fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is geluk te koop? Nu exclusief te zien op Videoland

Is geluk te koop

Gelukkig zijn. Dat willen we allemaal. Maar wat maakt jou gelukkig? En wat de één gelukkig maakt, maakt de ander niet gelukkig. Hoe ver ga jij voor jouw geluk? En hoe komt het toch dat er zoveel geld te verdienen valt in geluk? En is het etisch verantwoord om geld te verdienen aan iemands zoektocht naar geluk? In de docu ‘Is geluk te koop?’ nemen Lars Gierveld en Jelte Sondij je mee in de wereld van geluk; de wereld van coaches en gelukszoekers. Hoe werkt het nu allemaal in deze wereld. En is geluk nou wel of niet te koop?

De documentaire

In de onderzoeksdocumentaire krijg je een uniek inkijkje in de geluksindustrie en alles wat dat behelst. Er komt een wandelcoach met mar een paar klanten aan het woord en je ziet grote geluksondernemers met miljoenenomzetten. En wist je dat er coaches zijn die andere coaches coachen? Ook die komen in deze docu voorbij. En mensen die nog wat dieper gaan en zich meer aangetrokken voelen tot de spirituele zoektocht naar geluk. Deze mensen kunnen terecht bij bijvoorbeeld een spiritueel geluksinstituut. Lars en Jelte spreken enthousiastelingen die zweren bij de cursussen die ze volgen, maar ook met ex-cursisten die vertellen hoe de zoektocht naar geluk soms duur wordt betaald. Psycholoog Thijs Launspach – gespecialiseerd in millennials, stress en burn-out – gaat in op het nastreven van (on)haalbare geluksdoelen en werpt samen met exit counselor Arjan van Dijk een kritische blik op deze industrie.

Wat ik van de documentaire ‘Is geluk te koop?’ vind

Ik hoorde over de documentaire en was meteen heel benieuwd, omdat ik ook schrijf over geluk en gelukkiger zijn. Ik vind dit een hele mooie en open documentaire over geluk als product. Hoe mooi de zoektocht naar geluk kan zijn, maar ook zijn er helaas mensen die misbruik maken van de gelukszoekers. Het is heel interessant om te zien dat er een hele business om geluk gebouwd kan worden en dat zoveel mensen op zoek zijn naar geluk. Maar in de docu komt ook duidelijk naar Vooren dat geluk voor iedereen wat anders is.

Deze documentaire is voor iedereen interessant, maar vooral als je zelf een gelukszoeker bent of een ‘verkoper’ van geluk bent. Wat ik alleen een beetje mis in deze docu is of de mensen die bezig waren met coachtrajecten, workshops enz. naar en over geluk, zich ook echt gelukkiger voelen. Er komen wel mensen aan het woord die vertellen over de misstanden en de oplichters. Maar de succesverhalen kwamen hier niet echt naar voren. Er kwamen wel wat mensen aan het woord, maar het was mij niet helemaal duidelijk of ze nu ook het geluk hadden gevonden. Misschien een mooi vervolg op deze docu; een aantal mensen volgen tijdens hun zoektocht naar geluk en of ze dit vinden. Of is het zo dat ze, zoals ook in de docu wordt gezegd, steeds op zoek zijn naar meer.

Is geluk te koop?

Is geluk te koop? Ik denk het wel. Niet in de zin van spullen en materieel zaken (en misschien ook wel een beetje), maar ik denk dat je kunt leren om gelukkig te zijn. Ik ben namelijk van mening dat gelukkig zijn een keuze is. Geluk komt vanuit jezelf. Anderen kunnen jou misschien gelukkiger maken, maar jij bent de basis. Jij moet eerst zorgen dat je jezelf gelukkig maakt. Hoe kijk jij naar de wereld? Positief of misschien niet zo positief? Niet iedereen kan van nature met een positieve blik naar de wereld kijken en positief met de struggles van het leven omgaan. En dus heb je daar hulp bij nodig. Iemand die jou helpt om je mindset te veranderen. Dus ja, ik geloof zeker dat geluk te koop is.

Wat denk jij? Is geluk te koop?

De documentaire ‘Is geluk te koop’ is exclusief te zien op Videoland.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!