fbpx

Vandaag is het de Internationale Dag van de Liefdadigheid. Hoe draag jij je steentje bij?

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Vandaag is het 5 september. De geboortedag van mijn dochter en vandaag is het de ‘Internationale Dag van de Liefdadigheid’. Een dag waar we stilstaan bij alle lieve mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Die zich inzetten voor goede doelen, maar ook die buurvrouw die boodschappen voor je doet omdat je het even zelf niet kan. En een dag waar we iedereen oproepen zich ook in te zetten voor liefdadigheid. Ik vind dit wel een mooie dag om bij stil te staan.

Moeder Theresa

Op 5 september 1997 overleed Moeder Theresa; een wereldbekende katholieke zuster die besloot zij zich te wijden aan deze armsten der armen. En dit bleef zij tot kort voor haar dood doen. Een echte weldoener dus. Daarom is ervoor gekozen om op 5 september de ‘Internationale Dag van de Liefdadigheid’ te herdenken. Deze dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen.

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Ik hou van dit soort dagen. Zo schreef ik een tijdje terug ook over de Nelson Mandela Dag. Nog zo’n dag dat je even stilstaat bij hoe goed je het hebt en je tot nadenken zet over hoe je anderen zou kunnen helpen. Ik zeg het best vaak, maar het is ook gewoon waar. Een betere wereld begint bij jezelf. Er is al zoveel ellende in de wereld dus waarom niet de wereld een beetje mooier maken. En dit kan je heel makkelijk doen door anderen te helpen.

Liefdadigheid zorgt, net als vrijwilligerswerk en menslievendheid voor echte sociale binding en draagt bij tot hechtere en veerkrachtige samenlevingen – Verenigde Naties

Dit hoeft niet grootst te zijn. Juist die kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. Geef je op als collectant. Wat is nou een uurtje met een collectebus langs de deuren. Het leuke is dat je je buurt ook beter leert kennen. Hoeveel moeite is het om als je boodschappen gaat doen, even aan je buurvrouw die slecht ter been is te vragen of ze ook nog iets nodig heeft? Of die moeder van school die door een heftige periode gaat, misschien help je haar enorm als je wat extra eten maakt en dat bij haar brengt.

Met de paplepel ingegoten

Een betere wereld begint bij jezelf en onze kinderen zijn de toekomst. Wij zijn hun voorbeeld. Dus kies ik ervoor om het goede voorbeeld te geven. Ik ben collectant van de Nederlandse Brandwonden Stichting en ik heb mijn kinderen van kleins af aan meegenomen als ik ging collecteren. Toen ze wat groter waren heb ik uitgelegd waarom ik het deed. Ik wil mijn steentje bijdragen en mensen helpen. En hiervoor hoef ik niks terug.

Ditzelfde geldt voor het doneren van bloed. Zoals jullie weten heb ik een tijdje terug voor het eerst bloed gegeven. Het kostte me een uurtje en de rest van de dag moest ik wat rustiger aan doen. Dat was alles. Ik wacht nu op de volgende oproep zodat ik weer bloed kan doneren.

Alle kleine beetjes helpen

Als de kleding van de kinderen te klein is dan gooien we niks weg, ik doneer het aan een goed doel. Want zo weten mijn kinderen, er zijn ouders die geen geld hebben om nieuwe kleding voor hun kinderen te kopen. Ditzelfde doe ik ook met speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt. Ik hoef er niks voor te hebben. Het geeft mij een goed gevoel als ik weet dat ik een kindje blij heb kunnen maken.

Mijn kinderen zijn inmiddels al zo groot dat ze zelf aangeven dat ik bepaald speelgoed aan kinderen die geen of weinig speelgoed hebben, mag geven. Zo lief vind ik dat. En trots dat ik mijn kinderen dit heb geleerd.

Samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken

Laten we vandaag met zijn allen eens stilstaan bij wat we voor een ander kunnen doen. En laten we dat dan doen. Samen kunnen we de wereld een stukje mooier en liever maken.

Hoe draag jij je steentje bij?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!