fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar let je op bij de aanschaf een hoofdkussen en dekbed?

hoofdkussen en dekbed

In 2017 schreef ik een blog dat onze slaapkamer, ook wel de master bedroom, toe was aan een opknapbeurt. Maar je kent het wel, er komt vervolgens niks van. Ons bed was nu wel écht aan vervanging toe, dus hebben we de slaapkamer helemaal aangepakt. Nieuwe vloer, nieuw behang, likje verf en een nieuw bed. En voor dat nieuwe bed moesten we ook een nieuw matras, nieuwe hoofdkussens en dekbedden kopen. Omdat we van twee losse matrassen (boxspring) naar een 2-persoonsmatras en van een 2-persoonsdekbed naar een ieder een 1-persoonsdekbed gingen, moest er ook nieuw beddengoed komen. Maar waar let je nou op bij de aanschaf van een hoofdkussen en dekbed? Deze zaken dragen namelijk wel bij aan jouw nachtrust. En we weten allemaal dat goede nachtrust heel belangrijk is!

Van een 2-persoonsdekbed naar 1-persoonsdekbedden

Ons oude bed was een boxspring van stof. Maar omdat onze dochters regelmatig bij ons in bed liggen, wilde ik een ander bed. De oudste heeft namelijk last van huisstofmijtallergie. En omdat de twee lossen matrassen ervoor zorgden dat we in het midden een kuil kregen, wilden we een 2-persoonsmatras. Ik ben nogal een egoïstische slaper, want ik slaap altijd (ook als het bloedje heet is) onder een dekbed en het liefst wikkel ik me daar helemaal in. Als manlief dan thuis kwam van een late dienst, had hij of geen dekbed of werd ik wakker omdat hij probeerde ook wat dekbed te pakken. Niet handig dus!

kussen en dekbed

Nieuwe hoofdkussens en dekbedden. Waar let je op?

Bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen en dekbed, speelt persoonlijke voorkeur een grote rol. Maar er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om mee te nemen in je keuze:

  • Ben je een buikslaper, zijslaper of rugslaper? Dit is belangrijk om te weten en mee te nemen in je keuze als het om een hoofdkussen gaat. Je hebt namelijk als buikslaper andere ondersteuning nodig dan bijvoorbeeld een rugslaper. Let hierop als je een nieuw kussen gaat kopen!
  • Welke stevigheid heeft jouw voorkeur? Hou je van een stevig kussen of een zacht kussen. Of misschien liever iets ertussenin? Ook dit neem je mee in je keuze voor een kussen. Het zou namelijk zonde zijn als je een te zacht of te stevig kussen hebt en daardoor pijn in je nek krijgt en/of niet lekker slaapt.
  • Wil je losse dekbedden of een 4-seizoenen dekbed? Ook dit is geheel persoonlijk. Zo heb ik een 4-seizoendekbed omdat ik het in de winter altijd heel koud heb en een lekker warm en dik dekbed wil. En in de zomer mag het niet te warm zijn. Het voordeel van een 4-seizoenen dekbed is dat het uit twee delen bestaat. Vaak heb je een zomerdekbed en een herfst-/lentedekbed en als je die twee aan elkaar vastmaakt heb je een winterdekbed. Hierdoor heb je altijd een dekbed dat past bij te temperatuur van je slaapkamer en of je graag warm of wat koeler slaapt. In de zomer mag het echter niet te warm zijn. 
  • Last van allergieën? Let dan op het materiaal van het hoofdkussen en dekbed. Veel hoofdkussens en dekbedden kun je regelmatig op 60 graden wassen, maar als je bijvoorbeeld last van huisstofmijtallergie hebt is het aan te raden om voor een kussen te gaan dat gemaakt is van synthetische materialen. Dit heeft te maken met de structuur van synthetische materialen. Huisstofmijt krijgt door deze structuur minder kans zich te nestelen dan in bijvoorbeeld katoen. En ook hier is een 4-seizoenen dekbed handig, omdat je de delen los kunt maken en apart kunt wassen. Heb je een heel dik dekbed, dan past het misschien niet in je wasmachine.

Het kan dus heel goed zijn dat jij en je partner niet hetzelfde hoofdkussen en dekbed hebben. Label je kussens daarom, zodat de kussens tijdens het verschonen van je bed niet per ongeluk op de verkeerde kant van het bed komen te liggen.

Waar let je op bij de aanschaf een hoofdkussen en dekbed?

Mooi beddengoed want het oog wil ook wat

Bij een nieuwe slaapkamer en nieuwe dekbedden hoort ook nieuw beddengoed. In ons geval waren dat nieuwe hoeslakens voor een 2-persoonsmatras en 1-persoonsdekbedovertrekken. En bij beddengoed gaat het vooral om wat je mooi vindt en wat natuurlijk bij je slaapkamer past. Wij hebben groene muren in de slaapkamer en de wand achter ons bed hebben we behangen. Dit behang heeft de kleuren roze, verschillende tinten groen, wit en grijs. Ik heb daarom drie nieuwe dekbedovertrekken gekocht. Ik koos voor roze, groen en antraciet. Het enige minpuntje van twee losse dekbedden is dat ik het lastig opmaken vind. Dus misschien dat ik nog een voor een deken of sprei ga, maar dat is puur omdat het dan voor mijn gevoel helemaal af is.

Onze slaapkamer is nog niet helemaal af. Ik wil namelijk nog nieuwe raamdecoratie, nachtkastjes of tafeltjes voor naast het bed, de muren zijn nog wat kaal en ik wil nog een mooie plant op de slaapkamer.

Ach, zo blijf ik lekker bezig…

Dit artikel is een advertorial. Dit betekent dat dit artikel een commerciële insteek heeft om een product of dienst aan te prijzen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!