Hittegolf dus rustig aan doen, koffie op het terras en logeerpret | Een kijkje in mijn leven

Vorige week heb je kunnen lezen dat we na maanden weer eens buiten de deur gingen lunchen en naar de dierentuin gingen. Afgelopen weekend is de zomer officieel begonnen en dat is te merken. Er komt deze week namelijk een hittegolf aan. We gaan daarom lekker rustig aan doen. Genieten in de tuin van het zonnetje en de warmte. En af en toe even afkoelen in he badje. Helaas slaat het weer in de loop van de week helemaal om, waardoor we meer binnen zijn. Gelukkig komt ons neefje, want we gaan het hele weekend oppassen.

Maandag

Vandaag begin ik weer met een ochtendwandeling. En vandaag loopt mijn schoonmoeder weer gezellig mee. Maar omdat Alex deze week vroege diensten heeft, kan ik pas na kwart voor negen aan de wandel. Met de hittegolf die er deze week aan komt is dat niet ideaal. We merken deze ochtend al dat 9 uur eigenlijk al te laat is omdat het dan gewoon al warm is. En dan is het vandaag nog maar zo’n 20 graden. Ik kan dus twee dingen doen; heel vroeg als Alex nog thuis is wandelen of in de avond mijn wandeling maken. Woensdag- en donderdagavond vallen af omdat ik dan in de avond afspraken heb. Dus misschien toch in de ochtend lopen? Ik weet het nog niet.

klimrozen in bloei - rustig aan doen
Onze tuin is in deze periode altijd op zijn mooist. Alles komt tot bloei. De klimrozen zit weer vol met knoppen

Na de wandeling heb ik een paar uur gewerkt en rond drie uur ben ik van mijn kantoor naar de tuin verhuisd. Zo kon ik toch nog wat afmaken en konden de meiden lekker in het zwembad. Ideaal! En je raadt het vast al, in de avond ging de barbecue aan. Niks bijzonders, maar wel lekker broodjes hamburgers. Gewoon omdat die van de barbecue het lekkerst zijn 😉

Dinsdag

Ook vandaag begin ik de de dag weer weer met een wandeling. Toch wel nadat ik de meiden naar school heb gebracht. Ik was dan wel om 6 uur wakker, maar ik had om 6 uur geen zin om te gaan lopen. En een wandeling van een halfuurtje was om 9 uur prima te doen. Daarna ga ik vol energie aan het werk en tegen de lunch fiets ik even naar het winkelcentrum voor wat boodschappen.

heerlijke kersen van de kweker
Nog nooit zulke lekkere kersen gegeten

Na de lunch weer aan het werk totdat de kinderen thuis zijn. En als ze thuis zijn kan ik ze verrassen met heerlijke kersen die direct van een kweker komen. En ik heb nog nooit zulke lekkere kersen gegeten! Wat zijn ze lekker. We moeten ons echt beheersen om de zak niet leeg te eten. Maar als de meiden morgen kersen mee naar school willen, moeten we echt stoppen met eten. Na de kersen gaan Jenna en ik even haar verjaardagsgeld op haar rekening storten. Het ligt hier maar in huis en het kan beter op haar rekening staan. Is toch veiliger dan in huis.

Woensdag

Vandaag begin ik niet met een wandeling. Ik heb om 10 uur een afspraak in het centrum en dat is maar 10 minuten fietsen, maar dat vind ik met dit weer wel even genoeg. Het is al behoorlijk warm dus ik doe rustig aan. Ik heb een hele leuke afspraak met Irene van Foto MaNo fotografie.

We hebben elkaar tijdens de coronacrisis af en toe via WhatsApp gesproken, maar we hebben elkaar al die maanden niet gezien en dus wat het tijd voor koffie op het terras. Even bijpraten en vertellen hoe we de coronacrisis hebben ervaren. Maar ook praten over werk en hoe het ervoor staat en wat de plannen de komende tijd staan. We waren zo lekker op dreef dat we er een lunch van maakten en ik nog maar net op tijd thuis was voor de kinderen. Maar we hebben een paar leuke ideeën die we gaan uitwerken.

