fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leerzaam kleien met Play Doh Kleuren en Vormen

Wij kregen een leuk pakketje opgestuurd. Wij, nou ja de meiden (4 jaar en bijna 7 jaar) mochten weer iets uittesten. Dit keer was het Play Doh Kleuren en Vormen. De meiden zijn al vanaf baby gek op kleien. Ze kunnen zich er uren mee vermaken. We hebben ook van alles in huis om mee te kleien; van hamburgermaker tot ijsjesmaker. De meiden waren dan ook erg blij dat ze Play Doh Kleuren en Vormen mochten uittesten. In dit artikel lezen jullie wat wij (nou ja, zij natuurlijk) ervan vinden.

Leerzaam kleien met Play Doh Kleuren en Vormen

Inhoud van de doos

In de doos zitten acht potjes klei. Echt veel, want meestal zitten er niet zoveel potjes in. Het was ook het eerste wat de meiden opviel. Daarnaast zitten er acht vormen in de doos; een cirkel, een ovaal, een ruit, een vierkant, een rechthoek, een driehoek, een ster en een hartje. Deze vormen zijn allemaal in een andere kleur die weer overeenkomt met de kleuren klei. En elke vorm kan je twee keer gebruiken; groot en klein. Ook zit er een roller bij zodat je de klei makkelijk uit kan rollen. Dan zit er nog een groot vel papier waar op de ene kant alle vormen en kleuiren op staan en op de andere kant een landschap met witte vormen. Hier kunnen ze dus de vormen op maken zodat het landschap weer compleet is.

Leerzaam kleien met Play Doh Kleuren en Vormen

Het oordeel

Jullie willen natuurlijk weten wat de meiden ervan vinden. Nou daar komt ‘ie! Ze vinden de klei heel lekker zacht en ze vinden de klei lekker ruiken. Dat zijn we ook gewend van Play Doh klei. Ik vroeg ze of ze de klei ook even wilden proeven, maar ik kreeg een volmondig “NEEEE!! Dat is toch zout, mama!”. Dus ze hebben maar niet geproefd. Ze hebben echt heel lang zitten kleien met zijn tweetjes. Ze hebben het de vormpjes gebruikt en het landschap samen compleet gemaakt. Daarna hebben ze nog wat eigen creaties gemaakt. Toen ze uitgespeeld waren heb ik ze gevraagd of ze het leuk vonden. Ze gaven aan dat ze de doos best klein vonden, maar dat er in de doos veel leuke dingen zaten waar ze alles mee konden maken. De vormpjes zijn handig en stevig en de roller was ook superhandig! De meiden zijn dus zeker tevreden.

Leerzaam kleien met Play Doh Kleuren en Vormen

Leerzaam kleien met Play Doh Kleuren en Vormen

Nu het oordeel van moeders. Ik vond het leuk om de meiden hiermee bezig te zien. Ze waren goed aan het samenwerken. Ook werden de kleuren en vormen regelmatig genoemd: “Heb je voor mij de driehoek?”. Het is dus zeker leerzaam. Play Doh Kleuren en Vormen is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Ik dacht dan ook dat de oudste het niet echt heel leuk zou vinden, maar ik ben positief verrast. Ik vind het dan ook echt een aanrader. Voor kleine kindjes van 2 jaar, maar dus ook voor grotere kinderen.

Play Doh Kleuren en Vormen

Play Doh Kleuren en Vormen is o.a bij Bol.com verkrijgbaar en kost €14,99. Uiteraard is het ook bij speelgoedwinkels te koop. Aangezien we toch zo langzaamaan weer naar het einde van het jaar gaan, zijn dit altijd leuke cadeautjes om in gedachten te houden of om alvast in te slaan voor de dure decembermaand.

Speelt jouw (klein)kind ook vaak met Play Doh?

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!