fbpx

Het sporten gaat steeds beter | Een kijkje in mijn leven

sporten gaat steeds beter - met de meiden in het zonnetje

Wat heerlijk dat weer een ‘normale’ week hebben. De meiden weer gewoon vijf dagen naar school en dat zorgt dat ik meer tijd heb om te werken en mijn werk vooral beter kan verdelen. Het sporten gaat ook steeds beter, want ik mag naar de volgende fase in de miloncirkel en dat voelt toch wel als een hele prestatie. Ik ben gewoon geen sporter en het feit dat ik nog niet heb opgegeven en het steeds leuker ga vinden is echt een wonder te noemen. Verder heb ik komende week heel veel afspraken. Het wordt dus weer een druk weekje!

Maandag

Vandaag heb ik weer een evaluatie bij de sportschool en het gaat goed! Zo goed dat ik naar de volgende fase mag. Ik had al veel eerder naar fase 2 kunnen gaan, maar heb een paar keer niet gesport en dus duurde het wat langer. Maar ik ga nu braaf twee keer per week en dat loont. Het verschil met fase 1 is dat alles weer wat zwaarder is gezet en in plaats van 20 herhalingen in een minuut, hoef ik maar 12-15 herhalingen te maken. In fase 1 ligt de focus op het opbouwen van de basisconditie en in fase 2 ligt de focus op de spiergroei.

Fase 2 wordt ook de ‘voel’-fase genoemd. Ik ben heel benieuwd wat ik de komende tijd ga voelen 😉 Maar ik weet zeker dat het goed komt. Het sporten gaat steeds beteren daar ben ik zo blij om. Alleen al het feit dat ik gewoon steeds vaker zin heb om te sporten en mezelf niet naar de sportschool hoef te slepen is een hele omschakeling. Nooit verwacht dat dit zou gebeuren…

Marley haar gezin
Ik kan hier dus zo om lachen. Marley heeft haar gezin gemaakt in Tik Tok. Hilarisch toch!

Alex heeft deze week weer late diensten en dit betekent dat ik deze week korte werkdagen heb. Ik zal ongetwijfeld wat in de avonden doen, maar voor nu ben ik behoorlijk moe. Misschien nog een nawee van de griep. En ik voelde me afgelopen weekend ook niet echt top. Ook komt die tijd van de maand er weer aan dus dat zal ook wel meespelen. Dus even goed naar mijn lichaam luisteren en vandaag op tijd naar bed.

Dinsdag

Vandaag heb ik een dag vol afspraken. Waaronder een afspraak op school. Marley heeft moeite met rekenen en hiervoor krijgt ze al hulp en ondersteuning. Maar we willen graag een completer beeld van Marley haar kunnen in combinatie met de epilepsie en de zware medicijnen die daarbij horen. Daarom krijgt ze een Neuropsychologisch Onderzoek. Met de uitslag van dit onderzoek krijgen we een compleet beeld van wat er in dat koppie omgaat en hoe we haar hier nog beter in kunnen ondersteunen. Als Marley uit school komt is ze helemaal enthousiast. Ze vond het heel leuk om te doen. En daar ben ik zo blij om.

diva met slaapmasker
Marley kocht laatst dit slaapmasker en slaap hier nu ieder nacht mee. Hoe bedoel je een diva haha

Ook heb ik vandaag nog een afspraak voor TRNZD, de Zoetermeerse Glossy en daarna door naar school voor carnaval en het laatste overleg met de werkgroep. En tussendoor wordt er ook nog gewerkt en een boodschap gehaald. Een druk, maar gezellig dagje zo. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik s’ avonds weer behoorlijk moe ben en dus ga ik weer lekker op tijd naar bed.

Woensdag

Vandaag staat er heel veel op mijn to do lijstje. Ik kan namelijk de hele ochtend dag werken omdat Alex na school met de meiden gaat zwemmen. Dus ik kan meters maken en dat heb ik na al die vrije dagen en afspraken wel even nodig. Uiteindelijk kan ik alles van mijn lijstje afstrepen en dat geeft toch wel een lekker en voldaan gevoel.

diva met slaapmasker
En wat haar zus heeft, wil zij natuurlijk ook. Gelukkig had ik nog een slaapmasker liggen van de laatste vliegreis 😉

Als Alex en de meiden terug zijn, maakt Alex zich klaar om te gaan werken en ik neem de meiden weer onder mijn hoede. Wisselende diensten zijn niet altijd handig, maar ik denk dat we een goed ‘systeem’ hebben ontwikkeld en hierdoor werkt het prima voor ons gezin.

Donderdag

Morgenochtend red ik het niet om te gaan sporten en dus ga ik vandaag. Na het sporten ga ik gelijk werken en zit uiteindelijk de hele dag in mijn sportkleding te stinken. Ik zat in zo’n lekkere flow dat ik gewoon even doorging. En ach, ik zit toch alleen in mijn kantoortje dus niemand die er last van heeft haha. Alex is vandaag lekker vrij en dat betekent dat ik tot etenstijd door kan werken. Maar voor die tijd heb ik gedoucht hoor, want om nou stinkend aan tafel te schuiven vind ik niet echt lekker. En ook niet prettig voor mijn gezin haha.

speeltuin met klimwand
Deze foto is van zaterdag toen de meiden met Alex naar de speeltuin gingen. Hoe leuk is deze speeltuin! Er staan gewoon meerdere klimwanden. Dat vonden de meiden helemaal geweldig.

