fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe mijn maart was | Een kijkje in mijn leven

hoe mijn maart was

Het is weer eens tijd voor een persoonlijke update. Ik weet dat veel van mijn lezers de wekelijkse kijkjes in mijn leven missen en zelfs de weekvlogs missen. Het blijft toch leuk om te zien hoe een ander leeft en welke dingen diegene meemaakt. Ik vind dat ook altijd leuk om bij anderen te lezen. De wekelijkse updates zijn voor mij op dit moment niet haalbaar omdat ik gewoon niet weet waar ik de tijd vandaan moet halen, maar een maandelijkse update is ook leuk toch? En wie weet komen de wekelijkse updates weer zodra alles een beetje loopt, maar daar vertel ik je zo meer over. Ik zou zeggen lees gauw verder, want ik ga je gauw vertellen hoe maart voor mij was…

14 jaar samen met de liefde van mijn leven

Maart begint voor mij altijd met ons jubileum. Dit jaar zijn we alweer 14 jaar samen. 14 jaar! Ze zijn echt voorbij gevlogen. En hoewel ik Alex af en toe echt achter het behang kan plakken, ben ik nog steeds dankbaar dat hij 14 jaar geleden weer in mijn leven kwam (we kennen elkaar nog van de middelbare school). Ik kreeg op 1 maart een prachtige bos rozen: 14 rode en een witte voor het nieuwe jaar. Zo lief!

Voorjaarsvakantie en nieuwe auto

Het was natuurlijk ook voorjaars- of kokusvakantie en het was prima weer dus ik ben veel met de meiden naar buiten gegaan. En als het aan hen lag, gingen we iedere dag naar de kinderboerderij. Knuffelen met de cavia’s en kijken naar de kleine geitjes. Het blijft toch leuk!

In diezelfde week kregen we ook eindelijk onze nieuwe auto. Die hadden we in augustus vorig jaar al besteld en zou alles alle meezat in december geleverd worden. Maar helaas, ivm de coronatoestanden waren er leveringsproblemen met onderdelen en dan vooral een bepaalde chip waar lastig aan te komen was. Je kan je voorstellen dat ik heel blij was toen we eind februari een telefoontje kregen van de autodealer dat we een afspraak in konden plannen. En nu rijden we dus in een mooie oranje wagen. Na een zwarte en toen een witte auto wilde ik voor wat meer kleur in de straat en op de weg zorgen dus gingen we voor een lekkere knalkleur. En ja, we vallen op. Maar ik ben nog iedere dag blij met de gekozen auto. Nu mag alleen de benzine wel wat minder duur worden 😂

Stembureaulid

Deze maand kon er ook weer gestemd worden en dus heb ik me weer opgegeven als stembureaulid. Op 14 maart was het zover: vroeg mijn bed uit en om 6:30 uur was ik bij het stembureau. Het was een gezellige ochtend en best nog wel druk ook. De ochtend vloog voorbij en ik heb mijn ‘burgerplicht’ ook weer gedaan. Nee hoor, ik vind het oprecht leuk om te doen en je leert een beetje de mensen uit je wijk kennen.

Blije kinderen is een blije mama

Jenna is na de kerstvakantie naar een andere school gegaan en wat is dat een goede stap geweest. Mijn meisje wordt weer uitgedaagd en heeft het zo naar haar zin! Ze komt iedere dag vol energie en vrolijk uit school. Dat is echt wel een hele tijd anders geweest. Wat zo leuk is aan deze school, is dat ze naast de verplichte vakken zoals rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen ook veel ruimte maken voor geschiedenis, teken, handvaardigheid en muziek. En Jenna heeft zelfs een boekbespreking gehad, wat Marley die nu in groep 8 zit nooit heeft gedaan en er komt binnenkort een spreekbeurt aan. Maar ze is ook naar een museum geweest en heeft zelfs een schoolfeest in de avond gehad. Het zijn toch de dingen die school net nog wat leuker maken.

Marley is ingeschreven op het voortgezet onderwijs. Zo leuk, want ze kreeg een heuse toelatingsbrief. Trots dat ze was! En ik ben nog trotser. Sinds ze in 2018 de diagnose epilepsie kreeg heeft ze het niet makkelijk gehad. We zijn al aan medicijn nummer 4 begonnen en zijn nog steeds op zoek naar de juiste dosering. Rekenen is voor haar een hel (voor veel kinderen met epilepsie) en toch blijft ze vrolijk en gemotiveerd. Ik doe het haar niet na! En nu binnenkort naar de middelbare school. Ze is er ook echt aan toe en heeft er heel veel zin in. Ik wat minder, want het gaat me allemaal veel te hard. Maar ook dat komt wel weer goed. Het blijft het lot van een moeder: loslaten.

Eindelijk weer buiten de deur lunchen

Met het vervallen van de coronamaatregelen konden we eindelijk weer lekker buiten de deur lunchen. Dus dat heb ik dan ook wel een paar keer gedaan. Met mijn businessbuddy’s Irene en Laura en met mijn moeder en meiden. Zo fijn dat dit nu weer kan en het weer is zoals het voor corona altijd is geweest. En die mondkapjes, man wat zal ik die nooit missen! Ik heb hem altijd braaf gebruikt, maar ik hoop dat die nooit meer terugkomt. Wat een ellende.

Een fijne werkmaand

Nou, zo’n maandupdate wordt toch wel lang. Ik heb nog heel veel, niet verteld. Zo ben ik namelijk ook begonnen met de voorjaarsschoonmaak, maar dat komt een andere keer wel. Wat ik nog wel wil vertellen is dat maart op het gebied van werk echt een hele goede maand was. Voor mij wordt steeds duidelijker welke kant ik op wil en welke weg ik moet bewandelen. De focus heeft de afgelopen maanden vooral op Tante Truus Kan Alles gelegen dus ik heb veel blogs geschreven. Want ik heb wel gemerkt dat het met twee bedrijven toch wel belangrijk is ook een goede planning te hebben. Daarom heb ik veel geschreven zodat ik een voorraadje aan blogs heb en ik heb ook heel veel leuke (betaalde) blogopdrachten gehad. Hierdoor heb ik voor de komende maand genoeg leuke blogs die ik met je ga delen en hou ik wat tijd over om te focussen op Irene Planken – Feel Good Coach.

Maart roert met zijn staart

Maart roert met zijn staart en dat is als het om het weer gaat zeker waar. Maar maart was voor mij een drukke en vooral goede maand. Er gebeurde van alles, maar het waren allemaal goede dingen. Er zijn vast ook minder leuke dingen gebeurd, maar ik vergeet dat soort dingen altijd snel omdat ik me focus op het positieve. Dus ik kan zo 1,2,3 niks bedenken. Ik ben dankbaar voor de mooie momenten, de lessen en het plezier. En de rest is dan toch eigenlijk helemaal niet belangrijk?

April is inmiddels alweer in volle gang en ik ben alleen maar nieuwsgierig naar wat deze maand me gaat brengen…

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!