fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

IKEA wat doe je met me?! Waarom koop ik altijd teveel bij je?

IKEA wat doe je met me?!

Ken je dat? Je moet een fotolijst hebben en gaat naar de IKEA omdat je weet dat ze daar de lijst hebben die jij wilt hebben. Alex en ik zijn voor ons eerste jubileum naar Parijs geweest. Daar hebben we (uiteraard bij Montmartre) een tekening van ons samen laten maken. Die tekening heb ik toen we thuis waren meteen in een lijst gedaan. Een lijst die we nog hadden staan. Een hele lelijke lijst. Maar ja, hij moest en zou meteen aan de wand gehangen worden. We zijn inmiddels verhuisd (wonen al ruim 7 jaar in ons ‘nieuwe’ huis) en twee kinderen rijker, maar die mooie tekening zat nog steeds in die lelijke lijst. En nu ik thuis zit, kijk ik er iedere keer tegenaan. Dus op naar de IKEA de perfecte lijst. Maar als je dan bij de kassa staat, heb je veel maar dan ook veel meer dan alleen een lijst voor je tekening. Waarom? IKEA wat doe je met me?!

Ik koop altijd teveel

Hoe komt het toch dat ik bij de IKEA altijd met veel te veel spullen bij de kassa sta? En dan is het vaak niet eens prullaria. Ook dit keer hebben we toch weer iets groots gekocht. Een nieuw tafeltje en twee stoeltjes voor de meiden. Dit keer in een kleur die bij ons  interieur past, in plaats van het verschrikkelijke roze IKEA-tafeltje wat we hadden (ja natuurlijk heb ik die zelf gekocht, maar toen was het wit of roze en het werd dus roze). Maar ik ben nu wel wel blij met het het nieuwe tafeltje en de nieuwe stoeltjes.

Daarnaast een nieuwe knoflookpers (die ik had was megaduur, maar echt een onding en uit ervaring weet ik dat de IKEA knoflookpers heel fijn is), wat opbergbakken, een hoeslaken voor het oudste dametje, twee plantjes, twee geurkaarsjes voor de badkamer (nu ik thuis zit ga ik regelmatig in bad dus dan moet ik het wel wat gezelliger maken, toch) en ga zo maar door. Uiteindelijk lag mijn kofferbak vol met spullen en mijn kofferbak is echt groot (google maar eens: Skoda Octavia Combi. Juist, een flinke stationwagen)

Wat is dat toch met dit soort winkels

Wat is dat toch met dit soort winkels? Want ik heb dit ‘probleem’ niet alleen bij IKEA. Ik ga er bewust niet te vaak heen en nu trek ik het niet om er lang te zijn (moet je nagaan als ik er uren zou kunnen zijn). Maar ik heb dit ‘probleem’ ook bij de Action. In het winkelcentrum bij om de hoek zit helaas een Action. Ja helaas, want als ik op vrijdag de wekelijkse boodschappen doe, loop ik ook altijd de Action ‘even’ in. Want misschien hebben ze wel weer leuke nieuwe dingetjes. En hebben ze dat niet, dan sla ik nog wat knutselspullen voor de meiden in. Ik ga daar altijd wel weer met een tas vol naar buiten.

Bij de HEMA heb ik dat ook altijd. Ik moet daar altijd wel íets kopen; van sokken tot een lippenstiftje. En het komt gewoon omdat het allemaal zo lekker betaalbaar is. Vind ik het thuis toch niks? Ach dan geef ik het aan iemand die er heel blij mee is. En dat is natuurlijk het hele verhaal achter deze winkels. Slimme marketingmensen zorgen dat alles er leuk en aantrekkelijk uit ziet. Alles van de laatste mode  en volgens de laatste trends én ook nog eens lekker goedkoop. En de Irene’s van deze wereld (mensen met een gat in hun hand) die kopen wel. Vaak worden de dingen niet eens gebruikt, maar hé in de winkel leek het handig en het was zo goedkoop dat het zonde was om te laten liggen.

Ik ben niet sterk genoeg

Ik moet toch wat strenger voor mezelf zijn, want één van mijn goede voornemens was toch minder geld uitgeven (oeps!). Alleen ben ik dus niet zo sterk als ik in dit soort winkels loop. Op de een of andere manier, zie ik toch iets wat ik wel nodig heb (of zal hebben). Ik zou zo graag sterk willen zijn en niks kopen op zo’n moment. Maar ik ben dan echt een slappe hap. Ik kan het gewoon niet laten. Want ik weet dat ik dan in de auto zit en alleen maar denk aan hoe stom ik ben dat ik dat koopje heb laten liggen.

IKEA wat doe je met me?!

Ach, gelukkig zijn er mensen zoals ik. Want waren wij er niet dan gingen er nog veel meer winkels failliet en zouden de marketingmensen geen werk meer hebben. Dus ik accepteer maar gewoon dat ik geld uitgeef in deze winkels. Gelukkig zit IKEA niet om de hoek en dus ga ik er hooguit 3 of 4 keer per jaar naartoe. En de Action? Daar ben ik vandaag weer te vinden…

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!