fbpx

Een kijkje in mijn leven | Kleine meisjes worden groot

Kleine meisjes worden groot

Deze week staat in het teken van Marley, want woensdag is ze jarig en wordt ze alweer 8 jaar. Waar blijft de tijd toch? Het is echt waar wat ze zeggen; kleine meisjes worden groot, veel te snel alleen. En zoals iedere ouder weet komt er bij zo’n kinderverjaardag een hoop kijken. Maar niet alleen Marley wordt deze week in het zonnetje gezet. Ook Jenna is dan altijd een klein beetje jarig. En hoe leuk en gezellig ik de verjaardagen altijd vind, ik ben stiekem ook altijd wel blij als het weer voorbij is. Het blijft toch een hoop geregel iedere keer…

Maandag

Vandaag een spannende dag want Marley gaat voor de eerste keer naar de schooltuinen. Ik weet nog dat ik vroeger een schooltuintje had en trotst met sla thuis kwam. Mijn moeder is uren bezig geweest om de beestjes en wormen eruit te krijgen. Heb haar nog nooit met zulke lange tanden sla zien eten haha. Dat gaat bij ons ook nog gebeuren, ben ik bang. Maar nu krijgt Marley nog geen tuintje. Vandaag doen ze een speurtocht om zo meer te leren over het tuinieren. Ik ben vandaag mee als hulpouder en het is echt heel leuk hoe het allemaal opgezet is. Volgende week gaat Alex mee. Ben benieuwd hoe het vindt. Marley vindt het in ieder geval helemaal geweldig! De rest van de ochtend ben ik aan het werk.

Kleine meisjes worden groot zwemles
Van een kikkertje naar een visje 😉

Jenna heeft in de middag zwemles en ze is een echt waterratje. Want nog niet zo lang geleden kreeg ze het kikkertjesembleem en vandaag werd ze verrast met het visjesembleem. En dat betekent dat ze de schoolslag en rugslag zonder hulpmiddelen kan en door de hoepel kan duiken. En dat ze al druk aan het oefenen is met borst- en rugcrawl. Nu op naar het dolfijntje!

Dinsdag

Vandaag begint de ochtend met werken en in de middag begin ik met de eerste voorbereidingen voor Marley’s verjaardag. Cadeautjes worden ingepakt en ik knutsel de traktaties, waar ik gister aan begonnen ben, af. Alex heeft als taak 30 cupcakes bakken gekregen. Omdat ik weet hoe leuk Marley het vindt om te helpen met de cupcakes, doen ze dat samen als ze uit school komt. Maar ik zie al snel dat Marley zich niet zo lekker voelt. Kleine oogjes en als ik vraag of ze moe is, geeft ze aan dat ze heel moe is. En als ik dan haar voorhoofd voel is ze heel warm. Ze heeft koorts. Nu maar hopen dat de koorts zakt en ze gewoon haar verjaardag kan vieren.

Kleine meisjes worden groot traktaties maken
Oortjes knippen en plakken voor de unicorn traktaties

In de avond blazen Alex en ik ballonnen op en hangen we de slingers op. Ik hoop wel dat Marley niet nog zieker wordt. Voordat ik ga slapen kijk ik altijd even bij de meiden en Marley voelt toch echt nog heel warm. Ik denk dat het morgen een pyjamafeestje wordt…

Woensdag

Vandaag is mijn lieve en mooie prinsesje jarig! Helaas is ze nog wel ziekjes. Ze heeft 39.2 koorts dus dat wordt echt een pyjamafeestje. Gelukkig is ze niet suf en eet en drinkt gewoon dus na het uitpakken van de cadeautjes en het ontbijt spelen we met haar nieuwe Luvabella pop die wij voor haar kochten en de Hatchimals die ze opgestuurd kreeg. Dan is het tijd om rustig aan te doen en kijken we met zijn allen een film. Om twee uur zitten we nog in badjas haha acht moet kunnen toch.

