fbpx

Kinderboekenweek 2017 is gruwelijk eng!

Kinderboekenweek 2017 is gruwelijk eng

Vandaag begint de Kinderboekenweek en het thema van deze 63e week is griezelen. Vandaar ‘Gruwelijk Eng’. En dat betekent negen dagen lang in het teken van kinderboeken. En dit jaar dus enge boeken over griezels en engerds. Mijn kinderen krijgen standaard een boek tijdens de Kinderboekenweek. Dit keer is dat ‘De Griezels‘ van Roald Dahl. Kinderboekenweek 2017 is gruwelijk eng!

Wat is de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek zijn tien dagen die in het teken staat van het Nederlandse kinderboek. Het duurt dus helemaal geen week. Tijdens deze tien dagen geven boekwinkels bij besteding van minimaal €10,- aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. De Kinderboekenweek wordt sinds 1954 door de CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) georganiseerd.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in.

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Het Kinderboekenweekgeschenk wat je cadeau krijgt bij besteding van €10,- aan kinderboeken, is geschreven door Janneke Schotveld en heet Kattensoep.

Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar. Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Martijn van der Linden en Maranke Rinck, bekend van Memorykonijn en Tangramkat, en heet Knikkeruil! Wat heel leuk is, is dat je er een gevuld knikkerzakje bij krijgt.

Basisscholen

Volgens mij doen alle basisscholen mee met de Kinderboekenweek. De ouderraad van onze school maakt er ook ieder jaar veel werk van. Zo leuk hoe die meiden dat altijd doen. Niet alleen de school aankleden in het thema maar ook de optredens die de ouderraad heeft. Marley komt altijd met heel veel verhalen thuis. Petje af! Dit jaar is er weer een voorleeswedstrijd en voor de kleuters een versjeswedstrijd. Zo leuk! En zo wordt er op elke basisschool heel veel aandacht aan besteed.

Leuke Activiteiten

In heel het land zijn er tijdens de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober allerlei activiteiten te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de bibliotheek in jouw woonplaats. Maar bijvoorbeeld het Kinderboekenmuseum in Den Haag heeft de hele maand oktober en de maand november spannende activiteiten. Zo zijn er verschillende gruwelijk goede optredens van bekende schrijvers. Denk daarbij aan Vivian den Hollander, Tosca Menten en Jacques Vriens. Er is een tekenworkshop en uiteraard wordt er voorgelezen. En ook de allerkleinsten kunnen er terecht want spannend hoeft niet eng te zijn. Leuk om in de herfstvakantie naartoe te gaan!

Kinderen voor kinderen

Natuurlijk Is er ook een speciaal kinderboeken-week-liedje van Kinderen voor kinderen uitgebracht. Het heet, heel toepasselijk: Gruwelijk Eng! Ik hoor mijn meiden het al dagen zingen. Dus dat wordt weer een hitje voor Kinderen voor kinderen. Moet wel zeggen dat ze dat leuk doen, en goed inspelen bij wat er bij kinderen speelt. Ieder jaar een nieuw lied voor de Koningsspelen en nu ook voor de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek 2017 is gruwelijk eng!

Natuurlijk wordt er op school aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Maar wij zijn er thuis ook mee bezig. Niet omdat ik zo’n moeder ben die haar kinderen pusht om te lezen. Nee, absoluut niet. Marley leest regelmatig een boekje en beide dames vinden het heerlijk als wij voorlezen. Ze krijgen dan ook regelmatig een mooi nieuw boek van ons. Nu zullen we alle boeken met monsters en griezels tevoorschijn halen. Maar ook Dolfje Weerwolfje is een leuk boek om weer eens voor te lezen. Ik ben samen met Marley naar de theatervoorstelling van Dolfje Weerwolfje geweest, maar het boek is toch altijd leuker.

En ook wij zullen in de herfstvakantie een bezoekje brengen aan het Kinderboekenmuseum. Gewoon omdat het echt heel leuk is voor kinderen. En als de kinderen het leuk vinden dan hebben papa en mama het ook naar hun zin!

Zijn jouw kinderen ook bezig met de Kinderboekenweek?

 

 

Foto: Kinderboekenweek
Bron: CPNB

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!