fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje | Een kijkje in mijn leven

Het vertrek van mijn moeder

De eerste week na de vakantie zit er alweer op. We beginnen weer aardig in het ritme te komen. Deze week is een beetje een sombere week. De week begint namelijk met het vertrek van mijn moeder en haar vriend. Ik weet nu al dat ik wat werk betreft niet in mijn gebruikelijke flow zal zitten, maar wie weet verras ik mezelf nog. Gelukkig staan er ook leuke dingen op de planning!

Maandag

Vandaag is het zover; het vertrek van mijn moeder naar Mauritius. Na drie gezellige maanden is het tijd om afscheid te nemen. Mijn moeder en haar vriend vertrekken weer naar Mauritius. Het is een beetje een sombere dag, maar we proberen er allemaal toch nog wat leuks van te maken. Ik heb in de ochtend een rondleiding bij de sportschool. En ja hoor, ik heb me gelijk ingeschreven. Oh jee, gaat dit goed komen?

Het vertrek van mijn moeder op Schiphol

De rest van de dag klets ik met mijn moeder totdat het tijd is om de meiden van school op te halen. We gaan dan direct door naar het vliegveld. En ik voel me zo rot. Als ze de koffers hebben afgegeven en naar binnen gaan, moet ik moeite doen om mijn tranen te bedwingen. Ik rij in stilte weer naar huis en ga even in bed liggen. Op dit soort momenten wil ik toch even alleen zijn….

Dinsdag

Vandaag sta ik op met een leeg gevoel. Ik weet dat ik dit gevoel nog wel een paar dagen zal hebben. En zo lief de berichtjes en appjes die ik van allemaal lieve mensen krijg. Geeft je toch weer wat kracht als je weet dat er aan je gedacht wordt ❤️

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje | Een kijkje in mijn leven
Deze foto plaatste ik in mijn stories op Instagram. Yoga deed me goed!

Werken lukt me niet echt, want ik ben steeds afgeleid. Ik besluit daarom naar de sportschool te gaan. Ik zag dat er een yogales was en ik kan nu wel wat zenheid gebruiken. Na de yoga voel ik me stukken beter! Het lege gevoel is een beetje weg en ik ben iets meer ontspannen. Goede keuze geweest dus. Als ik daarna naar mijn afspraak bij de endodontoloog heb, zit ook ook een stuk relaxter in de stoel. Gelukkig is dit alleen het eerst consult en moet ik in de loop van september terug voor het echte werk.

Woensdag

Vandaag voel ik me alweer een wat beter. Ik heb wel in de tussentijd mijn moeder gister en vandaag gesproken. Het feit dat ze veilig thuis is, maakt ook altijd een hoop goed. En drie maanden was leuk, maar het is ook wel weer fijn om alleen met mijn gezin te zijn. Alex heeft gelukkig een late dienst en dus kan ik de hele dag werken. Dit is ook wel nodig aangezien ik maandag en dinsdag heel weinig heb gedaan.

Het vertrek van mijn moeder piloot Jenna
Bij piloot Jenna ben je in goede handen 😉

Vandaag ben ik ook bezig met alvast wat voorbereidingen voor Marley haar slaapfeestje. We zouden namelijk thuis blijven, maar ik heb last minute toch nog een leuk uitje bedacht. Ik ben zo benieuwd wat alle meiden ervan vinden!

Donderdag

Weer een werkdagje. En ik heb nog wat in te halen deze week. Ik heb woensdagavond ook nog gewerkt omdat ik deze week gewoon echt te weinig heb gedaan. Het liefst werk ik niet in de avond omdat ik dan moeilijk in slaap kom, maar nu moest het even. En vandaag heb ik alles afgekregen wat ik af wilde hebben dus ik lig weer op koers!

