fbpx

Hoe vaak laat je jouw kind zijn of haar schoen zetten?

Hoe vaak laat je jouw kind zijn of haar schoen zetten

Gister is het weer begonnen; Het Sinterklaasjournaal. En hiermee begint de gezellige en spannende periode weer. Mijn kinderen kunnen niet wachten totdat de Goedheiligman weer in Nederland aankomt. En eerlijk is eerlijk; ik vind het ook een leuke periode. Marley zit nu in groep 4 dus ik vermoed dat zij niet heel lang meer in Sinterklaas zal geloven. En dus genieten we er dit jaar een beetje extra van van. Zaterdag is het zover dan is de Sint weer in het land en mogen ze weer hun schoen zetten. Maar hoe vaak laat je jouw kind zijn of haar schoen zetten?

Hoe vaak laat je jouw kind zijn of haar schoen zetten?

Als ik aan Sinterklaas denk dan denk ik aan kruidnootjes, schuimpjes, chocoladeletters en je schoen zetten. En dat vind ik dan weer een dingetje. Want hoe vaak laat je jouw kind zijn of haar schoen zetten? Er zijn kinderen die iedere dag hun schoen mogen zetten. Wij hebben vanaf dat Marley baby is gezegd dat dit alleen in het weekend mag. Dus op vrijdag- en zaterdagavond. Ze mogen op school ook nog hun schoen zetten en vaak bij opa en oma ook nog een keer. Meer dan genoeg dus.

Alleen in het weekend

Waarom alleen in het weekend? De ochtenden dat ze naar school moeten zijn ze gewoon niet zo heel snel (en ik ook niet). Als er dan ook nog cadeautjes uitgepakt moeten worden dan komen we nooit op tijd op school aan. Dus hebben wij gezegd dat de pieten niet iedere avond bij alle kinderen langs kunnen gaan en dat zij in het weekend aan de beurt zijn. En daar hebben ze vrede mee. Natuurlijk wordt er weleens extra een schoen gezet omdat ze denken dat er toch wat in komt. Maar helaas pindakaas, de pieten hebben het echt te druk.

Keihard liegen tegen onze kinderen

Erg eigenlijk dat we onze kinderen leren dat ze niet mogen liegen, maar zelf liegen we deze periode keihard tegen onze kinderen. Drie jaar geleden stond ik samen met een andere moeder in de Ouders van Nu. De andere moeder is vanaf het begin eerlijk tegen haar kinderen geweest en heeft verteld dat iemand zich verkleed. En ik was de moeder die meegaat in de ‘poppenkast’. Mijn mening hierover is niet veranderd. Zullen mijn kinderen teleurgesteld zijn als ze erachter komen dat wij tegen ze hebben gelogen? Welnee! Die zullen vast alleen balen dat ze hun schoen niet meer mogen zetten. En weet je, ze zullen wel vaker teleurgesteld worden in hun leven en zo leren ze er alvast mee omgaan.

Hoe vaak laat je jouw kind zijn of haar schoen zetten
Artikel in Ouders van Nu nummer 13 (2014)

Iets lekkers

Maar goed, daar ging deze blog niet over.  Het leuke van het weekend is dat je dan ook iets lekkers in de schoen kan doen. Pepernoten en kruidnoten krijgen ze niet in hun schoen omdat de hond die opeet. Maar een chocoladesint of chocolademunten zijn altijd leuk om te krijgen. En wij geven de kinderen doordeweeks geen snoep en op deze manier is het snoep dat ze dan in hun schoen krijgen extra genieten voor ze. Maar natuurlijk krijgen ze niet alleen snoep. Hou mijn blog maar in de gaten, want binnenkort deel ik met jullie de leukste schoencadeautjes. En geloof me het zijn vaak heel praktische cadeautjes.

5 december

Als het 5 december is worden ze ook weer verwend met cadeautjes. Dus vijf tot zes keer je schoen zetten, vinden wij meer dan genoeg. Ik denk ook dat mijn kinderen er heel onrustig van zouden worden als ze ieder dag hun schoen mogen zetten. Ze slapen slechter omdat ze het spannend vinden wat er in hun schoen zit. Of ze willen wakker blijven omdat ze dan de pieten misschien wel horen. En de volgende ochtend zijn ze moe en niet te genieten. Nee hoor, daar gaan we niet aan beginnen.

Rommelpiet

Wat wij ook ieder jaar doen, is een bezoekje van rommelpiet in scene zetten. Het blijft leuk hoe ze dan reageren. En hoewel ik het jammer vind dat het voor Marley dit jaar misschien wel voor het laatst is dat ze gelooft in dit ‘sprookje’, kijk ik uit naar de tijd dat we samen kunnen bespreken wat voor schoencadeautjes we zullen kopen voor Jenna. En natuurlijk mag zij dan ook gewoon haar schoen zetten. Dus voorlopig hoeft ze niet bang te zijn dat ze geen cadeautjes meer krijgt 😉

Doen jullie aan Sinterklaas? En hoe vaak mag jouw kind zijn of haar schoen zetten?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!