fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Kerst verloopt anders dan gepland

Kerst verloopt anders dan gepland

We zouden nu van de kerstvakantie moeten genieten. Maar zoals je vorige week hebt kunnen lezen was Marley ziek. En waar ze voorheen hooguit drie dagen ziek was, duurde dit toch wel wat langer. Zo sneu voor haar. Ik wil niks anders dan dat mijn kinderen zich goed voelen. Maar er zit niks anders op dan uitzieken en onze Kerst verloopt rustig. Is trouwens ook wel lekker hoor. Gelukkig gaat het halverwege de week steeds beter en kunnen we dan écht met zijn allen van de vakantie genieten!

Maandag

Vandaag is het Kerstavond en eigenlijk zouden we naar mijn schoonouders gaan. Iedere Kerstavond wordt bij hen gevierd. Gezellig met mijn zwagers, schoonzussen, neefje en nichtjes. Maar dit jaar blijven we thuis. Alex stelde nog voor dat één van ons met Jenna zou gaan, maar dat vond ik zo sneu voor Marley. Ik wist namelijk dat ze echt uitkeek naar Kerstavond. We blijven dus lekker thuis.

Kerst verloopt anders dan gepland cadeautjes op kerstavond
Toch even naar beneden voor de cadeautjes. Uiteraard met emmer binnen handbereik. Emmer was gelukkig niet nodig, maar erg lang bleef ze ook niet beneden…

En mijn schoonmoeder is echt de beste die er is, want ze kwam eten brengen én alle cadeautjes die voor ons onder haar boom lagen. Te lief dit! Zo hebben Alex, Jenna en ik toch nog een beetje mee kunnen genieten. Marley is nog even naar beneden gekomen om een paar cadeautjes uit te pakken, maar dat was toch teveel en ze besluit toch weer in bed te gaan liggen.

Dinsdag

Ik heb best lang getwijfeld of ik de plannen voor vandaag door zou laten gaan. Ik heb aan Marley gevraagd of zij het erg zou vinden als de visite toch zou komen. Zij had hier totaal geen problemen mee. Ze voelde zich al wat beter dus misschien dat ze ook wel beneden zou zitten. In de ochtend heeft ze namelijk ook meegegeten bij het Kerstontbijt dus wij dachten dat het wel weer beter zou gaan in de loop van de dag. Maar helaas…te vroeg gejuicht.

Kerst verloopt anders dan gepland het leek weer beter te gaan
Gezellig aan het kerstontbijt. Het leek weer beter te gaan totdat ze persé verse jus d’orange wilde 😉

Uiteindelijk was ze toch nog heel misselijk en besloot ze lekker in bed te blijven Netflixen. Helemaal prima natuurlijk. Wij gingen beneden aan de gourmet en hebben toch nog een heel gezellige avond gehad. Uiteraard gingen we regelmatig even bij Marley kijken.

Woensdag

Vandaag gaat het alweer een stuk beter met Marley. Ze heeft honger en wil een croissantje. Goed teken! De misselijkheid is weg en ze jan weer lekker genieten van haar eten. Uiteraard halen we voor haar croissantjes. Want als ze daar nu trek in heeft krijgt ze het. Ze heeft vanaf vrijdag amper gegeten dus alles wat erin gaat en erin blijft is top. En het blijft erin. Ze krijgt steeds meer praatjes, wordt weer brutaler en wil weer met haar zusje spelen. Als ze vervolgens om Dorito’s vraagt weet ik zeker dat het echt weer goed gaat. Wat ben ik blij zeg! Ik begon me echt wel een beetje zorgen te maken. Gelukkig dronk ze al die dagen wel, maar ook maar hele kleine beetjes. Nu at en dronk ze weer en zag ik mijn meisje steeds meer terugkomen.

