Een kijkje in mijn leven | Lekker een weekje vakantie

Deze week genieten we van de herfstvakantie. Weer even geen wekker en zien wat de dag brengt. We zijn hier allemaal ook echt aan toe. Alex werkt deze week gewoon, maar ik geniet lekker van de meiden en bekijken per dag wat we gaan doen. Even opladen na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken en vooral lekker tijd met elkaar doorbrengen. Deze vakantie komt echt op het juiste moment!

Maandag

We beginnen deze maandag lekker rustig aan. We eten broodjes uit de oven en kijken wat tv. We doen spelletjes en tekenen en kleuren wat. In de middag doen we even een rondje in Tuincentrum De Driesprong. De kerstshow is weer geopend en de meiden en ik vinden het heerlijk om dan alles te bekijken. We hebben sinds de geboorte van Marley altijd roze ballen in de kerstboom gehad en dit jaar wil ik wat anders. Het liefst gewoon traditioneel rood, maar de meiden willen allebei blauw. Ik ben bang dat het dus blauw gaat worden haha.

Lekker een weekje vakantie kerstshow
Gekke meiden haha

Na ons bezoekje aan de kerstshow is het tijd voor Jenna haar zwemles. Maar eerst kopen we wat oliebollen bij de oliebollenkraam die voor het tuincentrum staat. Als Jenna zwemles heeft doen Marley en ik boodschappen. De meiden wilden spruiten eten (geen idee waarom, maar hé als je spruiten wil krijg je van mij spruiten). Voor de zekerheid neem ik ook maar een blik witte bonen in tomatensaus mee. Want die spruiten zullen ze vast niet opeten. Maar de meiden weten me altijd te verrassen. Het is niet zo dat ze zitten te smullen maar geven allebei wel aan dat ze niet snappen waarom zoveel mensen zeggen dat spruitjes vies zijn. Ze eten een paar spruiten en genieten daarna van de witte bonen haha.

Dinsdag

Marley en Jenna slapen sinds vorig jaar december op één kamer. In eerste instantie omdat mijn moeder bij ons logeerde en in Jenna haar kamer lag, maar nadat mijn moeder weer weg was wilden de meiden bij elkaar op de kamer blijven. Ik wilde eerst zeker weten dat dit ook echt iets blijvends was en dat is het blijkbaar. Maar Marley heeft een grote IKEA hoogslaper en Jenna heeft een laag (peuter)bed. Niet echt gezellig, maar ziet ook niet echt gezellig uit zo. Dus tijd om voor de meiden nieuwe bedden te kopen. Helaas is er in Zoetermeer niks leuks te vinden dus gaat de zoektocht een andere keer verder.

Lekker een weekje vakantie nieuwe broeken gescoord
Nieuwe broeken gescoord en die moesten ook meteen aan

We besluiten om naar het Stadshart te gaan en een nieuwe outfit te scoren. Oke, de meiden dan. Ik ga voor nieuwe schoenen. En we drinken gezellig koffie en kijken naar de voorbijgangers of we nog bekenden zien. Als we naar huis gaan rijden we langs de visboer, want Marley en ik hebben trek in vis. Dat wordt dus smullen!

Woensdag

Vandaag is het Alex zijn papadag en kan ik dus even werken. Ik kan nu eindelijk alle mail wegwerken en verder of een begin maken met opdrachten die nog liggen te wachten. Volgende week kan ik eindelijk weer echt even werken en meters maken. Ik kijk er stiekem wel een beetje naar uit. Ik heb mijn werk echt gemist de afgelopen tijd. Nu merk ik goed hoe leuk ik mijn werk vind en hoeveel energie ik eruit haal. Deze week nog een beetje tussendoor wat doen en vooral genieten van mijn meiden, maar volgende week ga ik weer knallen!

Lekker een weekje vakantie pyjama ochtendje
Heerlijk een pyjama ochtendje. En Jenna is baby en Marley haar moeder. Ik kan hier uren naar kijken…

We beginnen de dag daarom rustig aan en als Alex met de meiden een spelletje gaat doen, ga ik even werken.