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje | Een kijkje in mijn leven
Een heel blij meisje tijdens haar feestje

In de avond wordt er niet gewerkt. Nou ja, eigenlijk wel. Toen mijn moeder hier was deed ze de strijk voor ons, maar nu moet ik het weer zelf doen. En omdat ik geen zin heb in een enorme berg strijkgoed, ga ik maar aan de slag met het vouwen van de was en wat strijkgoed. Het doel is om het weer goed bij te houden. Dat ging voordat mijn moeder kwam best goed. Maar na drie maanden niet strijken moet ik weer een beetje in het ritme komen…

Vrijdag

Vandaag is het dan eindelijk zover; Marley haar slaapfeestje! Ze heeft er zo naar uitgekeken en ik moet zeggen dat ik daardoor deze week ook wat minder met mijn moeder bezig was. De focus lag op Marley en haar feestje.

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje | Een kijkje in mijn leven

Na school gaan we met alle meiden eerste naar huis om de cadeautjes uit te pakken. En daarna gaan we de deur uit, want er moet natuurlijk ook gegeten worden. En er is niets zo leuk als zelf je pizza maken. Terwijl de pizza’s in de oven staan gaan we gezellig bowlen. En de jarige die wint ook nog eens. Superleuk! Als de pizza’s klaar zijn gaan we lekker eten en na het eten spelen de meiden nog ruim een uur in de speeltuin. Dan nog een ijsje en weer naar huis.

Ik heb Disney+ afgesloten dus we gaan uiteraard nog een leuke film kijken en dan is het tijd om te slapen. Nou ja, slapen. Ik hoor de meiden nog lang kletsen en we zijn nog een paar keer naar beneden gegaan om te zeggen dat ze echt moeten gaan slapen. Uiteindelijk is het al ver na na enen als het echt stil is.

Zaterdag

De meiden zijn rond half zeven allemaal weer wakker. En ze zien er best wel moe uit haha. Niet gek na zo’n kort nachtje. Alex haalt voor ons allemaal verse broodjes en in de tussentijd kijken we nog maar een Disneyfilm. Na het eten krijgen de meiden weer wat energie en gaan gezellig boven spelen totdat Alex ze naar huis brengt als hij met Jenna naar zwemles gaat.

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje | Een kijkje in mijn leven
Ik ben toch wel blij dat ik niet zeven dochters heb hahaha

En ik? Ik ben gesloopt! Na de emoties van deze week en dan een nacht slecht slapen (ik slaap nooit goed als andermans kinderen bij ons slapen), merk ik dat het een pittig weekje voor me was. Ik doe vandaag ook zo min mogelijk. Even aan mezelf denken en de rem erop. Maar dat is van korte duur. Marley wil namelijk een iPad kopen van haar gespaarde geld. En tja, dan laat ik me toch overhalen om naar de stad te gaan…

Zondag

Vandaag voel ik me nog niet helemaal op en top, maar weet dat als ik lekker bezig ben het vanzelf beter gaat. En omdat het huis een behoorlijke bende is, ga ik aan de slag. Mijn moeder heeft drie maanden op zolder geslapen en de meiden hadden dus nog maar een halve zolder om te spelen. Nu het bed weer weg is, kan ik al het speelgoed sorteren, opruimen en weer een plekje geven. Heerlijk als alles weer lekker opgeruimd is.

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje | Een kijkje in mijn leven
De speelzolder is weer redelijk aan kant en de meiden zien tenminste weer wat ze hebben…

De rest van de dag ben ik eigenlijk met opruimen en schoonmaken bezig. Dat is altijd zo lekker als Alex in het weekend thuis is. Ik heb dan lekker mijn handen vrij en hoef niet aan de meiden te denken. Ik heb veel gedaan vandaag en kruip met een voldaan gevoel mijn bed in

Het vertrek van mijn moeder en een slaapfeestje

Het was een bewogen weekje. Het vertrek van mijn moeder viel me toch wel weer zwaar. Maar ondanks alle emoties was het ook wel een heel erg leuke week. We hebben ons eerste slaapfeestje overleefd en alle meiden vonden het geweldig. En daar doe je het tenslotte voor. Komende week heb ik ook weer een druk programma, want naast werken en sporten heb ik een ouderraadvergadering, een event met de meiden en ga ik mee op schoolreisje. Je leest het allemaal volgende week.

Ik wens je weer een mooie week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!