Kerst verloopt anders dan gepland Jenna en ik hebben ons opgetut voor 1e Kerstdag

We hebben met elkaar Home Alone gekeken en toen Alex naar zijn werk ging aten wij wat en heb ik de meiden op tijd naar bed gebracht. Slaap is altijd het beste medicijn en ik wil natuurlijk dat mijn meisje zich morgen nog beter voelt. Jenna was ook erg moe omdat het op eerste kerstdag erg laat geworden was. Ze was zo lief met haar neefje aan het spelen dat we ze lekker hun gang lieten gaan.

Donderdag

Vandaag gaat het echt weer goed met Marley. Ze is eigenlijk zichzelf weer. In de middag wordt ze opgehaald en gaat ze lekker anderhalf uur buiten spelen. Een frisse neus zal haar ook goed doen. Heerlijk als ik mijn kinderen blij en gelukkig zie. Marley zei bij het avondeten dat ze zo blij was dat ze weer aan tafel mee kon eten omdat ze dat echt gemist had. En ook haar zusje en ik waren en zijn blij (papa was werken) omdat we haar wel gemist hebben de afgelopen dagen. Weer lekker eten en kletsen. Zo gezellig! Ik merk dat ik me hierdoor ook weer beter voel.

Kerst verloopt anders dan gepland airfryer in gebruik genomen
Voor de eerste keer de airfryer gebruikt en hij is goedgekeurd!

Ik heb het de afgelopen dagen los proberen te laten. Wat overigens niet echt makkelijk was. Het is toch allemaal anders nu ze Epilepsie heeft. Maar al met al hebben Alex en ik ons hier goed doorheen geworsteld en bleven we kalm en rustig. Maar nu ze weer beter is, valt er toch wel een last van mijn schouders. Ik merk dat ik daardoor weer veel energieker ben en zin heb om te werken. Als die dagen was werk echt wel het laatste waar ik aan dacht, maar nu mis ik mijn werk. Ondanks dat ik eigenlijk vakantie heb, werk ik ’s avonds toch een beetje. De afgelopen dagen kwamen er veel minder mensen op mijn blog. Logisch, want wie gaat er nu tijdens Kerst achter z’n computer zitten of op zijn telefoon zitten. En omdat ik een vermoeden heb dat het volgende week met oud&nieuw hetzelfde is, heb ik wat geschoven met artikelen en zullen er deze week maar drie artikelen online komen 😉 Vanaf volgende week ga ik jullie weer iedere dag trakteren op leuke artikelen hoor!

Vrijdag

Ook vandaag doen we rustig aan, want morgen gaan we naar de Efteling. En Marley is nog maar net beter en moet echt op krachten komen. Ze was zo lekker aangekomen de laatste tijd en daar is nu niks meer van te zien, helaas. Jenna is echt verkouden, maar dan ook snotverkouden. Maar gelukkig vermaakt zij zich ook dan nog prima. En ik ben echt kapot. Een ziek kind hakt er bij moeders behoorlijk in, kan ik je zeggen.

Kerst verloopt anders dan gepland lekker niks doen
Lekker op de bank een filmpje kijken samen

In de middag gaan Marley en Alex vuurwerk kopen. Ze hebben alleen wat voor de meiden gekocht. Ik kijk wel naar het vuurwerk in de wijk. Er wordt hier altijd zoveel moois de lucht in geschoten en heel eerlijk, ik vind het echt zonde van het geld.

Zaterdag

Vandaag gaan we gezellig een dagje naar de Efteling. We hebben met een vriendin en haar zoontje afgesproken en gaan er een gezellige dag en avond van maken. De winterefteling heeft toch iets magisch. En het sprookjesbos is zo mooi in het donker. Normaal gesproken beginnen we altijd met het sprookjesbos, maar daar lopen we dit keer pas doorheen als het donker is. Omdat we de vorige keer niet in Symbolica zijn geweest en het nu alweer een jaar geleden is, gaan we dit keer wel in de rij staan. Maar het valt mee want we hoeven maar 40 minuten te wachten. Het is rustig vandaag in de Efteling en dat is erg lekker.

Kerst verloopt anders dan gepland pythondiploma
Helemaal trots dat ze en Pythondiploma kreeg!

