fbpx

Kies eruit en stiekem al een beetje in kerstsfeer| Een kijkje in mijn leven

kies eruit en in kerstsfeer

Deze week is het dan zover. De dag dat mijn kies eruit gaat komt dichterbij en ik kan je zeggen dat ik daar behoorlijk tegenop zie. Maar het moet gebeuren, want ik loop het risico dat mijn wortelpunt gaat ontsteken en dan ben ik helemaal niet blij. De meiden zijn deze week veel thuis, want ze hebben een studiedag en de leerkrachten gaan staken en stiekem vindt ik dat eigenlijk wel heel gezellig. En ik ben al een beetje in kerstsfeer aan het komen, want ik kijk niet één maar zelfs twee kerstfilms en we bezoeken de kerstshow van het plaatselijke tuincentrum…

Maandag

Vandaag hebben de meiden een studiedag. En omdat Alex ook vrij is gaat hij met Jenna zwemmen. Het afzwemmen komt eraan en het duiken gaat nog niet helemaal goed dus we gaan de komende tijd extra zwemmen zodat ze naast de wekelijkse zwemles nog wat extra kan oefenen.

Kies eruit
En toen was mijn kies eruit…

Nadat ik gesport heb gaat Marley met mij mee naar de tandarts, want vandaag is de dag dat mijn kies eruit gaat. En ik vind het een partij spannend. Niet te doen gewoon. Maar zoals het vaak gaat heb ik me weer om niks druk gemaakt. De kies is er zo uit en binnen 10 minuten sta ik alweer buiten met een gaasje tegen het gat waar ik nog 30 minuten op moet bijten. De verdoving nam nog de meeste tijd in beslag, want de tandarts trok de beginnende ontsteking meer toen de kies eruit kwam. Gelukkig maar, want anders had hij nog in het gat moeten wroeten. Kneusje ben ik ook eigenlijk.

Dinsdag

Vandaag moet ik echt aan de bak wat werk betreft, want ik heb deze week een kort werkweekje. Dus even knallen tot drie uur en dan de meiden halen. Ik heb behoorlijk hard gewerkt, want ik ben een me toch moe. Ik heb ook helemaal gen geen zin om te koken dus eten we patat met snacks. Moet kunnen!

Als je je ooit afvraagt waarom ik mijn haar niet uitborstel. Nou, hierom haha

Ik ga op tijd mijn bed in, want de meiden hoeven morgen dan niet naar school hebben maar ik weet nu al dat vooral Jenna toch vroeg op zal zijn. En morgenavond wordt het ook laat. Dus goed uitrusten anders wordt het de rest van de week weer helemaal niks.

Woensdag

Vandaag is er geen school omdat de leerkrachten gaan staken. En terecht. Ik vraag me alleen af of het zin heeft als niet alle scholen meedoen. Volgens mij werkt dit alleen als alle lagere scholen, middelbare scholen, peuterscholen en opvang meedoen. Dan is er de hele dag geen opvang voor de kinderen, moeten ouders allemaal vrij nemen en ga zo maar door. Dan staat het land op zijn kop en maak je indruk. Maar hé, ik ben ook maar een blogger die stukjes schrijft 😉

Een beetje aan het fröbelen voor Sinterklaas

In de avond ga ik gezellig met mijn schoonzus naar de Ladies Night bij Kinepolis. En daarmee is de eerste kerstfilm van dit jaar een feit. En wat voor één! Last Christmas is echt een aanrader! Neem wel zakdoekjes mee, want ondanks dat ik het grootste deel van de film veel heb gelachen moest ik ook een traantje wegpinken.

Donderdag

Vandaag weer werken en wat dingen afmaken waar ik eerder deze week niet aan toe ben gekomen. Dit is de eerste keer in tijden dat ik het gevoel heb dat ik achter de feiten aanloop en ben ook tussendoor nog wat brandjes aan het blussen. Gelukkig gebeurt dit niet vaak en is het ook niet erg. Maar het voelt even alsof ik op mijn oude werk ben waar dit gewoon dagelijkse kost was. Ik weet wel weer waarom ik de keuze heb gemaakt om voor mezelf te beginnen.

Helemaal happy omdat we bij de kerstshow van het tuincentrum zijn

Als de meiden uit school komen willen ze heel graag naar de kerstshow van tuincentrum De Driesprong bij ons in Zoetermeer. Ach, waarom ook niet. En we kijken onze ogen weer uit. Vorig jaar vonden we het een beetje tegenvallen, maar dit jaar is het weer heel leuk opgezet. De meiden willen overal in en op en ik moet overal foto’s van maken. Als je me op Instagram volgt heb je al één en ander voorbij zien komen in mijn stories. En bij de ingang staat een oliebollenkraam met hele lekkere oliebollen en de traditie is dat we dan lekker een oliebol eten. Ik koop er een paar extra zodat de meiden morgen ook nog een oliebol hebben. Lekker!

