. En om zijn gevoel van veiligheid te garanderen kan de Schorpioen controle willen houden over zijn omgeving en zelfs macht en manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Daaronder schuilen vaak diepe angsten. 

Gevolgen van de volle maan op 31 oktober

De volle maan valt op 31 oktober; de laatste dag van de maand. Dit kan daarom een einde betekenen van een relatie of werk- of woonsituatie. Innerlijke conflicten kunnen voor onrust zorgen en je uitdagen om belangrijke keuzes te maken. Misschien ben je afhankelijk van een ander. Je lijkt vast te zitten in de situatie en even geen kant op te kunnen. Je kunt plannen maken om op een alternatieve manier financiële zekerheid of een andere woning te vinden, zodat je de controle over je leven terug kunt pakken.

Onverwachts kun je beslissen om toch je hart te volgen, je angsten te overwinnen en een sprong in het diepe te maken. Hierbij kun je steun krijgen van vrienden, familie en gelijkgestemden. Tijdens deze volle maan kun je veel intense emoties ervaren. Ze zorgen ervoor dat je veel onverwerkte emoties kunt loslaten en je op een nieuwe manier naar situaties kunt kijken.

Hoe ga je om met deze volle maan

Wees in het moment. Vernieuwing hoeft niet elke dag. De Stier staat, als aardeteken, met beide benen op de grond. Geen haast, dus en echt even aarden. Dit is ook voor de andere tekens wel even goed. Tot jezelf komen en gronden. Meditatie kan jou hierbij helpen. Maar ook een wandeling in de natuur helpt je om te aarden.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Vanaf twee dagen voor de volle maan tot en met twee dagen na de volle maan is de energie merkbaar. En die energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten. Ook als de volle maan niet in jouw zonneteken staat, kun je de energie ervan merken. Mogelijk heb je dat teken in je geboortehoroscoop staan of heb je veel gerelateerde invloeden in je geboortehoroscoop. Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Pluk de vruchten van je eerder gemaakte intenties en sta stil bij je successen.

Klik hier voor alle maanstanden.

Bron:
Inspirerend Leven
Volle maan kalender

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!