Donderdag

Vandaag gaan we gezellig een dagje naar Duinrell. We zouden in de zomervakantie gaan, maar toen kwam het er niet van. En vandaag is een mooie dag om te gaan. Alex is vrij en het is droog.

Lekker een weekje vakantie dagje duinrell
De dap op dep of hoe je dat ook schrijft is natuurijk veel stoerder dan een foto waar je gewoon op lacht 😉

Ik hoef je niet te vertellen dat we een topdag hebben gehad. Doordat Marley in het ziekenhuis heeft gelegen besef ik maar weer eens hoe fragiel het leven kan zijn. En hoe het leven in een dag ineens kan veranderen. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee met Marley en kan ze gewoon weer alles doen wat ze voorheen deed, maar het heeft echt wat met mij gedaan. Ik was al een heel dankbaar mens en ik kon al genieten van al die momentjes samen, maar nu geniet ik overal nog intenser van en ben ik duizend maal dankbaarder. Heerlijk dagje dus vandaag 😉

Vrijdag

In de ochtend doe ik even snel boodschappen met de meiden. De rest van de ochtend en middag wil ik rustig aan doen. Gister was het een lange dag en vanmiddag willen we meiden naar Halloween bij ons in het Stadshart. En ik wil Marley niet onnodig vermoeien. We zijn aan het afbouwen met één van de medicijnen en ik wil niet dat ze door vermoeidheid weer van voren af aan moet beginnen.

Lekker een weekje vakantie zombiedochters
Twee zombiedochters

Die meiden van mij hebben verder ook niet onmogelijke wensen. Nou ja, onmogelijk is misschien een beetje overdreven. Maar ze stellen wel hoge eisen. Aan mij ja. Ze willen namelijk als zombies naar Halloween. Maar dan wel met open wonden enzo. Tja, alles voor je kinderen he dus ik doe mijn best maar. Ik ben niet helemaal tevreden, maar zij gelukkig wel en daar gaat het om. Ons nichtje dat meegaat wil ook een wond, maar dan op haar hand. Dan doe ik toch iets goed denk ik, als een vijftienjarige ook een wond wil 😉 De meiden genieten in ieder geval tijdens het trick or treaten en krijgen volop aandacht haha.

Weekend

Dit weekend doen we rustig aan. Heel rustig aan. Zaterdagmiddag gaan we alleen even naar de Intratuin omdat we benieuwd zijn naar de kerstshow daar. Ik krijg ook een leuk pakketje binnen. Een kalligrafie/handletteringset die ik binnenkort met veel plezier eens uit ga proberen. Overigens zelf besteld en betaald hoor dus niet gesponsord.

Lekker een weekje vakantie Crayola
Leuke set van Crayola

Zondag ben ik helemaal op. Ik slaap sinds Marley in het ziekenhuis heeft gelegen slecht en daarnaast helpt het niet dat Alex iedere nacht naast me ligt te zagen. Ik word dus standaard iedere dag om 4 uur wakker en omdat Alex snurkt lukt het me niet om in slaap te komen. Ik ben al een paar keer op de bak gaan liggen omdat ik dan weer in slaap val, maar dus niet ieder dag. Het gevolg is dat ik echt heel moe ben. Als we ontbeten hebben gaan de meiden en ik in het grote bed liggen. Zij kijken een film en ik doe nog even een dutje.

Lekker een weekje vakantie

Dit weekje vakantie kwam echt op het juiste moment. Lekker tijd met elkaar doorbrengen, uitrusten en alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd verwerken. Maar vooral tijd met elkaar doorbrengen. Jammer dat Alex moest werken en maar gelukkig was hij toch nog vier van de negen dagen vrij en hebben we toch nog wat extra tijd met elkaar door kunnen brengen. Maandag gaat Marley na drie weken weer naar school. Ik weet niet of ze al een hele dag red en daarom gaat ze voor een paar uur naar school. Half dagje. Als dat goed gaat kan ze dinsdag altijd nog een hele dag gaan. Ik kijk er in ieder geval naar uit om weer even een hele dag te werken en al het achterstallige werk weg te werken. En dinsdag ben ik jarig en ook daar heb ik zin in!

Ik wens je een mooie en gezellige week!

Liefs,
Irene

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.