fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Laura doet het zo

Laura doet het zo

Een paar weken geleden deed ik een oproep. Ik was en ben namelijk op zoek naar vrouwen met een druk leven voor de serie ‘Hoe doet ze het allemaal!?’. En de aanmeldingen stroomden binnen. Supergaaf! Ik heb de vrouwen gevraagd of ze een aantal vragen wilden beantwoorden en vandaag starten we met Laura en Laura doet het zo…

Dit is Laura

Laura is 45 jaar en getrouwd. Samen hebben ze één dochter van 6 jaar en Laura heeft drie stiefkinderen en 5 kleinkinderen. Ze is werkzaam als Trainingspecialist E-learning bij Luchtverkeersleiding Nederland voor drie dagen in de week en heeft een eigen bedrijf ‘Ontwikkelwereld’ waar zich met online leren bezig houdt. Haar man werkt vier dagen in de week als verkoopadviseur. Ze houdt van reizen, lezen, schrijven, theater en alles wat met ontwikkeling samenhangt.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Laura en haar man zijn al 28 jaar samen en hebben altijd wel een soort taakverdeling gehad, maar deze is ook wel veranderd in de loop van de tijd. De zorgtaken liggen meer bij Laura en de huishoudelijke taken zijn verdeeld. Ook hebben ze ieder twee weken een ochtend een hulp in de huishouding. Haar dochter helpt soms met koken en de tafel dekken, maar dat is meer omdat ze het leuk vindt. Bij ziekte blijft Laura thuis. Een dagje thuiswerken is vaak wel mogelijk. Ze hebben beide geen ouders meer, maar haar tante en oom zijn opa en oma van haar dochter en die springen ook weleens bij. Daarnaast is de moeder van haar stiefkinderen ook een hele lieve buurvrouw die altijd klaar staat om te helpen. Laura is heel trots dat dit zo gaat in haar familie.

Hoeveel tijd maakt Laura voor zichzelf?

Laura heeft echt tijd voor zichzelf nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Ze maakt hiervoor tijd in de avonduren en de dagen dat ze niet werkt. Gemiddeld heeft ze zo’n 6 uur per week voor zichzelf. Ze vult deze tijd in door naar yoga te gaan, uitgebreid in bad te gaan, te lezen op social media, een boek te lezen of een serie te kijken. Toen ze nog vlakbij het strand woonde maakte ze veel strandwandelingen, maar dat doet ze nu niet vaak meer. Ze zou nog wel willen sporten, maar dat komt er nu niet van.

Tijd maken voor je partner

Sinds Laura moeder is schiet dit er vaak bij in. Ze gaan soms wel samen op pad, maar vaak komt het er niet van. Ze hebben het druk en vinden het gedoe om een oppas te regelen. Daarnaast zijn ze ook heel verschillend en vinden ze dingen leuk die de ander niet echt aanspreken. Er is een periode geweest dat ze tijd met elkaar inplanden, maar dit is nu weer weggezakt.

Hoe ga je om met al die ballen? Je weet wel, die je hoog zou moeten houden?

Laura houdt veel ballen hoog. Ze houdt er namelijk van om veel zelf te regelen en vraagt niet makkelijk om hulp. De enige bal die ze heel laag houdt, is een opgeruimd huis. Het is bij haar dan ook altijd een gezellige rommel. Zij en haar dochter hebben veel spullen. Haar man is daar niet altijd blij mee, maar zij vindt het helemaal niet erg dat er overal speelgoed ligt. Ze ruimt af en toe op voor haar man of als er visite komt.

Hoe zorgt Laura voor balans in haar leven?

Laura streeft naar balans, maar dit lukt niet altijd. Wat betreft haar werk bij haar werkgever en de taken thuis lukt het aardig. Als het om haar eigen bedrijf gaat vindt ze dit lastig omdat er pieken en dalen zijn. Ze is heel creatief en bruist altijd van de ideeën. Ze maakt dagelijks een takenlijstje, maar door alle ideeën die ze heeft staan er soms wel twintig dingen op. En dat is dan voor één dag! Het lukt haar steeds beter om prioriteiten te stellen, maar soms loopt haar hoofd over en moet ze bewust dingen schrappen en op de rem trappen.

De mening van anderen

Het voordeel van ouder worden is dat ze zich steeds minder druk maakt om wat anderen vinden. Het is niet zo dat ze het zich niet meer aantrekt, maar ze kiest bewust haar eigen pad en daardoor raakt het minder wat een ander hiervan vindt.

Is Laura een tevreden mens?

Laura is tevreden met haar leven. Het is een druk leven en ze heeft vaak te weinig uren in een dag, maar ze maakt veel mee. Het is in ieder geval nooit saai. Ze is ervan overtuigd dat het leven draait om ervaringen opdoen en je ontwikkelen samen met anderen.

Laura’s tip voor alle vrouwen met een druk leven

Als je doet waar je zelf gelukkig van wordt, ben je de leukste moeder, partner, collega, vriendin en vaak ook een voorbeeld voor anderen!

Dank je Laura voor je eerlijkheid!

 

Dit is het eerste artikel van de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven.
Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

 

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!