Hoe doet ze het toch allemaal!? Felicia doet het zo

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat je weer kunt lezen hoe één van mijn lezers het allemaal doet. Dit keer lees je of Felicia de ballen hoog of laag houdt, of haar leven in balans is en hoe ze al haar bezigheden combineert. En de belangrijkste vraag, of ze tijd overhoudt voor zichzelf. Felicia doet het zo!

Dit is Felicia

Felicia is 47 jaar en al 20 jaar samen met haar man, met wie ze 9 jaar geleden getrouwd is. Ze heeft twee dochters (24 en 30 jaar) en twee zonen (28 en 13 jaar). Haar man heeft ook nog drie kinderen die niet in Nederland wonen. Felicia werkt als PIW-er (Penintentiar inrichtingswerker) voor het Ministerie van  Justitie in de Penintentiaire inrichting te Alphen aan den Rijn. Haar man werkt op dit moment niet omdat hij drie jaar geleden een nefrectomie heeft laten uitvoeren. Hij had namelijk twee nieren van 2,5 kilo per stuk. En zijn nierfunctie en andere functies waren zo laag dat ze verwijderd moesten worden. Hij moest acht maanden dialyseren en kreeg daarna een nier van hun 24 jarige dochter. Het was een spannende en heftige tijd en gelukkig gaat het nu goed. Haar man is weer op zoek naar een leuke baan.

Felicia leest graag. De boeken van Paulo Coelho zijn favoriet. Ze sport graag, maar als werkende moeder komt het er vaak niet van. Gelukkig moet ze tijdens werk ook sporten en kan dan toch lekker bewegen. Felicia heeft twee kleinkinderen en nummer drie is onderweg. Ze vindt het heerlijk om leuke dingen met ze te doen.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Samen met haar man zorgt ze voor hun jongste zoon. Voorheen zorgden ze voor vier kinderen; druk, maar wel heel gezellig. Een dolle boel, zoals ze het zelf zegt. De huishoudelijke taken doen ze samen. Al doet haar man op dit moment meer omdat hij thuis zit en zij werkt. Haar man was, vouwt, strijkt, doet van alles in het huishouden, de administratie en ga zo maar door. Ze noemt zichzelf een geluksvogel, want naast dat hij dit allemaal doet is hij ook een echt gentelman. Hij houdt deuren open voor vrouwen, behandelt alle vrouwen met respect en op Internationale Vrouwendag krijgen alle vrouwen in zijn omgeving een roos en Felicia en hun dochters een mooi boeket.

Hun dertienjarige zoon helpt ook mee met het huishouden. Dit doen ze heel bewust zodat hij later weet hoe alle huishoudelijke taken gedaan moeten worden. Handig als hij later op zichzelf woont. Maar ook als hij samenwoont en zo de huishoudelijke klusjes samen met zijn partner te doen. Als hun zoon ziek is en Felicia of haar man niet thuis kan zijn, kan hij prima voor zichzelf zorgen. Hij is erg zelfstandig. Toen de kinderen klein waren kwamen opa en/of oma oppassen of iemand binnen hun vriendenkring.

Hoe combineert ze alles

Felicia doet geen moeite om alle taken te combineren. Ze noemt zichzelf een oude rot in het vak en het gaat allemaal vanzelf. Daarnaast communiceren zij en haar man heel goed waardoor alles altijd duidelijk is.

Ik-tijd

Felicia en haar man maken allebei vrij tijd voor zichzelf. Als Felicia een vrije dag heeft of als het weekend is vermaakt zij zich door te lezen of gewoon even helemaal niks. Ze vindt het heerlijk om vriendinnen te bezoeken en samen koffie te drinken. Ook Netflix is een moment van ontspanning. Ze gaat ook eens per maand naar een vriendin die wat verder weg woont en logeert daar dan een weekend. Ze gaat dan met haar vriendin naar de sauna, uit eten of ze blijven bij haar vriendin thuis. Soms neemt ze haar zoon mee, omdat haar vriendin een tweeling van dezelfde leeftijd als haar zoon heeft.

Heeft Felicia genoeg tijd voor haar partner?

