Hoe doet ze het toch allemaal!? Dewi doet het zo!

Het is weer een hele tijd geleden, maar we zijn terug met ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Een intiem kijkje in het leven van één van de lezeressen van Tante Truus Kan Alles. Houden ze de ballen hoog of laag, hoe zijn de taken thuis verdeeld en hoe zorgt ze voor tijd voor zichzelf. Vandaag neemt Dewi je mee en Dewi doet het zo!

Dit is Dewi

Dewi is 43 jaar en getrouwd met Rogier. Samen hebben ze twee dochers (8 en 13 jaar). Haar man is al een paar jaar zelfstandig ondernemer en zij is sinds een paar jaar ook zelfstandig ondernemer en werkzaam als Virtual Assistant voor vrouwelijke ondernemers.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Dewi en haar man zorgen samen voor de kinderen. Maar Dewi is wel meer thuis dan haar man. Ze werkt namelijk parttime en vanuit huis. Ook de huishoudelijke taken doen ze samen, al doet zij wel wat meer. Wat logisch is, omdat haar man fulltime buiten de deur werkt. Haar dochters zijn groot genoeg en helpen dan ook mee. Niet altijd, maar als ze meehelpen maken ze hun eigen bed op, halen de vaatwasser leeg en meer van dit soort klusjes.

Hoe ze al haar taken combineert

Omdat Dewi thuis werkt is zij altijd wel thuis als één van de kinderen ziek is. Heeft ze dan net een afspraak buiten de deur of een andere verplichting waardoor ze niet thuis kan zijn, kan ze altijd opa’s en oma’s inschakelen.

Hoeveel ik-tijd heeft Dewi

Dewi haar werkdag begint om 9 uur als haar kinderen naar school zijn. Ze heeft een vrij strak schema. Zo kijkt ze de avond ervoor wat er allemaal gedaan moet worden de volgende dag en de rest van de week. Omdat haar jongste dochter drie keer in de week naar de overblijf gaat, duurt haar werkdag op die dagen tot 15 uur. Dewi plant alles wat ze doet in; van boodschappen doen tot sporten. Maar ook haar ik-tijd. Het fijne van haar werk als zzp’er is dat ze zelf haar tijd kan indelen. Zo gebeurt het ook weleens dat ze in de avond nog wat werkt om de volgende dag meer ik-tijd te hebben.

En hoe zit het met tijd voor haar partner?

Zoals gezegd plant Dewi alles in. Doordeweeks zijn dat vooral werk, huishoudelijke klusjes en tijd voor zichzelf. In het weekend is ze druk met sportclubs van haar kinderen. Maar ze zorgt altijd dat ze ook samen met haar man op pad gaat. Een weekendje weg zit er al een tijd niet meer in, maar als ze dat doen gaan de kinderen naar opa en oma. Zondag is familiedag en doen ze met het gezin leuke dingen samen.

Ballen…hoog of laag?

Ze probeert de ballen hoog te houden, maar soms valt er wel een bal. Daar kan ze dan best chagrijnig van worden. Ze wil graag dat het allemaal lukt, maar beseft ook dat dit niet altijd realistisch is. En dus mokt ze heel even en gaat dan op zoek naar een oplossing, die er overigens altijd wel is. Ballen expres laten vallen zou ze nooit doen, ze doet er alles aan om ze hoog te houden!

Een leven dat volledig in balans is

Haar leven is nu goed in balans. Als de jongste naar de middelbare school gaat wil ze meer werken. Ze houdt van haar werk en weet dat ze er veel meer uit zou kunnen halen. Maar dat komt vanzelf. Voor nu is ze tevreden met hoe het gaat.

De mening van anderen

Toen ze jonger was kon ze zich druk maken om de mening van anderen. Ook toen ze voor zichzelf begon was dit wel een ding. Zo vond ze iedere uiting op social media eng voor bekenden. Nu heeft ze dat niet meer. Helemaal niet zelfs. Ze doet wat ze doet en ze vindt dat anderen dat ook moeten doen. Als ze ziet dat mensen doen wat ze doen zonder zich te bekommeren om wat een ander ervan vindt, heeft daar enorm veel waardering voor. Die mensen inspireren haar ook het meest.

Dewi is een tevreden mens

Dewi is een tevreden mens. Alles is in balans; werk en privé. Ze is blij en dankbaar dat ze de mogelijkheid heeft om te doen wat ze leuk vindt.

Dewi’s tip voor jou

“Leg de lat niet zo hoog en voel je vooral niet schuldig als iets niet lukt. Bewaar je energie en je tijd liever voor jezelf en aan je geliefdes. Niet aan anderen, zaken/kwesties die je alleen maar energie kosten. Wees minder kritisch voor jezelf en accepteer dat je niet perfect bent en ook geen superwoman bent.”

Go with the flow! Dan lukt het allemaal wel.

Dank je wel Dewi voor je eerlijkheid en dat je ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? PatriciaIngridFrancisMariekeSpitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er voor plaatsing nog dingen aangepast worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.