fbpx

Hoe doet ze het toch allemaal!? Patricia doet het zo

Patricia doet het zo

Vandaag is het de laatste woensdag van de maand dus de hoogste tijd hoe één van de lezers van Tante Truus Kan Alles het allemaal doet. Houdt Patricia de ballen hoog of laag? Hoe zijn de taken thuis verdeeld en hoeveel tijd houdt ze over voor zichzelf? Patricia doet het zo!

Dit is Patricia

Patricia is 35 jaar en woont samen met haar partner. Ze hebben samen een zoon van 8 jaar en een dochter van 5 jaar. Patrica werkt 40 uur per week als receptionist en backoffice medewerker bij een grote arbo-organisatie en haar partner werkt 20 uur in de week. Ze fotografeert graag en heeft een blog Mommy Stories.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Omdat Patrica 40 uur werkt neemt haar partner voor een groot deel de taken thuis waar. Zo brengt en haalt hij de kinderen naar en van school. Op de dagen dat hij werkt doen haar schoonouders dit. Patricia is iedere avond en ieder weekend thuis bij de kinderen. Als één van de kinderen ziek is, blijft meestal haar partner thuis. Maar als dit niet mogelijk is, blijft zij thuis. Ook de huishoudelijke taken zijn voornamelijk voor haar partner. In het weekend doet zij de was en stofzuigt ze.

Hoe combineert ze alles

Het combineren van alle taken en activiteiten gaat haar goed af. Maar er moet wel structuur zijn. Zij houdt ervan om te werken en haar partner vindt minder werken fijn. Voor hen werkt deze rolverdeling heel goed. Maar ze krijgen wel af en toe rare of gekke blikken. Mensen verwachten nu eenmaal dat je als moeder minder werkt en thuis bij de kinderen bent.

Ik-tijd

Patricia vind ik-tijd belangrijk en maakt hier ook tijd voor. Ze gaat twee keer in de week sporten. Ze maakt de maandag- en vrijdagavond altijd vrij voor zichzelf. Als ze dan gaat sporten. Maar als de kinderen behoefte hebben aan tijd met hun moeder, slaat ze een sportles over. Of ze zorgt dat ze op tijd terug is zodat ze haar kinderen zelf naar bed kan brengen. Ze maakt ook tijd om te fotograferen en op zondagochtend en in de avonduren besteed ze tijd aan haar blog.

Heeft Patricia genoeg tijd voor haar partner?

Patricia en haar partner proberen genoeg tijd voor elkaar te maken. De weekenden zitten vaak vol afspraken en dan is een dag niks doen wel lekker. Patricia neemt soms een verlofdag op en dan gaat ze samen met haar partner naar de stad om te te lunchen en te winkelen. Het spontane is wel een beetje weg, want deze momenten moeten meestal ingepland worden. Ze gaan dan naar de bioscoop of uiteten, maar ook thuis kunnen zij zich goed vermaken.

Ballen…hoog of laag?

Patricia probeert de ballen laag te houden, maar dat lukt niet altijd. Soms heeft ze nu eenmaal veel afspraken in een week en tel daar dan speelafspraakjes en verjaardagen bij op. Dan zit het emmertje toch ineens vol. Op dat moment accepteert ze dan hoe het is en probeert de volgende keer vaker nee te zeggen.

Een leven dat volledig in balans is

Doordat Patricia meer is gaan werken heeft ze meer structuur in haar leven. Ze heeft minder stress en kan nog steeds leuke dingen doen. En wat voor haar het belangrijkste is, is dat ze kan genieten van haar gezin. Doordat ze leuke dingen doet, genoeg ik-tijd pakt en structuur houdt ze balans in haar leven.

De mening van anderen

Vroeger kon ze zich druk maken om de mening van anderen. Maar nu ze ouder wordt laar ze dit heel makkelijk van zich afglijden. Mensen zouden wel wat liever tegen elkaar mogen zijn. Elkaar meer in hun waarde laten en nadenken voordat je een mening vormt en dit uitspreekt. Je kan iemand namelijk heel erg kwetsen zonder dat je het doorhebt.

Patricia is een tevreden mens

Patricia is een tevreden mens. Ze is tevreden over haar leven. Al heeft ze soms wel moeilijke momenten omdat ze iedere maand heftige pms-buien heeft. Daarom is het voor haar zo belangrijk om structuur en regelmaat in haar leven te hebben. Wat beter zou kunnen is haar voedingspatroon, omdat dit ten goede zou komen aan haar hormoonbalans.

Patricia’s tip voor jou

“Voor alle moeders, doe waar je je goed bij voelt. Ga elkaar niet bekritiseren. Als je een keuze maakt zal dit wel een reden hebben. Je kunt nooit weten wat er bij een ander speelt”.

Dank je wel Patricia dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? Ingrid, FrancisMariekespitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!