Felicia gaat regelmatig met haar man buiten de deur koffie drinken, een filmpje pakken, uit eten of een weekendje weg. Ze maken veel tijd voor elkaar waarin ze samen dingen ondernemen. Meestal gebeurt het spontaan. Ze vinden het ook belangrijk om elkaar te blijven verrassen. En iedere dag laten ze elkaar zien dat ze van elkaar houden. Ze doen ook veel leuke dingen met hun zoon. Met zijn drieën, maar soms ook alleen vader en zoon of moeder en zoon. Als Felicia met haar zoon weggaat, gaat ze meestal naar de film of een andere activiteit. Vader en zoon gaan ook het liefst naar de film of ze doen iets sportiefs.

Ballen…hoog of laag?

De ballen hoog houden is voor zowel Felicia als haar partner een natuurlijk fenomeen. Dit is zo in de loop der jaren gegroeid door levenservaring en de dingen accepteren zoals ze zijn. Er zijn namelijk altijd zaken waar niemand iets aan kan veranderen en dan kan je niks anders doen dan doen wat je moet doen. Ze houden de ballen laag als het gaat om je druk maken of boos worden. Je lost er namelijk niks mee op. Ze denken liever in oplossingen dan in problemen.

En ja, soms laat je weleens een bal vallen. Dat zijn voor haar vooral leermomenten. Net als fouten maken. Iedereen maakt ze en je zal ze je hele leven maken. Je kan dan niks anders doen dan jezelf bij elkaar rapen en er een leermoment van maken.

Een leven dat volledig in balans is

Tegenwoordig is alles gehaast en druk en Felicia probeert hier zo min mogelijk aan mee te doen. Ze schiet er namelijk niks mee op. Ze bouwt heel bewust RUST in haar leven. Juist omdat het huidige leven zo druk en gehaast is.

De mening van anderen

Felicia zou graag willen dat mensen meer door haar bril kijken en zien dat het leven een geschenk is en dat men met aannames, oordelen en gelijk willen hebben het leven zoveel moeilijker is. Ze is iemand die niet tegen onrecht kan. Toch ziet en hoort ze het gros dit ook zeggen, maar uit hun handelen blijkt dan anders. Felicia vindt het moeilijk als ze ten onrechte wordt beoordeeld, niet in de verdediging te schieten. Dit is iets waar ze aan wil werken.

Mensen oordelen en beoordelen vaak, maar als ze de spiegel eens om zouden draaien of zich wat meer in zouden leven in de ander zouden inleven wordt het leven een stuk makkelijker. Ze is zelf niet heel kritisch naar anderen. Iedereen heeft zijn eigen karakter en leven. En als mensen ervan overtuigd zijn dat zij het juiste pas bewandelen, kan je zeggen wat je wilt maar zullen zij toch het pad blijven volgen.

Ze is wel heel kritisch naar zichzelf. Dit komt omdat ze wil leren van de tijd dat ze hier op aarde is en haar leven zoveel mogelijk ten goed wil benutten. Ze kan goed tegen feedback en gaat daar dan ook mee aan de slag.

Felicia is een tevreden mens

Felicia is een tevreden mens. Vooral als het om haar gezin en omgeving gaat is ze heel tevreden. Maar ze trekt zich veel aan van al het leed en alle onmacht op de wereld. Ze zou alle mensen willen laten weten dat er maar één is zoals jij en dat dit goed is. Maar blijf respect houden naar alles en iedereen om je heen. Oordeel en beoordeel niet zomaar, doe niet zomaar aannames.

Felicia’s tip voor jou

Lieve vrouwen,

Bekijk jezelf 2 keer per dag in de spiegel en zeg hardop dat je er mag zijn. Geniet ook van alle kleine dingen. Weet dat wanneer je de volgende dag wakker wordt je weer ademt en dat je deze dag weer met een lach tegemoet moet gaan. Wanneer je hulp nodig hebt, geef dit aan. Hulp vragen is een kracht, geen zwakte en een iedereen heeft het recht om op een gesloten vraag nee te zeggen, onthoud dit ook wanneer je een gesloten vraag stelt, dan komt de klap minder hard aan.

Hou van jezelf, jij bent de enige die het moet doen en de enige die alles kan veranderen!

Dank je wel Felicia voor je eerlijkheid en dat je ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? Patricia, IngridFrancisMariekeSpitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er voor plaatsing nog dingen aangepast worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.