Even lekker afkoelen in het zwembad
Even lekker afkoelen in het zwembad

Vandaag is dus gebombardeerd tot een soort van vrije dag, want echt werken heb ik niet gedaan. Alleen wat mailtjes beantwoord en dit weekoverzicht bijgewerkt. Nadat de kinderen geluncht hadden zijn we een ijsje gaan eten in het winkelcentrum en daarna hebben we de hele middag in de tuin en het zwembad doorgebracht. Heerlijk middagje zo! In de avond had ik nog wel een online bijeenkomst met de Zoetermeerse Zakenvrouwen, dus toch nog een beetje gewerkt 😉

Donderdag

Vandaag was ik bizar vroeg wakker; 5 uur. En kon gewoon niet meer slapen. Ben nog wel tot half 6 blijven liggen en heb toen een meditatie gedaan. Daarna maar naar beneden gegaan om alvast wat te werken, toen douchen en de meiden wakker gemaakt en samen ontbeten. Baalde dat ik zo vroeg wakker werd, maar het is ook wel lekker om zo rustig de dag te beginnen. Zo zie je maar weer, ieder nadeel heeft wel een voordeel.

alleen naar school
Wat worden ze toch groot! Alleen naar school…

Ik moest ook even naar het winkelcentrum of eigenlijk naar twee winkelcentra dus maak ik geen wandeling door een natuurgebied. Dit keer van de bakker naar huis en door naar de Action. Ik heb een hele leuk plant van PlantRebelz gekregen en daar wilde ik even een leuke bloempot voor hebben. Ik heb een hele leuke gevonden, maar eigenlijk is die te laag. Nu is het wel zo dat het plantje nog gaat groeien dus ik verwacht dat je de zwarte binnenpot over een tijdje niet meer ziet.

Dus toch een wandeling gemaakt en daarna even op mijn gemak een kop koffie gedronken. Het is namelijk als behoorlijk warm en merk dat de warmte in combinatie met het slaaptekort zorgt voor een laag energielevel. Dus even rustig aan en opladen en dan aan het werk. Ik heb gelukkig niet heel veel te doen en kan evt ook nog dingen naar morgen verschuiven. Dus geen druk en naar mijn lichaam luisteren.

kussens voor in de tuin
Bij Action kocht ik hele leuke vrolijke kussen voor op de loungeset

Uiteindelijk toch nog tot vijf uur gewerkt. Op mijn kantoor is het prima te doen omdat de zon niet direct naar binnen schijnt. En Alex was vroeg klaar met werken dus ik kon nog even doorwerken. Na het eten verdween ik wel weer gelijk naar boven, want ik start vandaag met een 8-weekse mindfulnesstraining bij TinyTweaks.

Je leest op mijn blog al regelmatig over mindfulness en mindful/bewuster leven. Maar dit is wat ik mezelf heb geleerd door boeken te lezen en hier mee bezig te zijn. En nu kwam deze mindfulnesstraining op mijn pad en het voelde ook het juist moment om hier meer mee te gaan doen. Door de coronamaatregelen is deze training online, maar dat was heel goed te doen. Samen met de ander deelnemers zijn we na gister alweer een stapje dichter bij bewuster leven. Ben zo benieuwd hoe dit na die 8 weken is. Je merkt het al, ik ben heel enthousiast!

Vrijdag

Vandaag het laatste dagje voor het weekend. Ik begin met koffie met een moeder van school. We zitten allebei in de ouderraad en omdat ik gister de mindfulnesstraining had kon ik niet bij de online or-vergadering zijn. Dus drinken we samen in onze tuin koffie en praat ze me bij. Het is toch raar om het schooljaar zo af te sluiten. Maar goed, het is niet anders. Hopelijk kunnen volgend jaar in ieder geval de activiteiten zoals Sinterklaas en Kerst gewoon door kunnen gaan. We gaan het zien. Toen nog even gewerkt en het logeerbed neergezet voor Tessa en Alejo die weer een weekendje komen logeren. Tessa is nog druk met het leeghalen van haar moeders huis dus zij kan dit weekend daarmee aan de slag terwijl wij op de kleine man passen.

losse tand
Eerder deze week ging er een voortand uit en nu was deze tand aan de beurt

Als Alex om vier uur thuis is ga ik boodschappen doen met de hoop dat er nog wat barbecuevlees in de winkel lig. En gelukkig ligt er genoeg dus we kunnen lekker barbecuen. Als Tessa en Alejo bij ons zijn gaan ze eerst even het zwembad in en dan gaan we lekker eten met zijn allen. We maken het niet te laat, want Tessa gaat morgen alleen naar Tilburg om aan de slag te gaan in het huis van haar moeder en wij hebben Alejo dan een dagje. En aangezien ik het niet meer gewend ben om een peuter in huis te hebben, wil ik wel goed uitgerust zijn 😉