Vrijdag

Bijna weekend! En ik merk dat ik daar echt aan toe ben…Niet dat het dan rustig is, maar dit is zo’n gekke week met de meiden die een dag vrij zijn, een dag naar school moeten en dan weer een dag vrij zijn. Ben blij als het volgende week weer een gewone week is en ik mijn tijd beter kan indelen.

Tussendoor word ik gebeld door een onderwijskundig begeleider van het LWOE (Landelijk werkverband onderwijs en epilepsie) met de vraag hoe het met Marley gaat op school. Vorig jaar heeft zij Marley een dag geobserveerd en van daaruit is gekeken wat Marley nodig heeft om goed mee te kunnen draaien op school. Kinderen met epilepsie hebben bijvoorbeeld moeite met dingen onthouden en automatiseren. Bij Marley uit dit zich vooral in het rekenen. Ze vindt het erg moeilijk en krijgt dankzij het LWOE en de inzet van school extra hulp bij het rekenen. Binnenkort zal Marley weer geobserveerd worden en kunnen we van daaruit weer verder kijken wat Marley nodig heeft om lekker mee te kunnen doen op school en het vooral leuk te hebben. Ik heb het eigenlijk niet vaak over dit soort dingen, maar ook dit is een deel van mijn leven en ik zal hier vaker iets over loslaten (tot op zekere hoogte). Wordt dus vervolgd!

Zaterdag

En toen was het alweer weekend! En een druk weekend. Vooral deze zaterdag. Vanuit zwemles gaan we snel naar huis om een boterham te eten en dan door naar Discovery Day bij Kinepolis. Twee dagen bios voor mij deze week. Het is de eerste keer dat Kinepolis dit event organiseert en ik moet zeggen dat het heel leuk is. Het is een gratis event en hier worden alle trailers van nieuwe films getoond. Wij gingen voor de familie discovery day met kinder- en familiefilms en de meiden hebben hun wensen al uitgesproken. Dat worden dus weer een hoop bezoeken aan de bioscoop haha.

kies eruit en ontbijt op bed
De meiden en ik kregen van Alex ontbijt op bed. Dat is nog eens lekker zo op zaterdagochtend!

Vanuit de bios rijden we (weer) naar het tuincentrum voor een cadeautje voor oma die donderdag jarig was. En stiekem ook een beetje omdat we weer een oliebol willen. Dan naar huis om alles te droppen en dan door naar een verjaardag. Als ik ‘s avonds weer thuis ben, ben ik gesloopt en de meiden ook. We vallen alledrie als een blok in slaap.

Zondag

Vandaag beginnen we lekker rustig aan. Alex helemaal want die heeft een behoorlijke kater. Zijn broertje gaat in december trouwen en gister was zijn vrijgezellenfeest. Ik geloof dat het wel een topfeestje is geworden met behoorlijk wat alcohol. Alex is op een gegeven moment wel weer aanspreekbaar en in staat om mee te gaan naar zijn moeder. Maar zijn broertje is ver heen en voelt zich onwijs beroerd. Tja, toch iets te diep in het glaasje gekeken ben ik bang.

Nog een foto van zaterdag toen we bij de bioscoop waren. Geweldige foto vind ik dit!

We eten gezellig bij mijn schoonouders en gaan dan op tijd naar huis. Morgen weer school en werk. Dus op tijd naar bed en maandag weer fris en fruitig op!

Kies eruit en stiekem al een beetje in kerstsfeer

En nu denk je misschien: “Ik heb je helemaal niet meer over je kies gehoord.” Dat klopt! Ik heb namelijk vanaf het moment dat mijn kies eruit ging, geen moment pijn gehad. De tandarts waarschuwde me want ik zou napijn of een nabloeding kunnen krijgen. Maar er was niks aan de hand. Toen ik na een half uur het gaasje verwijderde, bloedde het niet niet meer. En ik heb alleen nog even gewacht tot de verdoving was uitgewerkt en vanaf dat moment heb ik weer alles gegeten en gedronken. Wel voorzichtig natuurlijk en ik heb geen rijst gegeten in de angst dat het in dat gat terecht zou komen, maar het is me allemaal heel erg meegevallen.

Op naar weer een nieuwe week. Ik ben benieuwd wat de week me zal brengen…

Ik wens jou ook weer een mooie en goede week toe. Geniet nog even van de rust voordat de Sinterklaasgekte losbarst 😉

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!