Hoe doet ze het toch allemaal!? Ingrid doet het zo

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat je weer een inkijk krijgt in het het leven van één van mijn lezers. Dit keer lees je hoe Ingrid tijd voor zichzelf maakt, hoe de taken thuis verdeeld zijn, of ze de ballen hoog of laag houdt en of haar leven in balans is. Ingrid doet het zo!

Ingrid doet het zoDit is Ingrid

Ingrid is 35 jaar en woont samen met Herman. Ze hebben al ruim 11 jaar een relatie en hebben twee zoons. Een zoon van bijna 3 jaar en een zoon van 1,5 jaar (2016 en 2018). Haar partner werkt fulltime als mechanisch architect bij een chipmachinefabrikant. Hij werkt meestal meer dan 40 uur per week. Ingrid werkt niet in loondienst. Ze is fulltime moeder. Ze vindt het heerlijk om gedichten te schrijven, sport meerdere keren per week en verdiept zich graag in onderwerpen als gezondheid en voeding.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Ingrid is fulltime moeder en dit betekent dat het grootste deel van de zorg voor de kinderen bij haar ligt. Maar haar partner ondersteunt haar hier natuurlijk wel in. Als ze hulp nodig heeft is hij er. Haar man doet vooral veel leuke dingen met de kinderen. Het huishouden ligt bij Ingrid. Maar haar partner onderhoudt de tuin en sjouwt zware dingen. Daarnaast is hij degene die auto rijdt dus als er gereden moet worden doet hij dit.Hoe combineert ze alles

Doordat Ingrid niet buitenshuis werkt kan ze zelf bepalen hoe ze haar tijd indeelt. Uiteraard is het dagschema wel gebaseerd op het slaap- en eetpatroon van hun kinderen. Binnen dit dagschema is er ruimte voor alle belangrijke zaken zoals voeding, rust, beweging, huishoudelijke taken en sociale contacten.

Ik-tijd

Ingrid maakt tijd voor zichzelf. Dit plant zij wel in. Overdag heeft ze tijdens het dutje van de kinderen tussen 13:00 en 15:00 uur tijd voor zichzelf. ’s Avonds heeft ze ook tijd voor zichzelf. Ze gaat twee keer in de week sporten en de overige avonden heeft ze tijd voor zichzelf en haar partner. De kinderen gaan eens in de zes weken uit logeren. Als de kinderen dan weg zijn brengt ze overdag tijd met vrienden door, zoekt ze foto’s uit, houdt ze de tijdlijn met de ontwikkeling van de kinderen bij, leest ze, schrijft ze gedichten en verdiept zichzelf in verschillende onderwerpen. ’s Avonds gaat zij sporten en brengt tijd door met haar partner.

Heeft Ingrid genoeg tijd voor haar partner?

Ingrid en haar partner maken tijd vrij voor elkaar. Maar dit moet echt ingepland worden. Haar partner sport namelijk ook drie keer per week. Ze nemen iedere avond wel de tijd om samen thee te drinken en de dag door te spreken. Dit doen ze vooral om de communicatie goed te houden. Als ze samen tijd hebben ingepland kijken ze een serie op Netflix of bedenken en boeken een leuk uitstapje. En als de kinderen uit logeren zijn gaan ze graag naar de sauna, uitgebreid uiteten en vervolgens borrelen en dansen tot in de kleine uurtjes. Dit zijn ook de dingen die ze het liefst doen als ze een weekendje weg gaan.

Ballen…hoog of laag?

Ingrid houdt de ballen hoog. Ze vindt haar leven het leukst als ze het maximale uit haar tijd haalt. Dit doet zij wel op een weloverwogen manier. Het lukt haar de ballen hoog te houden door goed te plannen, goed voor zichzelf te zorgen en haar rust te pakken. Er gaat natuurlijk weleens iets niet volgens planning en dan vraagt ze haar partner om hulp. Hij weet namelijk altijd wel een oplossing te bedenken.

Een leven dat goed in balans is

Doordat Ingrid dagelijks voor alle essentiële zaken tijd reserveert houdt ze balans in haar leven. Ze is dan ook erg tevreden met hoe ze haar tijd verdeelt en indeelt en zou dan ook niks willen veranderen.

De mening van anderen

Ingrid is niet bezig met wat anderen van haar vinden. Ze richt zich op haar gezin en vrienden. Ze leidt daarom ook het leven dat ze wil leven. Wel is ze van mening dat mensen elkaar teveel beoordelen en veroordelen. Iedereen doet zijn best binnen de mogelijkheden die ze hebben en dat is mooi. Wat haar helpt is om met een ‘helikopter view’ naar een situatie te kijken.

Ingrid is een tevreden mens

Ingrid is heel tevreden met haar huidige leefomstandigheden. Ze zou dan ook niets willen veranderen. Haar broer zei haar ooit eens: “Als je in Nederland geboren bent, ben je – ten aanzien van de rest van de wereld – eigenlijk geboren met een ‘golden ticket’!”. Dit vindt zij een mooie zienswijze. Ze beseft zich hierdoor dat we het hier heel goed hebben. Toen ze in India was tijdens een overheidsreis tegen kinderarbeid opende dat de ogen ook wel; ze is zo dankbaar dat ze in Nederland mag leven.

Ingrid’s tip voor jou

Maak een goede planning. Hierin noteer je wat je belangrijk vindt in jouw leven. Dan maak je een gedetailleerd overzicht van je beschikbare uren en vul die uren in. Zij gebruikt hier ‘Google Keep’ op haar mobiele telefoon voor. Ze heeft een zelfgemaakte ‘template planning’ gemaakt en die actualiseert ze met de extra taken van die dag (bijvoorbeeld: peuterspeelzaal, sportavond enz.). Door te plannen en gedurende de dag af te strepen, houd je overzicht en het afstrepen geeft een gevoel van voldoening. Je ziet dan ook de momentjes voor jezelf staan en dan kan je daar naartoe leven.

Dank je wel Ingrid dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? FrancisMariekespitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Uitgelichte foto: ©Adobe Stock
Foto Ingrid: ©Ingrid

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.