Marley besluit dat vandaag een goede dag is om in de Python te gaan. En dus krijgt ze haar Pythondoop. En wat we dus niet wisten is dat je bij de python een diploma krijgt als het de eerste keer is. Zo leuk! En trots dat ze is! Het was echt een topdag en ik kan iedereen de winterefteling aanraden.

Zondag

Vandaag ben ik niet vooruit te branden. Goed, nu zijn we gister ook wel laat gaan slapen want we gingen series kijken. Maar ben echt moe van afgelopen week. Voorbereidingen voor Kerst, ziek kind waar ik me zorgen om heb gemaakt, Kerst, Efteling enz. Ik heb deze week al de boel de boel gelaten (heb alleen de strijk gedaan), maar vandaag moet er echt wat gebeuren.

Kerst verloopt anders dan gepland chaos in huis
Het huis is ontploft en moet dus even onder handen worden genomen 😉

Maandag komen er vrienden logeren en dat kan niet in de staat van nu. Dus opruimen en schoonmaken. Maar ik begin de ochtend lekker rustig aan. Alex zorgt dat beneden alles aan kant is en ik doe de bovenverdieping. Ik maak dan ook alvast de slaapplekken in orde zodat ik dat morgen niet hoeft te doen. Ik hoef dan alleen boodschappen te doen en meer niet. En na dit alles neem ik een lang bad. Daar was ik echt aan toe en kom weer helemaal bij!

Kerst verloopt anders dan gepland

En dan is de laatste week van 2018 alweer voorbij. Een jaar dat voorbij is gevlogen. Het was een goed jaar, maar kende helaas ook mindere momenten. Het jaar waarin mijn bedrijf groeide en ik meegroeide. Het jaar waarin ik ruim 15 kilo ben afgevallen, ik veel meer tijd voor mijn gezin had en daar intens van genoot. Maar helaas ook het jaar waarin ons meisje ziek werd en we spannende momenten hebben gekend. Momenten waar ik weer eens leerde dat positief zijn niet altijd makkelijk is, maar je verder brengt dan negatief zijn. Een jaar waarin ik ondanks de ‘ellende’ ook dankbaar ben voor alles wat we wel hebben, voor alles wat we doen, voor alle mooie momenten, voor alle lieve mensen om me heen, voor alle nieuwe mensen die ik heb mogen leren kennen. En daarom kijk ik terug op een goed jaar. En hoop ik dat 2019 alleen nog maar beter wordt!

Hele fijne jaarwisseling en ik wens je al het mooi en goeds voor 2019. Ik hoop dat je gezond blijft, je veel zult lachen, je geniet van alle leuke, gezellige en mooie momenten, je nieuwe dingen mag ontdekken, nieuwe mensen zult ontmoeten en blij bent. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkst; ik hoop dat je in 2019 liever voor jezelf zult zijn, naar je lichaam luistert, die ballen lekker laag houdt en vaak tijd voor jezelf neemt. Want jij verdient een ontspannen en gelukkig 2019!

Dank je wel voor weer een mooi blogjaar en dat je hier regelmatig komt lezen!

Liefs en een dikke kus,
Irene

Kerst verloopt anders dan gepland kus voor jou!
Een dikke kus voor jou! ❤️

 

Deel op:

2 gedachten over “Een kijkje in mijn leven | Kerst verloopt anders dan gepland”

  1. Mooi dat je je dochter de tijd en ruimte geeft om rustig uit te zieken. En inderdaad kan die gedwongen rust tijdens Kerst ook best prettig zijn.

    1. Ik weet zelf hoe het is als ik me niet goed voel en mijn kinderen heb ik van baby af aan altijd de tijd gegeven om uit te zieken. Vaak als je te snel weer van alles doet krijg je het 2x zo hard terug. En je gezondheid is het allerbelangrijkste! Gelukkig hebben we de 2e week lekker kunnen genieten en leuke dingen kunnen doen 😃

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!