fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoek de Koepel Kathedraal in Haarlem en klim naar het licht

klim naar het licht

We bezoeken vaak een kathedraal in het buitenland. Maar wist jij dat de Koepel Kathedraal in Haarlem tot de top 5 behoort van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950? De Sagrada Familia in Barcelona, de Sacré-Coeur in Parijs, de Westminster Cathedral in Londen en de Basiliek van Koekelberg in Brussel zijn de andere vier in dit lijstje. En daar staat ‘onze’ Kathedraal gewoon tussen. Best bijzonder, toch? Je hoeft dus helemaal niet naar het buitenland. De Koepel Kathedraal is onlangs gerestaureerd en om dit te vieren is er tussen de twee torens een loopbrug geplaatst. Van 1 mei t/m 31 juli kan ook jij de Klim naar het licht maken en van de ene naar de andere toren wandelen.

klim naar het licht koepel kathedraal Haarlem
De mooie Koepel Kathedraal in Haarlem

Koepel Kathedraal Haarlem

Deze mooie kathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en is bijna zo groot als de Notre Dame in Parijs. De kathedraal heeft 12 grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog! De kathedraal bevat bouwstijlen als neogotisch, neoromaans, Jugendstil en stijlelementen van de Amsterdamse School en Berlage. Als je rondloopt in deze kathedraal staat de wereld werkelijk even stil. Alles is zo mooi. Van de schilderingen tot het glas in lood en van de tegeltableaus tot de altaren. Je kan gewoon niet stoppen met kijken en iedere keer ontdek je weer iets nieuws waar je wel naar moet kijken.

glas in lood

Klim naar het licht

Om te vieren dat de restauratie voltooid is Kan je van 1 mei t/m 31 juli op bijna 60 meter hoogte via een spectaculaire brug van toren naar toren. En spectaculair is het zeker. Ik bracht met mijn gezin een bezoek aan de kathedraal en was niet helemaal zeker of de klim naar het licht wel iets voor mijn kinderen zou zijn. Ze vonden het geweldig! Want we moesten via smalle trappen, gewelven, verborgen zolders naar de twee enorme torens. Gelukkig waren er wel een aantal rustpunten waar ook genoeg te zien was.

klim naar het licht via de zolder van de kathedraal
De ‘spannende’ klim naar het licht

Rustpunten om even bij te komen en te genieten

Bij het eerste rustpunt kijk je neer op de kathedraal en als je omhoog kijkt, kijk je een toren in met prachtige architectuur en schilderingen. Vervolgens kom je tijdens de klim bij nog een aantal rustpunten uit. Zo kan je bijvoorbeeld ook de klokken van dichtbij bekijken. En zijn er rustpunten waar meer informatie over de kathedraal, de restauratie en de klim naar het licht te zien zijn.

een van de rustpunten

Op naar het licht

En als je dan bijna boven bent zie je het licht. Tijdens de klim is het donker. Niet dat je niks ziet, maar zodra je boven bent ga je werkelijk het licht tegemoet. Jouw klim naar het licht zit erop! En dan is het genieten van een prachtig uitzicht. Je ziet Haarlem, maar je ziet nog veel meer. Als het een heldere dag is zie je de zee. En je ziet Amsterdam en Leiden. Ik weet zeker dat je nog meer ontdekt als je daarboven staat. De kinderen vonden het ook geweldig om zo hoog te staan en over de stad te kijken.

het uitzicht bij de klokken van de kathedraal
Het uitzicht bij de klokken. Nu al heel mooi!

Bezoek Koepel Kathedraal Haarlem en klim naar het licht

Wil jij ook de klim naar het licht maken? Dit kan iedere zondag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Tickets zijn er vanaf €1 en je kunt aan de kassa alleen met PIN en creditcard betalen. Je kunt je kaarten ook heel makkelijk online bestellen. Je ziet dan ook meteen wat een gunstige tijd is wat betreft drukte. Ik kan je trouwens ook een rondvaart met Smidtje Canal Cruises aanbevelen. Haarlem is heel mooi en heeft een rijke geschiedenis. Tijdens de rondvaart leer je veel van en over Haarlem. Daarna ga je gezellig het centrum in om te shoppen en iets te eten en drinken. De kathedraal ligt op loopafstand van het centrum dus ideaal om te combineren!

Wist jij dat wij in Nederland zo’n mooie kathedraal hebben?

de loopbrug tussen de twee torens van de koepel kathedraal
Dat is de loopbrug waarover wij van de ene naar de andere toren liepen

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!