fbpx

Hoe doet ze het toch allemaal!? Barbara doet het zo

Barbara doet het zo

Het is de alweer de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat je weer kunt lezen hoe één van mijn lezers het allemaal doet. Houdt ze de ballen hoog of juist laag. Hoe zijn de taken thuis verdeeld en houdt ze naast alle tijd voor partner, gezin, huishouden en werk ook nog tijd over voor zichzelf? Barbara doet het zo!

Dit is Barbara

Barbara is 44 jaar en heeft samen met haar partner 3 kinderen. Een dochter van 11 jaar, een dochter van 8 jaar en een zoon van 5 jaar. Haar partner werkt fulltime bij een werkgever en Barbara is zelfstandig ondernemer. Haar blog ‘Mama met een blog’ is haar werk en daarnaast helpt ze ondernemers om affiliate marketing op hun blog of website op poten te zetten. Ze werkt twee dagen binnen schooltijd, een lange avond en sprokkelt nog wat uurtjes tussendoor. Als ze in haar tuin werkt of aan het kokkerellen is, komt ze helemaal tot rust. Verder houdt ze zich bezig met digitale fotografie en illustreren.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

De taken in huis komen voor een groot deel bij haar te liggen. Dit komt omdat zij vaker thuis is en daarom ook ziet wat er moet gebeuren. Als ze vastloopt of geen tijd heeft, geeft ze dit aan bij haar partner en kinderen. Er is dan een kleine kans dat zij het oppakken. De zorg voor de kinderen komt vooral bij haar te liggen. Als de kinderen ziek zijn is zij degene die voor ze zorgt, omdat ze toch thuis werkt. Ze is vrij flexibel door het werk wat ze doet. Veel van haar werk kan per mail of telefonisch afgehandeld worden.

Hoe combineert ze alles

Barbara probeert iedere dag een lijstje te maken met alles wat ze ‘moet’ doen. De rest van de taken probeert ze dan ook in het lijstje te persen. Meestal lukt dit overigens niet. Ze merkt wel dat ze steeds makkelijker wordt; er zijn maar een paar dingen écht belangrijk zijn en de rest is bijzaak. En vanuit die gedachte streept ze gewoon zoveel mogelijk weg. Ze heeft het afgelopen half jaar ook veel spullen weggedaan. Ook spullen die ze leuk vond, maar waar ze nooit wat mee deed. Het gaf en geeft haar rust en ruimte en veel meer tijd.

Ze vindt heel veel dingen leuk om te doen. Eigenlijk teveel en daarom heeft ze zichzelf op een hobby-dieet gezet. Ze mag nog twee hobby’s hebben. Wil ze iets anders doen dan moet ze een bestaande hobby laten vallen. Het is anders niet te doen. En haar belangrijkste bezigheid is haar gezin en ze wil later niet denken: ‘Had ik maar…’.

Ik-tijd

Tijd voor haarzelf is schaars en kostbaar. Zo is een kopje koffie in stilte in de ochtend heel erg fijn. Dit rekent ze dan ook tot ’tijd-voor-mij’ oftewel ‘ik-tijd’. Verder bekijkt ze het per dag en accepteert ze hoe het loopt. Ze merkt soms dat ze terug moet schakelen en dan doet ze de dingen die ze moet doen op een wat rustiger tempo. Ze merkt dat ze dan minder opgejaagd is en ’s avonds niet voor pampus op de bank ligt. Als ze een dag of dagdeel voor zichzelf heeft gaat ze vaak lekker even naar het strand met haar fototoestel. Hier kan ze dan echt van genieten. Ze trakteert zichzelf dan op een lekker kopje koffie of een kop thee. Van dit soort momenten laadt ze enorm op!

Heeft Barbara genoeg tijd voor haar partner?

Door de drukte met de kinderen en de drukte van het leven van alledag is het best lastig om tijd voor haar partner te vinden. Ze gaan ongeveer twee keer per jaar samen een avondje weg. Maar iedere doordeweekse avond hebben ze het heel gezellig. Ze mist het dus niet om samen weg te gaan. Haar partner is iedere vrijdag vrij en dan drinken ze koffie buiten de deur en kletsen ze weer bij. Het klinkt misschien saai, maar het werkt echt heel goed zo.

Ballen…hoog of laag?

Door de drukte rondom het gezin vraagt het vaak wel wat planning om de ballen hoog te houden. Ze merkt dat ze daar nog niet een vaste manier in heeft gevonden. Ze heeft dus niet een vastomlijnd roosters of iets dergelijks. Iedere week loopt gewoon anders.

Ze kan steeds minder goed tegen stress en daardoor probeert ze steeds vaker wat niet nodig is, weg te strepen. Zo hebben haar kinderen geen drukke agenda met sportactiviteiten. Barbara werd van het heen en weer rijden niet gelukkig en haar kinderen ook niet. Ze zorgt wel dat haar kinderen voldoende bewegen door te gaan zwemmen, iedere week naar het strand te gaan om te voetballen of door naar het bos te gaan voor een wandeling. Zo probeert ze altijd een activiteit te bedenken zodat ze allemaal lekker kunnen bewegen en dit werkt heel goed voor haar en haar gezin. En door de afwisseling blijft het ook leuk voor iedereen.

Een leven dat in balans is

Door op deze manier minderen ballen in de lucht te houden houdt ze alles in balans in haar leven. Zij, maar ook haar gezin kunnen dan beter genieten van elkaar. De rust doet iedereen goed. Soms komen de kinderen thuis van spelen bij een ander thuis en merken dan het verschil met thuis heel goed. Ze waarderen dan echt de rust thuis nog eens extra.

De mening van anderen

Ze merkt dat anderen weleens een mening over haar hebben. Dat vindt ze prima. Zij is het ook niet altijd eens met de ideeën van een ander. Het helpt wel dat ze geen twintig meer is. Toen was ze onzekerder en kritischer naar zichzelf. En misschien ook wel naar anderen. Ze merkt dat dit met het ouder worden minder wordt. Ze accepteert en waardeert zichzelf veel meer.

Barbara is een tevreden mens

Barbara is een tevreden mens en heel blij met hoe het bij haar allemaal geregeld is. Door het interview voor dit artikel is dit besef nog groter geworden.

Tips van Barbara voor jou

Bedenk eerst hoe je graag zou willen dat je leven eruit ziet. Bedenk wat je daarvoor moet doen of laten (ballen niet meer oprapen of door iemand anders op laten rapen). En wat je niet kan veranderen accepteren en geniet van wat wel goed gaat.

Dank je wel Barbara dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? SpitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!