Zaterdag

Vandaag zou het mooi weer worden en het plan was om lekker naar buiten te gaan met de drie kinderen. Maar het regent steeds en dus wordt het een dagje binnen. De hittegolf is alweer voorbij. Gelukkig kunnen we ons in huis ook prima vermaken. De meiden ontfermen zich over Alejo zodat Alex en ik eigenlijk amper wat hoeven te doen. We moeten alleen zorgen dat ie eten en drinken krijgt en verschoond wordt haha. En ik zorg dat ie in de middag een rustmomentje heeft. Slapen is een dingetje bij hem, maar ook dat gaat supergoed. Hij slaapt gewoon twee uur en is daarna weer helemaal fris en fruitig om te spelen.

Eigenlijk ben ik wel blij dat het allemaal zo loopt vandaag. Ik heb namelijk te horen gekregen dat mijn tante ernstig ziek is. En hoewel ik haar niet veel meer zie, spreek ik haar nog telefonisch. Maar ze is een groot deel van mijn leven wel aanwezig geweest. Het raakt me enorm dat juist zij de vreselijke ziekte heeft. Heel verdrietig. En ik merk dat ik hier toch wel mee bezig ben…

lekker slapen en rustig aan doen
Lekker slapen bij ome Alex en tante Irene

Helaas blijft het weer niet echt denderend en blijven we na het middagdutje ook nog thuis. We hebben de grootste lol met ons neefje. Zoals je aan de foto bovenin de blog kunt zien. Later in de middag spelen de kinderen in de tuin, maar meer zit er niet in. Ook vandaag gaat de barbecue aan. Dus als Tessa weer terug is uit Tilburg eten we gezellig samen. Ze verrast met ook nog eens met een prachtige orchidee die haar vader voor ons heeft gekocht. Om ons te bedanken. Superlief! En natuurlijk totaal niet nodig want we doen het met alle liefde. Ook vandaag ga ik op tijd naar bed, want ook al haalden de meiden het meeste oppaswerk uit handen je past toch op andermans kind. En dan ben je continu aan het opletten en superalert.

Zondag

Deze zondag start ik totaal anders. Ik ga namelijk met een vriendin mee naar yoga. En het fijne aan deze yogales is dat het buiten is. Het was heerlijk om in het zonnetje even in mezelf gekeerd te zijn en alle chakra’s even te openen. Alle negatieve energie eruit en ruimte maken voor positieve energie. Na het slechte nieuws van gister kan ik dit wel gebruiken. En ik denk dat ik dit wel vaker ga doen. Niet iedere zondag, want Alex werkt nu eenmaal twee zondagen. Maar die andere zondagen kan ik wel. Iets om over na te denken.

yoga in de buitenlucht rustig aan doen
Wat was het fijn deze zondagochtend. Yoga op zondagochtend in de buitenlucht is echt een aanrader

Na de yoga lunch ik samen met alle kinderen en dan brengen Marley en ik Alejo naar bed. Gister mocht Jenna mee dus vandaag is de beurt aan Marley. Als de kleine man slaapt, gaat Marley op haar eigen kamer op haar iPad en ik doe ook even een powernapje. Even 30 minuutjes slapen. Heerlijk! De rest van deze zondag doen we lekker rustig aan. We gaan nog even met de kinderen naar buiten, maar veel meer dan dat kan ik niet vertellen. Tessa en Alejo slapen nog een nachtje bij ons en gaan morgenochtend weer richting Tilburg. De meiden moeten dan ook weer naar school en wij weer werken. Maar ondanks het slechte nieuws, was dit toch wel echt een heerlijke week. Op naar nog zo’n week!

Hittegolf dus rustig aan doen, koffie op het terras en logeerpret

Het plan was rustig aan doen deze week. Dat heb ik tot op zekere hoogte ook zeker wel gedaan. Maar naast rustig aan doen, heb ik ook een hoop gedaan. Weer even met Irene gewerkt en sparren over onze bedrijven, wandelen, yoga, hard gewerkt en heel veel tijd met mijn gezin doorgebracht. Mij hoor je dan ook zeker niet klagen. Het was een goede en fijne week. Op naar weer zo’n fijne week!

Liefs,
Irene

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.