fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Jessica doet het zo

Jessica doet het zo

Het is de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat je weer kunt lezen hoe één van mijn lezers het allemaal doet. Houdt ze ballen hoog of juist laag? Of doet ze niet aan ballen? Hoe zijn de taken thuis verdeeld en hoeveel tijd heeft ze voor zichzelf? Jessica doet het zo!

Dit is Jessica

Jessica is 39 jaar en al 23 jaar samen met haar partner. Ze zijn 13 jaar geleden getrouwd en hebben samen twee kinderen (11 en 13 jaar). Jessica werkt 28 uur in de jeugdhulpverlening, doet vrijwilligerswerk en is ook met een studie bezig. Haar partner werkt meer dan 40 uur per week en zit vaak in het buitenland. Ze vindt het heerlijk om naar de sauna te gaan, te sporten en gezellig te lunchen en uit eten te gaan met vrienden.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

De rollen thuis zijn vrij traditioneel. Jessica pakt thuis de meeste taken op. Het is niet zo dat haar partner niets doet, maar hij werkt meer dan 40 uur per week en is vaak in het buitenland. Daarnaast is het ook zo dat als haar partner opruimt het hele gezin spullen kwijt is. En dan heeft ie niet alleen heel goed opgeruimd, maar gooit ook spullen weg. Ze hebben een hulp in de huishouding waardoor er minder huishoudelijke taken voor Jessica en de rest van het gezin zijn. Haar dochter vindt de was doen heel leuk en doet dit dan ook regelmatig. Ook koken de kinderen af en toe. Jessica en haar partner vinden het namelijk belangrijk dat de kinderen dit alvast leren.
Als één van de kinderen ziek is blijft zij meestal thuis, maar als dat niet uitkomt blijft haar partner thuis. En soms vallen opa en oma in.

Hoe combineert ze alles

Jessica doet het liefst alles zelf en alles goed. Ze kan dan ook met zoveel dingen tegelijk bezig zijn dat het niet in een dag past. Als ze teveel doet merkt ze meestal dat ze hoofdpijn krijgt. Eigenlijk is ze dan al te laat. Ze ziet dit dan wel als een teken dat ze wat rustiger aan moet doen. Dan moet ze keuzes maken en dit betekent ook dat ze dan een afspraak afzegt. Het scheelt dat haar kinderen al wat groter zijn. Ze kunnen zichzelf al goed redden. Ze hebben nog steeds de zorg van hun ouders nodig, maar ze hoeven niet 24/7 toezicht en dat is wel heel lekker. Hierdoor heeft ze meer tijd voor zichzelf.

Ik-tijd voor Jessica

Ze vindt zoveel leuk om te doen en dat past niet in de tijd die ze voor zichzelf overhoudt. Inmiddels maakt ze wel tijd voor zichzelf. Dit is niet altijd zo geweest. Ze was altijd bezig voor en met een ander waardoor ze zichzelf vergat. De afgelopen twee jaar is ze zichzelf tegengekomen. Ze is zich gaan ontwikkelen en tot het besef gekomen dat het heel belangrijk is om tijd voor jezelf te hebben. In haar ik-tijd gaat ze bijvoorbeeld naar de nagelstyliste. In de winter vindt ze het heerlijk om in bad te gaan. En in de zomer kiest ze ervoor om lekker een uurtje in de zon te zitten. Het hoeven van haar geen grote dingen te zijn, maar gewoon even in de chillstand.

Heeft ze nog wel tijd voor haar partner?

Toen de kinderen kleiner waren en haar partner veel in het buitenland zat hebben ze niet altijd veel tijd met elkaar gehad. Ze merken nu de kinderen ouder worden en het werk in het buitenland minder wordt dat er meer tijd voor elkaar is. Als ze thuis zijn kijken ze dan samen een filmpje of kletsen bij over werk, studie en de kinderen. Maar ze plannen ook zeker tijd om samen uit te gaan. Meestal gaan ze dan uit eten. Maar ze gaan ook regelmatig een weekendje weg.

Ballen…hoog of laag?

Het liefst houdt Jessica alle ballen hoog, maar dat is niet altijd mogelijk. Dus dat betekent keuzes maken. En dat valt niet altijd mee. Want ze moet dan afspraken afzeggen of aan anderen vragen of zij activiteiten over willen nemen. En dat vindt ze niet makkelijk. Loslaten vindt ze moeilijk. Zo heeft ze echt moeten leren om de handdoeken niet opnieuw op te vouwen nadat haar dochter dit had gedaan.

Een leven dat in balans is

Op dit moment is haar leven zeker in balans. Ze is blij met hoe alles geregeld is. Het is niet altijd even makkelijk. In balans blijven betekent toch steeds weer blijven zoeken naar de juiste balans.

De mening van anderen

In het verleden kon Jessica zich heel druk maken om wat anderen vonden. Ze wilde dat mensen haar goed vonden en blij met haar waren. Ze paste zich daarom altijd aan anderen aan. Tegenwoordig maakt ze zich daar veel minder druk om. Ze doet vooral waar ze blij van wordt. Dat is voor anderen soms wel wennen omdat ze dit niet van haar gewend zijn. Voor haar is het ook wennen geweest, maar het voelt nu goed.

Doordat de maatschappij is verhard krijg je meteen commentaar als je niet in de pas loopt. Wij zouden daar allemaal best wat milder in mogen zijn. Je hoeft niet alles te vergoelijken, maar er is altijd wel een reden waarom iemand iets zegt of doet. Het kan geen kwaad om niet direct je mening klaar te hebben. Al we meer naar elkaar zouden luisteren, minder zouden oordelen en meer zouden begrip voor elkaar zouden hebben is er meer ruimte om jezelf te zijn…


Jessica is een tevreden mens

Ze is tevreden met haar leven door alles wat ze doet en de mensen die ze om zich heen heeft. Daar is ze erg blij om. Ze heeft al meer vertrouwen in zichzelf en zou dit nog verder willen vergroten. Vertrouwen op wie zij is en wat zij kan. En niet bang willen zijn om fouten te maken.

Tips van Jessica voor jou

Ze heeft niet de ultieme tip, maar omdat iedereen andere omstandigheden heeft en anders in het leven staat is het belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren. En luister naar je lichaam. Doe waar je blij van wordt en probeer niet iedereen tevreden te houden.

Dank je wel Jessica dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven.
Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? SpitsuurvrouwRianneLauraAngelique en Rebeca doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!