fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe je met nieuwe lampen je interieur een boost geeft

Hoe je met nieuwe lampen je interieur een boost geeft

Ken je dat, dat je eigenlijk heel je interieur wilt veranderen. Maar we weten allemaal dat het veranderen van je interieur een hoop geld kost. Je kan gelukkig met wat kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door de accessoires in je woonkamer te veranderen. Je kunt gaan voor nieuwe accessoires in de kleur die je nu in je interieur hebt of je gaat voor accessoires in een hele nieuwe kleur.

Met nieuwe lampen kan je een hele andere stijl in een ruimte creëren

Je kunt ook de wanddecoratie veranderen, want met een paar leuke foto’s of posters in mooie lijsten creëer je al een andere look. Of een andere kleur op de muur doet ook heel veel met een ruimte. Maar wat echt voor een grote verandering zorgt is nieuwe lampen. Met nieuwe lampen geef je je interieur een boost. Zo kun je met een minimale aanpassing toch een andere sfeer en stijl in je huis creëren.

hoe je met nieuwe lampen je interieur een boost geeft de oude lamp
Dit was de oude lamp

Geef je interieur een boost

Ik ben ons interieur zat. De eet- en salontafel zijn gewoon aan vervanging toe. Met kleine kinderen in huis zien de tafels er niet meer uit. Maar ik was ook de witte muren zat. Een paar jaar geleden kreeg ik eindelijk Alex zo ver dat ik de muur achter de tv taupe mocht verven. En sinds eind vorig jaar heeft de muur bij de eettafel een mooi groen/grijze kleur (Early Dew van Flexa) en toch miste ik nog iets.

Van klassiek naar stoer

De lamp die boven de eettafel hangt kochten we zo’n 10 jaar geleden en toen vond ik hem heel leuk. Maar ik vind hem niet leuk meer. Hij is best klassiek en dit past niet meer bij ons. Na 10 jaar zijn wij niet meer de mensen die we toen waren dus waarom wel nog tegen die oude lamp aankijken. Ik wilde iets anders. Iets stoerders.  Dus we gingen op zoek naar een nieuwe lamp die meer bij ons en ons interieur past.

Hoe je met nieuwe lampen je interieur een boost geeft stoere lampen
Een heel ander gezicht met deze stoere lampen!

Industriële lampen

En als je dan iets stoers zoekt dan kom je snel in de industriële look terecht. Maar zoveel lampen en zoveel keuzes. Bij Direct Lampen vond ik meerdere mooie lampen, maar ik kon natuurlijk niet kiezen. Alex mocht de uiteindelijke keuze maken. Het kon niet fout gaan want ik hij mocht kiezen tussen de vijf lampen die ik het leukst vond haha. Het boeit hem toch niet wat voor lamp er hangt. Als er maar licht is.

Verlichting is functioneel, maar creëert ook sfeer

Natuurlijk vind ik het uiterlijk van de lamp belangrijk, maar ook moet het gezelligheid in huis brengen. Ik kan natuurlijk een TL-buis boven de eettafel hangen, maar echt gezellig is het niet. Een lamp is natuurlijk vooral functioneel. Helemaal als de lamp boven de eettafel hangt. Je moet toch kunnen zien wat je eet. Maar verlichting creëert een look en sfeer die jij wilt dat het brengt. Ik had dus maar twee eisen; goed en mooi licht en de lamp moest ons interieur stoerder maken.

Hoe je met nieuwe lampen je interieur een boost geeft stoere lampen van klassiek naar stoer
Met alleen twee nieuwe lampen een hele andere uitstraling gecreëerd

Twee nieuwe lampen boven de eettafel

Ik kan je zeggen dat dit helemaal is gelukt! We hebben nu twee stoeren grijze lampen boven de eettafel hangen. En als er mensen bij ons thuis komen zien ze meteen de mini-makeover. Deze stoere lampen creëren precies dat wat we in gedachten hadden. Onze eetkamer heeft echt een upgrade gekregen en ik ben echt helemaal in mijn nopjes. Ik zit vaak aan de eettafel en ergerde me steeds aan de oude lamp. Nu zit ik helemaal zen aan de eettafel 😉

Nieuwe raamdecoratie om het af te maken

Ondanks dat ik helemaal happy ben met de sfeer en upgrade die de eethoek nu heeft, ben nog niet helemaal tevreden (tja, als ik dan toch bezig ben). De lamellen die bij ons voor het raam hangen vind ik echt verschrikkelijk. Ze zijn nog van de vorige bewoner en het was makkelijk dat er al iets voor het raam hing. Maar ook de lamellen passen na 10 jaar (echt erg) niet meer bij ons en zijn ze echt aan vervanging toe. Ik ben niet het type voor vitrage. Maar shutters of houten jaloezieën zouden echt heel mooi bij de lampen passen en natuurlijk een nieuwe eettafel. En dan is onze stoere eethoek helemaal af!

Wat vind je van onze nieuwe lampen?

 

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening niet. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

 

Deel op:

5 gedachten over “Hoe je met nieuwe lampen je interieur een boost geeft”

  1. Echt een hele gave make-over heb je gegeven met de lampen! Ik wist niet dat lampen zo’n grote impact hadden op de rest van het interieur! Dankjewel voor het delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!