fbpx

De kerstboom uit PaperCloud Christmas is leuk en makkelijk te maken

Kerstboom uit PaperCloud Christmas

Vorige maand vertelde ik je over de PaperCloud Christmas. Ook vertelde ik dat ik samen met drie andere bloggers in het geheim de DIY’s uit de PaperCloud gingen testen. Tijdens die testdag maakte ik de kerstboom. Diezelfde kerstboom zie je ook in de promotie rondom PaperCloud Christmas. Superleuk dat ze ‘mijn’ kerstboom daarvoor hebben gebruikt! En omdat ik het erg leuk vond om deze kerstboom te maken, heb ik hem thuis nog een keer gemaakt. Supersimpel en snel te maken. Vandaag deel ik met jou hoe je de kerstboom uit PaperCloud Christmas maakt.

Kerstboom uit PaperCloud Christmas

Dit heb je nodig

  • PaperCloud Christmas (verkrijgbaar bij de boekhandel, bijv The Readshop en online bij Denksport)
  • Schaar
  • Snijmat
  • Knutselmesje
  • Liniaal (handig om rest te snijden)

Mijn schaar, snijmat en mesje heb ik bij de Action gekocht. Voor een paar euro ben je dus klaar en kan je aan de slag.

Snijden of knippen

In de werkwijze staat dat je een mesje nodig hebt. Op de testdag heb ik inderdaad een mesje gebruikt en me braaf aan de omschrijving uit PaperCloud Christmas gehouden. Maar thuis heb ik alles gewoon uitgeknipt. Ook de inkeping. Daar heb ik gewoon een knip gemaakt en ik heb er geen strookje van één millimeter uitgeknipt. Ik was benieuwd of het zou werken. En daar kom je alleen achter door het te doen. Toen ik alles netjes had uitgesneden op de testdag, was ik best lang bezig. Ik denk wel een uur of langer. Met het knippen, wat ik nu heb gedaan, was ik binnen een halfuur klaar.

Kerstboom uit PaperCloud Christmas

In elkaar zetten

Als alle kerstboompjes uitgeknipt of uitgesneden zijn, kan je de kerstboom in elkaar zetten. De omschrijving is vrij duidelijk, maar eerlijk is eerlijk het is soms een beetje puzzelen. Je begint met het midden. Dit zijn vier boompjes die je in elkaar schuift. Je basis is dan klaar. Dan schuif je de twee grotere bomen aan de bovenkant in de basis die je al hebt. En je eindigt met de vier kleine boompjes die je aan de onderkant in de basis schuift. Als laatste schuif je de piek in elkaar en die schuif je bovenin de boom. En klaar is Truus!

Eindresultaat

En dan heb je een leuk kerstboompje van zo’n 24 centimeter hoog. Superleuk en schattig. Leuk als decoratie in de woonkamer of straks met kerst op je mooi gedekte tafel. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat mijn gesneden versie mooier en stabieler was. Dus mijn tip is om de kerstbomen uit te knippen, maar de inkeping uit te snijden. Hij is niet lelijk als je de inkeping inknipt, maar uitsnijden is toch net iets netter en beter.

In de PaperCloud Christmas staan nog veel meer van dit soort makkelijke DIY’s. Ook wat lastigere die meer tijd kosten. Ik wil voor kerst nog de sterrenmobiel maken en de toverballen.

Kerstboom uit PaperCloud Christmas

 

Winterknutsels

En omdat niet alles alleen maar kerst is, zoals bijvoorbeeld de sneeuwvlok. Wil ik die in de kerstvakantie gaan maken. Ik maak er meerdere van door de originele uit te snijden en die dan over te trekken. En zo hebben de meiden hun eigen sneeuwvlok die ze in kunnen kleuren en dan hebben we allemaal onze eigen sneeuwvlok. Superleuk! En misschien heb ik dan ook tijd voor het rendier. Als denk ik dat ik daar volgend jaar aan gaan beginnen, zo blijf hij mooi en kan ik hem volgend jaar voor de kerst ophangen.

Kerstvakantie = knutselen met de meiden

Het inpakpapier, de cadeaulabels en de menukaartjes ga ik dit jaar wel gebruiken. Leuk om de (nep)kerstcadeautjes mee in te pakken en te versieren. Leuk voor onder de kerstboom of weer op je mooi gedekte tafel.

Kerstboom uit PaperCloud Christmas

De kerstboom uit PaperCloud Christmas

Wil je ook aan de slag met deze leuke kerstboom uit PaperCloud Christmas? De PaperCloud is nog verkrijgbaar bij boekhandels en online in de webshop van Denksport. Voor €9,95 heb jij heel veel leuke kerstdecoratie die je zelf kan maken; alleen of met je kinderen. Leuk voor in de kerstvakantie als het weer eens regent 😉

Heb jij de PaperCloud Christmas aangeschaft? Wat heb jij allemaal gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je op de Facebook pagina van Tante Truus Kan Alles een foto van jouw creatie(s) deelt. Doen hè!

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!