Ontdek de Kris Kras puzzelblokken van Denksport + winactie (WINACTIES GESLOTEN)

Kris Kras puzzelblokken

Zoals jullie weten ben ik fan van Denksport. Ik mocht meewerken aan PaperCloud Lente en PaperCloud Christmas, de mooie DIY magazines van Denksport. En ik ben ook fan van de puzzelboeken. Mijn favoriete puzzels zijn de Zweedse puzzels en Sudoku puzzels. Ik kreeg laatst een flink pakket thuisgestruurd met allerlei verschillende puzzelboeken om uit te proberen. Het was alleen zoveel dat ik het niet allemaal in één artikel kwijt kan. Vandaag begin ik met vier Kris Kras puzzelblokken van Denksport en het leuke is dat ik een pakket met alle vier de puzzelblokken weg mag geven. Lees dus gauw verder!

Wat zijn Kris Kras puzzelblokken ?

De naam zegt het al, in plaats van de vertrouwde boekjes die we allemaal kennen zijn dit puzzelblokken. Een handig formaat zodat je ze makkelijk mee kunt nemen. En als je een puzzel gemaakt hebt, scheur je de pagina heel makkelijk uit het blok. Maar ben je aan het puzzelen en iemand uit je gezin wil ook een puzzel maken? Geen probleem! Je scheurt dan een pagina uit het blok en voilà jullie kunnen allebei puzzelen. Alle Kris Kras puzzelblokken bevatten 3-sterren puzzels.

Wat ook handig is, is dat op de achterkant van iedere pagina de oplossing staat. Dus kom je er echt niet uit, kan je altijd even spieken. Ik heb de vier verschillende puzzelblokken uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik al heel veel puzzels heb gemaakt. En ja, ik moest soms even spieken 😉

In dit puzzelblok doen we het net even anders. Met uw vertrouwde Denksport puzzels op uitneembare pagina’s in een handig formaatje – DENKSPORT

Kris Kras Zweedse Puzzels

Ik begin met de Zweedse puzzels omdat dit mijn favoriete puzzels zijn. Iedereen kent deze puzzels wel. Ik kan er dan ook niet heel veel over zeggen. Als ik een puzzelboekjes koop dat is het altijd een boekje met Zweedse puzzels. Dit is een 3-sterren puzzelblok dus goed te doen (voor mij dan he). Ik heb lekker zitten puzzelen en wist ik een woord echt niet dan spiekte ik even bij de oplossing aan de achterkant.

Kris Kras puzzelblokken

Kris Kras Woord Strepen

De woordstreep puzzels kent iedereen wel. Wij hebben standaard zo’n puzzelboekje op het toilet liggen haha. Maar ik moet zeggend dat Marley deze puzzels ook leuk vindt om te maken. Zo oefent ze ook gelijk met lezen. Dus eigenlijk zijn deze puzzels voor jong en oud. Normaal gesproken kan je van de overgebleven letters een woord of zin maken. Dat is in de Kris Kras Puzzelblokken niet het geval. Maar er blijven wel letters over dus het is soms nog goed zoeken naar alle woorden die weggestreept moeten worden. Ook hier kan je op de achterkant van de pagina de oplossing terugvinden. En dit is ook een 3-sterren puzzelblok.

Kris Kras puzzelblokken

Kris Kras Taal Puzzels

De Taalpuzzels kende ik niet. Maar dit zijn eigenlijk allerlei verschillende puzzels in één blok. Zo kan je Zweedse puzzels tegenkomen, maar ook kruiswoordpuzzels, Doorlopers, Filippines en ga zo maar door. Ik heb nieuwe puzzels ontdekt die ik erg leuk vind. Zo zijn de Filippines heel leuk en ook de Margrietpuzzels zijn erg leuk! Dus wil je nieuwe puzzels ontdekken of vind je het leuk om wat afwisseling te hebben, dan is het het taalpuzzel blok echt iets voor jou!

Kris Kras Rebus Raden

Hier dacht ik meteen; ‘Wat leuk, rebussen maken!’ Nou dat viel nog wel tegen. De standaard rebussen oftewel de beeldrebussen waren goed te doen, maar de letterrebussen moest ik echt even doorkrijgen. Toen ik eenmaal snapte wat de bedoeling was, ging het steeds makkelijker. Ik hou wel van een uitdaging dus het was leuk om uit te vogelen wat ze soms bedoelen. Ditzelfde geldt voor de cryptorebussen. Ik ben niet heel goed in cryptogrammen, dus ook hier heb ik het af en toe moeilijk.

Kris Kras puzzelblokken

Wat ik ervan vind

Ik ben echt positief verrast door de Kris Kras Puzzelblokken. Wat ik vooral heel fijn vind is het formaat van de blokken en dat ik er een pagina uit kan scheuren als ik de puzzel gemaakt heb. Zo hoef je nooit te bladeren en te zoeken waar je was gebleven. En zit er een puzzel in waar je echt niet uitkomt of die je gewoon niet leuk vind (bijvoorbeeld in het taalpuzzelblok) dan scheur je de pagina eruit. Als je van puzzelen houdt en ook regelmatig onderweg puzzelt of als je op vakantie bent, dan kan ik je deze puzzelblokken zeker aanraden!

Winactie

Ik mag een leuk puzzelpakket van ruim €15 weggeven! Plaats onderaan de blog een reactie of op Facebook en laat weten welk puzzelblok jou het leukst lijkt! Je kan meedoen t/m zondag 8 april. Ik maak maandag 9 april de winnaar van het Denksport Kris Kras puzzelpakket bekend. Natuurlijk krijgt de winnaar persoonlijk bericht van mij. Succes!

puzzelpakket
Win dit leuke pakket!

Niet gewonnen? Je kan de Kris Kras puzzelblokken bij de boekhandel, bijvoorbeeld bij Bruna kopen. Maar ook online bij Denksport.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!