fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het jaar van de Tijger: wat betekent dit eigenlijk?

Het jaar van de tijger

Vandaag op 1 februari begint het Chinese Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival of Lentefeest. Het Chinese Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode. Het is een belangrijk familiefeest en belangrijke kenmerken van dit feest zijn eten en drinken met de familie, de kleur rood, lampionnen en veel vuurwerk. Er breekt een nieuwe periode aan en ieder Chinees Nieuwjaar staat in het teken van een ‘nieuw’ sterrenbeeld. 2022 is het jaar van de tijger. Maar wat betekent dit eigenlijk?

De Vier Pilaren-astrologie

De Chinese horoscoop bestaat uit vier pilaren: dierentekens, elementen, yin en yang en de Chinese kalender. Deze zijn weer onder te verdelen in twaalf dierentekens, vijf Chinese elementen, yin en yang: even jaren zijn yang (mannelijk) en oneven jaren zijn yin (vrouwelijk). Voor de bepaling van de tekens en elementen wordt de Chinese kalender gebruikt.

Eigenschappen van de Tijger

Ben je geboren in 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 of 2010? Dan ben jij ook geboren in een jaar van de tijger. Net als de kinderen die dit jaar geboren worden. Deze mensen hebben allemaal Tijger als Chinese horoscoop.

Tijgers staan er in de Chinese astrologie om bekend dat ze heel veel geluk in het leven hebben. Ze hebben veel energie, zijn moedig, krachtig, gevoelig, hebben een groot empatisch vermogen en vinden het soms lastig om de regels te volgen en kunnen daardoor opstandig zijn. Ze kiezen liever hun eigen pad.  

Water Tijger in Yang

2022 is net als 1962 het jaar van de Water Tijger in Yang. Oftewel het dierenteken Tijger in combinatie met het element water in yang. Deze Water Tijgers hebben veel energie, zijn sterk emotioneel ontwikkeld en gaan recht op hun doel af. Door de sterke emotionele ontwikkeling kan het voorkomen dat Tijgers geboren in 1962 of 2022 HSP (Hoog Sensitieve Personen) zijn. Door de yang energie is er veel mannelijke energie aanwezig, wat zich weer kenmerkt in doorzettingsvermogen en doelgerichtheid.

Wat staat er in 2022 te wachten

Dit jaar is een jaar van nieuwe kansen en geluk. En dit brengt vernieuwde energie en opwinding met zich mee. Dit kunnen verschillende kansen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan, nieuwe vriendschappen, een nieuwe relatie, nieuwe kansen binnen je onderneming en ga zo maar door. Durf risico’s te nemen en durf eens out of the box te denken. Je zal zien dat er dan geweldige dingen op je pad komen! Een gevolg hiervan is dat het kan dat je ook afscheid zal moeten nemen van het ‘oude’. Wees niet bang om bepaalde dingen of personen los te laten. Het kan pijn doen, maar vanuit die pijn ontstaat kracht en ontvouwen zich nieuwe kansen.

Het jaar van de Tijger

Om te kunnen weten wat het Chinese Nieuwjaar nog meer voor jou in petto heeft, is het belangrijk om te weten welk dier bij jouw geboortejaar past. In onderstaande afbeelding kan je zien welk dier bij jouw geboortejaar hoort. Op deze website kan je terecht voor jouw jaarhoroscoop en kan je lezen wat 2022 voor jou in petto heeft.

chinese sterrenbeelden

Ik ben volgens de Chinese horoscoop geboren in het jaar van de Geit. En jij?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!