In de avond werk ik weer wat en ga dan ook weer op tijd naar bed. Ik moet echt weer even in het ritme van vroeger naar bed gaan komen, zodat ik ‘s ochtends nog wat eerder op kan staan. De laatste tijd lukt het me niet om eerder op te staan en daar baal ik van. De ochtend begin ik namelijk toch het liefst zo rustig mogelijk. En het is geen gestress nu hoor, maar het kan gewoon nog beter.

Vrijdag

De ochtend heeft Marley een groepsoptreden met haar klas en de groepen 4 en 5. Alex begint vandaag later op de ochtend en kan er daarom ook bij zijn. Blijft leuk om te zien en naar te kijken. Ik moet alleen zo lachen om haar klas. Het is groep 6 dus een hoop van die pre-pubers die het eigenlijk helemaal niet tof vinden om op dat podium te staan. Ik geniet er zo van om ze dan één voor één te observeren. Ik lig dan inwendig helemaal dubbel. En ja, mijn dochter is ook zo’n pre-puber 😉

hoogzwangere geiten
Kijk nou. Is toch niet te doen voor deze geiten. Wat een buiken. Nog even en dan kunnen we op kraamvisite 😉

Na het optreden ga ik samen met twee andere moeders op school aan de knutsel voor de playbackshow volgende week. Er moet een scorebord gemaakt worden en het eindresultaat is erg leuk geworden! Daarna naar huis en de weekboodschappen halen en dan nog een beetje werken voordat ik de meiden ga ophalen. En het zonnetje schijnt zo lekker dat ik de meiden meeneem naar de geitjesboerderij. En wat heb ik een medelijden met al die geiten. Ze zijn allemaal hoogzwanger en kunnen niet veel meer dan liggen en wachten. Ik vertelde de meiden dat ik er zo ook bij lag aan het einde van de zwangerschappen en toen moesten ze heel hard lachen. Het was alleen geen grapje haha.

Zaterdag

We doen in de ochtend lekker rustig aan en in de middag gaat Alex met de meiden naar de speeltuin. Het is redelijk goed weer en morgen zal storm Dennis bezig zijn dus nog even lekker naar buiten. En ik kan dan lekker even mijn gang gaan in huis. Er ligt een berg vouw- en strijkwerk te wachten, de badkamer moet gepoetst worden en de zolder kan ook wel een stofzuigertje gebruiken. Dus ik vermaak me ook prima.

lenteboom geknutseld
Met de meiden deze lenteboom geknutseld. Nog niet af, maar dat komt vanzelf…

Als de meiden weer terug zijn, gaat Alex naar zijn werk en Jenna wil een lenteboom knutselen. Dus de meiden en ik gaan aan de slag; Marley tekent en knipt blaadjes, Jenna knipt de bloemetjes uit en ik maak de stam. Als we gaan eten is de boom nog niet af, maar morgen wordt een dagje binnen zitten dus dan komt ie wel af. En misschien ook niet. We zien het wel.

Zondag

De meiden en ik slapen lekker uit. Ze hebben gister ‘Wie is de Mol’ meegekeken en de afspraak was dat ze dan wel uit zouden slapen en dat lukt aardig. Ze worden rond half 9 wakker dus prima. En vandaag is een lekker rustig dagje. Er wordt gepuzzeld, getekend, film gekeken en gespeeld. Ik werk het laatste beetje strijk weg en de kasten liggen weer vol. Heerlijk!

soep met hapjes
Lekkere verse paprikasoep met lekkers. Dat was smullen!

De meiden gaan in de namiddag in bad zodat ze lekker op tijd hun bed in kunnen en ik maak in de tussentijd een pannetje paprikasoep. Dan maak ik er nog een soort van borrelplank bij en kunnen we aan tafel. De meiden genieten van iedere hap en we hebben de grootste lol samen. Heerlijk om zo met ze aan tafel te zitten. Meestal is het dat ze iets niet lusten, maar nu zitten ze lekker te smikkelen. Heerlijk! En het mooie is dat ze om kwart over zeven al lekker liggen te slapen. Goed geregeld! Ik heb daardoor lekker de tijd om nagels te doen, deze blog te schrijven en nog wat te lezen voordat ik ook mijn bed opzoek.

Het sporten gaat steeds beter en een hoop afspraken

Het was weer een lekkere week. Ik heb me in mijn werk weer volledig uit kunnen leven, zonder de druk te voelen dat ik te weinig tijd heb. Dan is het toch wel fijn dat de meiden weer lekker vijf dagen naar school gingen. Ik hierdoor mijn tijd over de week kunnen verdelen, waardoor er veel meer ruimte ontstond voor nieuwe ideeën en vrijer te werken in plaats van alleen maar to do lijsten af te werken. Heerlijk was het. En ik ben trots op mezelf wat het sporten betreft. Het sporten gaat steeds beter en ik kom steeds meer in de flow. Het is zelfs zo dat ik het mis als ik het een keer moet overslaan. En ik merk ook zoveel resultaat. Ik voel me fitter en zit steeds strakker in mijn vel. Het voelt gewoon zo goed!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!