Kleine meisjes worden groot cadeautjes
Cadeautjes voor de jarige en natuurlijk krijgt Jenna ook een cadeautje

Ik vind het wel heel sneu voor haar, want vandaag zou ze trakteren op school en zou haar kinderfeestje ook plaatsvinden. Gelukkig kunnen alle kinderen ook een weekje later en als ze morgen weer naar school gaat kan ze alsnog de cupcakes uitdelen. Gelukkig voelt ze zich wel heel jarig dus ze is er niet heel verdrietig om.

Donderdag

Vandaag is Marley nog niet koortsvrij. Gelukkig is de koorts wel gezakt, maar ze is ook erg moe. Ze blijft dus nog lekker thuis en doet rustig aan. Alex is vandaag ook nog vrij dus ik kan ook even werken. En alvast een boodschappenlijstje voor haar het feest van zaterdag maken. Ik verwacht wel dat Marley dan opgeknapt is.

Kleine meisjes worden groot ZARA bestelling
Vandaag komt er een nog een ZARA bestelling binnen met kleding voor de meiden. Nog meer cadeautjes haha

Marley knapt steeds mee op en de koorts zakt aan het einde van de middag naar flinke verhoging. Dit gaat de goede kant op! Ik besluit dat de cupcakes worden vervangen door popcorn. Tja de cupcakes zijn dinsdag gemaakt en dan zijn ze op vrijdag echt niet lekker meer. Ik ga nog even aan de slag met de traktaties.

Vrijdag

Als Marley wakker is lijkt ze weer de oude. Voor de zekerheid toch even temperaturen en ja hoor, niks aan de hand. Maar als we even later aan het ontbijt zitten zie ik weer kleine oogjes en ze eet met lange tanden. Toch nog maar een keer temperaturen en nu toch weer 38.2. Dan nog maar een dagje thuis blijven.

kleine meisjes worden groot traktaties moeten even wachten
De traktaties moeten nog een paar dagen wachten tot ze worden uitgedeeld

Alex heeft gelukkig een late dienst dus ik kan boodschappen doen zonder me te haasten. Ik hoop wel dat Marley later vandaag geen verhoging meer heeft, want anders laat ik het feestje niet doorgaan. Gelukkig zakt haar temperatuur gedurende de dag en dus durf ik het feestje wel aan

Weekend

Gelukkig is Marley zaterdag weer het vrouwtje. In de ochtend laat ik haar nog lekker even op bed liggen en een filmpje kijken zodat ze nog even op kan laden voordat haar feest begint. Ze wordt natuurlijk gruwelijk verwend en heeft een topdag.

kleine meisjes worden groot chips
Feest dus chips voor de kids!

Zondag doen we lekker rustig aan. Jenna heeft in de middag een kinderfeestje en Marley en ik kruipen lekker in bed kijken de volgende Harry Potter film. Alleen ben ik zelf zo moe dat ik halverwege indut. Als ik wakker schrik zie ik dat het al bijna tijd is om Jenna op de halen. Vanavond allemaal op tijd naar bed en dan morgen weer fris en fruitig op voor de nieuwe week!

Kleine meisjes worden groot

Zo zie je maar weer; het loopt niet altijd zoals gepland. Maar ondanks dat Marley ziek was heeft ze toch nog van haar verjaardag kunnen genieten en wij daarom ook. Gelukkig was ze niet beroerd, want anders was het wel anders geweest. En deze week is toch wel weer een bewijs dat Alex en ik heel goed kunnen samenwerken en taken kunnen verdelen. Geen gestress en alles gewoon nemen zoals het is en loslaten. En onze kinderen blijven daardoor in dit soort situaties ook helemaal rustig en zien wel hoe het loopt.

Aankomende week gaat Marley trakteren, heeft ze een extra lang feestje omdat de leerkrachten woensdag gaan staken en zal ze nog meer cadeautjes krijgen. Alles komt uiteindelijk wel weer goed. Dus we gaan vol goede moed naar een nieuwe week met nieuwe kansen. Ik ben benieuwd wat de nieuwe week ons gaat brengen…

Hoe was jouw week?

Liefs,
Irene

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!