fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Jessica G doet het zo!

Jessica G doet het zo

Het is de laatste woensdag van de maand en dat betekent dat je weer kunt lezen hoe één van mijn lezers het allemaal doet. Houdt ze de ballen hoog of juist laag. Hoe zijn de taken thuis verdeeld en houdt ze naast alle tijd voor partner, gezin, huishouden en werk ook nog tijd over voor zichzelf? Jessica G doet het zo!

Dit is Jessica

Jessica is 32 jaar oud, getrouwd en samen hebben ze drie kinderen. Een zoon van bijna 3 jaar en een tweeling van 1 jaar (twee dochters). Ze werkt drie dagen in de week voor een werkgever als marketingmedewerker en daarnaast heeft ze een eigen bedrijf in de fotografie. Ze werkt zo’n 12 á 16 uur aan en in haar bedrijf. Haar partner heeft ook een eigen bedrijf al gitaardocent en hij is werkzaam bij een centrum voor de kunsten. Ze vindt veel dingen leuk om te doen. Zo tuiniert ze graag en heeft ze een volière met grasparkieten en valkparkieten. Ook vindt ze het heerlijk om creatief bezig te zijn.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Haar man werkt voornamelijk in de avond en is twee dagen in de week overdag bij de kinderen. De kinderen gaan ook twee dagen naar de opvang; het kinderdagverblijf en oma. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn ze altijd met zijn allen thuis behalve als ze los van elkaar werkafspraken hebben. Als één van de kinderen ziek is blijft Jessica meestal thuis. Haar werkgever is hier gelukkig flexibel in. Haar man kan minder snel afspraken afzeggen. En als het echt niet anders kan springen haar (schoon)ouders in.

Wat betreft de taken thuis, hebben ze een verdeling gemaakt. Jessica verzorgt al het eten en haar man maakt schoon. Stofzuigen en de was doen ze allebei, maar sinds de geboorte van de tweeling lopen ze wat achter in het huishouden. Met drukke banen en kinderen gaan er nu eenmaal andere zaken voor en worden bepaalde taken iets minder vaak gedaan dan gewenst.

Hoe combineert ze alles

Haar hobby’s, sport en vrije tijd staan onderaan haar prioriteitenlijst. De kinderen gaan simpelweg voor. Het combineren van haar baan en dat van haar man is al lastig genoeg. Maar hier hebben ze gelukkig een weg in gevonden. Voor het huishouden zoeken ze vaker compromissen. Zo laten ze boodschappen thuis bezorgen, kookt ze simpelere maaltijden en doen ze kort maar krachtige schoonmaakrondes. In het weekend houden ze redelijk wat tijd over zodat Jessica en haar man ook afzonderlijk tijd voor zichzelf hebben. De ander is dan bij de kinderen. Vaak zijn ze dan met hun ondernemingen bezig en daarna pas met hobby’s en andere dingen.

Ik-tijd voor Jessica

Jessica heeft weinig tot geen tijd voor zichzelf. Gelukkig slapen haar kinderen heel goed en krijgt zij hiermee ook voldoende rust. Als de kinderen op bed liggen heeft ze een paar uur die ze besteed aan haar eigen bedrijf en maakt ze de keuken snel schoon. Als ze dan nog energie heeft kijkt ze in bed wat tv, maar vaak valt ze dan in slaap. Natuurlijk is tijd voor haarzelf belangrijk, maar ze heeft een knop omgezet. Hierdoor kan ze prima zeggen dat ze die tijd nu niet nodig heeft. Ze heeft drie gezonde kinderen en daar is ze ontzettend dankbaar voor en deze gedachte maakt het makkelijker om die tijd voor haarzelf niet te pakken.

Heeft ze genoeg tijd voor haar partner?

Er is weinig tijd voor haar partner. Ze beseffen zich dat er andere prioriteiten zijn. In het weekend kijken ze in de avond lekker knus op de bank een film. Maar zoals andere ouders misschien wel herkennen, vallen ze na 30 minuten in slaap. Ze zijn het liefst met de kinderen en kiezen er dan ook liever voor om er met zijn allen op uit te trekken. Ze hebben voor de kinderen gekozen en willen er voor ze zijn. Dat is voor haar en haar man nu de belangrijkste rol. Ze weet dat de kinderen straks groot zijn en er vanzelf meer tijd ontstaat. Dit zijn de bekende tropenjaren en ook die gaan weer voorbij.

Ze praten samen regelmatig over hun verwachtingen en managen die ook. En als er eens ruimte is dan gaan ze zeker wel op date. Bijvoorbeeld uiteten of naar de bioscoop. Maar zoals gezegd is dit voor beiden geen prioriteit en is de tijd die ze thuis samen hebben genoeg.

Ballen…hoog of laag?

Jessica is bewust een dag minder gaan werken om meer tijd voor haar gezin en haarzelf te hebben. Een keuze waardoor het hooghouden van de ballen beter gaat. En ze weet dat dit een keuze is waar ze nooit spijt van zal krijgen omdat ze in deze eerste jaren voor haar kinderen heeft gekozen.

Een leven dat redelijk in balans is

Haar leven is redelijk in balans. Ze hebben als gezin een duidelijk ritme en weten hoe ze om moeten gaan met de drukkere periodes, maar ook met de minder drukke periodes. Ze werken wel steeds naar een vakantiemoment of break toe om echt even alles los te laten en geestelijk bij te tanken. Het liefst zou ze nog minder werken om nog meer met haar kinderen te kunnen doen en om het huishouden weer voor 110% op orde te hebben. Maar financieel is dit nu niet haalbaar en dus roeien ze met de riemen die ze hebben. En dat gaat goed!

De mening van anderen

Jessica kan zich heel druk maken over van alles en nog wat. Het moederschap heeft haar wel veel geleerd. Zeker na de geboorte van de tweeling. Nu maakt ze zich veel minder druk om wat anderen denken. Ze is hier voor zichzelf. Ook is ze makkelijker geworden. Ze hield namelijk altijd met alles en iedereen rekening en cijferde zichzelf dan vaak weg. Op het moment had ze dat niet door, maar besefte dit later. Nu heeft ze leren ‘vechten’ voor wat zij wil en wat goed voor haar en haar gezin is. Mensen hebben vaak een oordeel klaar zonder dat ze weten wat erachter zit. Ze denkt weleens: ‘Loop eens een dagje met me mee, dan weet je hoe het is‘.

Je weet niet hoe iemand zijn situatie er écht uitziet. Iemand kan op een bepaalde manier reageren of iets doen waar we raar van op kunnen kijken. Maar als je de reden erachter kent, kun je pas meepraten.

Jessica is een tevreden mens

Jessica is superblij met hoe ze nu leeft. Ze heeft een mooi huis, een lieve man, prachtige kinderen en iedereen is gezond. Ja, het is soms best pittig. Maar het is ook een investering voor nog meer mooie jaren samen. Ze werken hard voor wat ze willen bereiken en wanneer dit lukt geeft dit enorm veel voldoening.

Tip van Jessica voor jou

Wees frustraties voor en laat dingen los als het niet gaat. De wereld vergaat niet als je niet alles tegelijk kunt doen. Het kost zoveel energie en dat gaat ten koste van jezelf. Dit is ook voor mij nog iedere dag een les en het is goed om dit regelmatig tegen jezelf te zeggen.

Dank je wel Jessica dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? SpitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebeca en Maxine doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Foto: Jessica Groenewegen Fotografie

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!