Ik geef me over aan de herfst

Ik had twee weken geleden nog hoop, maar ik heb de hoop opgegeven. Ik moet accepteren dat het nu echt gedaan is met de zomer. Niet meer heerlijk buiten in het zonnetje doorbrengen (onder het genot van een roseetje), maar binnen met de open haard aan (onder het genot van een kop thee…of toch liever een glas rode wijn). De herfst is officieel nog niet begonnen maar zo voelt het wel.

Ik heb niets tegen de herfst. Ik vindt het altijd prachtig al die verschillende kleuren bladeren aan de bomen. Ik geniet van de wandelingen in het bos en het thuis komen met bladeren, dennenappels, kastanjes en eikeltjes. Prachtige paddenstoelen bewonderen en goed kijken of we misschien kabouters zien. Maar die regen. Die eeuwige regen. Ik word er zo chagrijnig van. Heb ik mijn haar mooi in model en zit het eindelijk zoals ik wil, loop ik naar buiten en hoppa ‘hallo pluizenbol!’. Als ik de deur niet uit hoef, mag het van mij regenen. Dan gaan de kaarsjes aan, open haard gaat aan en ik nestel me onder een dekentje op de bank. Met een goed boek of spannende serie.

Vanmorgen toen ik door de regen liep, heb ik mezelf toegesproken. Ik moet nu gewoon accepteren dat het gedaan is met het mooie weer en de herfst eraan komt. Ik ben naar de Action gegaan en ik heb de vensterbank al in herfstsfeer gebracht. Van de week ga ik op zolder op zoek naar mijn andere herfstspulletjes en ga ik de rest van het huis herfstklaar maken. Lekker knutselen met de meiden. Mooi herfststuk maken voor op de salontafel en allerlei herfst en Halloween knutsels. Marley is gek op Halloween dus die kan weer helemaal los met heksen, spoken, vleermuizen en spinnen. We gaan weer een griezelig hoekje in huis maken. En ik ga op zoek naar een grote pompoen om die samen met Marley uit te snijden. Genoeg te doen dus in die regen. En ik zal op de regenachtige avonden veel op Pinterest kijken om inspiratie op te doen.

Dus eigenlijk is de herfst helemaal niet erg. En ook de regen heeft zijn voordelen (al zal mijn haar nooit blij worden van regen).  Ik heb geaccepteerd dat de herfst eraan komt, en over een paar dagen zal de knop helemaal om zijn. Morgen ga ik met Marley mee op schoolreis, en ik vrees dat we als verzopen katjes thuis komen. Ik denk dat ik morgen niet zo blij ben met de herfst. Maar daarna zal de knop omgaan en geef ik me over aan de herfst en heb ik voorlopig een knot in mijn haar om zo mijn pluizige krullen te verbergen.

Hebben jullie al geaccepteerd dat de zomer voorbij is? En vinden jullie de herfst eigenlijk ook best gezellig?

 

 

 

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.