fbpx

Ik geef me over aan de herfst

Ik geef me over aan de herfst

Ik had twee weken geleden nog hoop, maar ik heb de hoop opgegeven. Ik moet accepteren dat het nu echt gedaan is met de zomer. Niet meer heerlijk buiten in het zonnetje doorbrengen (onder het genot van een roseetje), maar binnen met de open haard aan (onder het genot van een kop thee…of toch liever een glas rode wijn). De herfst is officieel nog niet begonnen maar zo voelt het wel. Maar ik ik heb besloten: ik geef me over aan de herfst.

De herfst is mooi

Ik heb niets tegen de herfst. Al die verschillende kleuren bladeren aan de bomen vind ik altijd prachtig. Ik geniet van de wandelingen in het bos en het thuis komen met bladeren, dennenappels, kastanjes en eikeltjes. Prachtige paddenstoelen bewonderen en goed kijken of we misschien kabouters zien.

De regen mag wegblijven

Maar die regen. Die eeuwige regen. Ik word er zo chagrijnig van. Heb ik mijn haar mooi in model en zit het eindelijk zoals ik wil, loop ik naar buiten en hoppa ‘hallo pluizenbol!‘. Als ik de deur niet uit hoef, mag het van mij regenen. Dan gaan de kaarsjes aan, open haard gaat aan en ik nestel me onder een dekentje op de bank. Met een goed boek of spannende serie.

De herfst komt eraan

Vanmorgen toen ik door de regen liep, heb ik mezelf toegesproken. Ik moet nu gewoon accepteren dat het gedaan is met het mooie weer en de herfst eraan komt. Ik ben naar de Action gegaan en ik heb de vensterbank al in herfstsfeer gebracht. Van de week ga ik op zolder op zoek naar mijn andere herfstspulletjes en ga ik de rest van het huis herfstklaar maken.

Gezellig knutselen

Lekker knutselen met de meiden. Mooi herfststuk maken voor op de salontafel en allerlei herfst en Halloween knutsels. Marley is gek op Halloween dus die kan weer helemaal los met heksen, spoken, vleermuizen en spinnen. We gaan weer een griezelig hoekje in huis maken. En ik ga op zoek naar een grote pompoen om die samen met Marley uit te snijden. Genoeg te doen dus in die regen. En ik zal op de regenachtige avonden veel op Pinterest kijken om inspiratie op te doen.

De herfst is helemaal niet zo erg

Dus eigenlijk is de herfst helemaal niet erg. En ook de regen heeft zijn voordelen (al zal mijn haar nooit blij worden van regen).  Ik heb geaccepteerd dat de herfst eraan komt, en over een paar dagen zal de knop helemaal om zijn. Morgen ga ik met Marley mee op schoolreis, en ik vrees dat we als verzopen katjes thuis komen. Ik denk dat ik morgen niet zo blij ben met de herfst. Maar daarna zal de knop omgaan en geef ik me over aan de herfst en heb ik voorlopig een knot in mijn haar om zo mijn pluizige krullen te verbergen.

Hebben jullie al geaccepteerd dat de zomer voorbij is? En vinden jullie de herfst eigenlijk ook best gezellig?

Uitgelichte foto: Pixabay

Deel op:

2 gedachten over “Ik geef me over aan de herfst”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!