fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met HINT heb jij gegarandeerd een hilarische spelletjesavond

HINT

Ik ben dol op spelletjes en hier thuis gaat dan ook geen dag voorbij dat we een spelletje doen. Ook organiseren we regelmatig een spelletjesavond. Het is altijd zo gezellig! Ik was dan ook heel blij toen ik een nieuw gezelschapspel opgestuurd kreeg; HINT. Omdat het spel vanaf 4 personen gespeeld wordt en voor 15 jaar en ouder is, heb ik het nog niet kunnen spelen. Maar ik kan niet wachten om het spel te spelen, want het lijkt me een hilarisch spel! Perfect om in de kerstvakantie te spelen.

Een echt partyspel

HINT is een echt partyspel. Dus hapje en drankje erbij en spelen maar! Het is een spannend, maar vooral ook een heel grappig spel. Ik weet zeker dat je continu in een deuk ligt als één van je teamleden of de tegenpartij aan de beurt is. Het is namelijk de bedoeling dat jij door uit te beelden, te praten, te neuriën of te tekenen ervoor zorgt dat jouw team raadt wat het woord is. En dit allemaal binnen 90 seconden.

Hoe HINT wordt gespeeld

Als je aan de beurt bent kies je een kaart uit het kaartwiel of moet je een verplichte kaart nemen. Op iedere kaart staat een onderwerp en een spelcategorie: praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Dan staan er vijf begrippen op de kaart die jouw team moet raden. Je krijgt 90 seconden om ervoor te zorgen dat je team zoveel mogelijk begrippen raadt. Maar ze mogen niet het verboden begrip raden!

Je moet echt goede hints aan je team geven, want bij ieder goed geraden begrip krijgt je team een punt. Noemen ze het verboden begrip? Dan verliest je team twee punten. Als de tijd op is mag het andere team proberen om een begrip te raden dat nog niet genoemd is. Maar ze mogen maar één keer raden. Hebben zij het goed, krijgen ze één punt, hebben ze het fout krijgen ze een strafpunt. Noemen ze het verboden begrip, krijgen ze twee punten.

Wanneer win je?

En die punten zijn belangrijk. Want bij ieder punt dat je scoort, mag je de pion een plekje opschuiven richting de finish. Het team dat als eerst de finish bereikt is de winnaar. Het dus belangrijk om zoveel mogelijk goede begrippen te raden en als jouw team aan de beurt is, niet het verboden begrip te noemen. Spannend!

HINT is geschikt voor spelers van 15 jaar en ouder, wordt gespeeld met minimaal vier spelers en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. HINT is o.a. te koop bij Bol.com. Wil je het HINT alvast spelen? Met Print&Play kan je het spel gratis uitproberen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!