fbpx

Koningsdag tag | Over koningsspelen, traditie en oranjegekte

Koningsdag tag

Op 27 april is het alweer Koningsdag. We vieren dan de verjaardag van onze koning Willem Alexander. Sandra van Mamaplaneet tagde mij in deze Koningsdag tag. Een tag die door Nathalie van Volgmama is bedacht. In deze tag beantwoord ik 10 vragen over Koningsdag. Lees je mee?

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Om heel eerlijk te zijn heb ik meer met Koninginnedag. De leukste herinnering die ik daaraan heb is dat we met een groep vrienden naar het Museumplein in Amsterdam gingen. Het was echt een feestje en supergezellig. Laatst deelde ik een foto van Alex en mij en die foto was op die dag gemaakt. Alweer zo’n 10 jaar geleden toen we nog jong waren en geen kinderen hadden haha. Toen Marley geboren was vierden we Koninginnedag bij het buurthuis. Dit was altijd heel gezellig met veel activiteiten voor de kinderen en de kinderen konden daar ook op een kleedje spulletjes verkopen. En voor de volwassenen was er ook genoeg te doen. Het was altijd heel gezellig. Maar met de komst van Koningsdag stopte de organisator ermee. Ik mis het nog steeds!

Koningsdag tag

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

De goede sfeer die er hangt. Iedereen is vrolijk en lacht. En dat veel mensen in het oranje of rood-wit-blauw zijn gekleed vind ik ook altijd extra gezellig.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Jazeker! We maken er een feestje van! De meiden hebben vaak een oranje shirt of jurkje aan en uiteraard vlaggen op hun wangen geschminkt. Alex trekt meestaal een Nederlands elftal shirt aan en ik probeer rood wit blauw in mijn outfit terug te laten komen en zet meestal een oranje zonnebril op. Zie hieronder het bewijs 😉

Koningsdag tag

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de Koningsspelen?

Jazeker! Onze kinderen hebben een heuse sportdag (sportmiddag). Niet op het schoolplein maar bij een sportvereniging. Serious business dus. Voor Jenna is het de eerste keer en ze heeft er heel veel zin in. En natuurlijk doen ze ook dan hun oranje shirt aan 😉

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Nee! Niks voor mij. Ik heb genoeg spullen die ik zou kunnen verkopen, maar heb er het geduld niet voor. Ik geef het daarom liever aan een goed doel. En kopen, tja ik heb er geen oog voor denk ik; ik zie gewoon oude meuk liggen.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Weet je dat ik nog nooit oranjebitter op heb! Dus ik ga voor de oranje tompouce. Maar alleen die van de HEMA of Jumbo. De rest vind ik niet lekker.

Koningsdag tag oranje tompouce

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Dan kijken we op tv hoe de Koning, koningin en prinsessen de dag doorbrengen. Blijf dat wel iets heel leuks vinden om naar te kijken. En de rest van de dag doen we dan spelletjes.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Koekhappen!! Ik vond dat vroeger heel leuk om te doen. En nu als ouder vind ik het leuk om te zien dat mijn kinderen dit ook echt leuk vinden.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Ik speel automatisch mee met de staatsloterij en daar zit ook een Koningsdaglot bij. Dus ja.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Dan zou ik zeker de kroon van koningin Maxima willen dragen. Eigenlijk zou ik alle juwelen weleens willen passen. Ze hebben er genoeg dus ik zou er wel een hele dag zoet mee zijn.

De Koningsdag tag

Wil je als blogger deze tag overnemen? Leuk! Laat het me even weten, want ik ben natuurijk benieuwd naar je antwoorden. En noem Nathalie van Volgmama, want zij heeft deze tag bedacht. Wel zo lief ❤️

Wat vind jij heel leuk aan Koningsdag?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!