fbpx

Leuke kerstfilms die eerste en tweede kerstdag op tv te zien zijn

Leuke kerstfilms die eerste en tweede kerstdag op tv te zien zijn

Vandaag is het dan zover. Kerstmis. Officieel vieren we de geboorte van Jezus, maar hoeveel mensen hebben deze kerstgedachte nog? Tegenwoordig is het een feest van samenzijn. Eten en drinken met familie en vrienden. Maar ook cadeautjes horen erbij. Wij hebben gisteravond, op Kerstavond, ons kerstdiner met het gezin en opa en oma uit Mauritius gehad. En daarna hebben we cadeautjes uitgepakt. Vandaag moet mijn lief werken dus hebben de meiden, opa, oma en ik een pyjama-/foute truiendag. En dat betekent lekkere hapjes, spelletjes doen en kerstfilms kijken. En omdat jij vandaag helemaal geen zin hebt om uit te zoeken welke films er vandaag en morgen op tv zijn, heb ik dat voor je gedaan. Lees gauw verder en ontdek alle leuke kerstfilms die eerste en tweede kerstdag op tv te zien zijn.

Kersttoespraak van onze koning Willem-Alexander

Oke, dit is geen film. Maar de kersttoespraak van onze koning hoort bij Kerst. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de toespraken van zijn moeder niet echt keek (sorry!), maar de toespraken van de koning vindt ik boeiend tot het eind. Hij weet het persoonlijk te maken en het is alsof hij je één op één toespreekt. Ook is hij niet bang om zijn emotie te tonen. Ik hou ervan. Ik ben benieuwd waar hij dit jaar op terugblikt en waarnaar hij uitkijkt. We gaan het zien vandaag om 13:00 uur op NPO 1, NPO 2 en RTL4.

De Familie Kerst deel 1 &2

Hugo Kerst ontdekt een kabouter in huis, genaamd Pixy. Pixy kan alleen de eerstvolgende Kerst terug naar zijn eigen wereld en hoopt een jaar bij de familie Kerst te kunnen blijven. Maar een jaar is lang, helemaal als je een elf wilt verstoppen die een vreemde taal spreekt, magische krachten heeft en een hekel aan de zomer heeft.
In deel 2 De Familie Kerst in kabouterland komt Pixy weer op bezoek en vertrekken Hugo en Pixy naar kabouterland. Ik ken deze films niet, maar deel 1 komt vandaag op tv en begint om 15:35 uur, ideaal dus als jij met je kerstdiner aan de slag moet 😉 en deel 2 komt op 2e kerstdag om 15:30 uur op tv. Beiden op NPO3.

Midden in de winternacht

Een week voor Kerst ontdekt de tienjarige Max dat een eland door het dak van de schuur is gevallen. Een bijzondere eland die voor de kerstman werkt als testpiloot. Er is dus iets misgegaan tijdens een testvlucht. En Moos de eland, is de kerstman kwijtgeraakt. Samen met Max en zijn zusje Kiki gaan ze op zoek naar de kerstman. Een film van eigen bodem met bekende acteurs en actrices. Ik ken deze film niet, maar ben wel van plan om deze met de meiden te kijken. De film is vandaag om 6:50 en morgen om 8:35 uur op Net5 te zien. Ik denk dat we die dus lekker in bed gaan kijken!

Home Alone

Tja wat kan ik hier nog over zeggen. Iedereen kent de films van Home Alone wel. En ondanks dat de eerste film in 1990 op tv kwam en ik de film echt al te vaak heb gezien. Blijft ie leuk. Marley en ik hebben sinds twee jaar de traditie om deel 1 samen op 1e kerstdag te kijken. Uiteraard worden alle overige delen uitgezonden. Maar ik persoonlijk vind alleen deel 1 leuk en deel 2 als Kevin alleen in New York is. Gelukkig deelt Marley ook die mening, en kijken we alleen deel 1 en 2.

Nou hier komt het lijstje met wanneer alle delen te zien zijn:
1: 25 december 20:25 uur en 26 december 15:55 uur op SBS6
2: 26 december 20:30 op SBS6
3: 25 december 13:55 uur op SBS6
4: 25 december 15:00 uur op RTL4

Wizard of Oz

In mijn ogen niet echt een kerstfilm, maar wel een klassieker die je moet hebben gezien. Dorothy woont bij haar oom en tante en komt in een magische tornado terecht. Deze magische tornado brengt haar naar het land van Oz waar haar een geweldig avontuur staat te wachten. The Wizard of Oz is vandaag te zien op NET5 om 16:15 uur.

A Christmas Carol

Nog zo’n klassieker. En van deze klassieker zijn meerdere films gemaakt. Het verhaal gaat over Scrooge, de gierige nare man, die met Kerst bezoek krijgt van vier geesten en zo de kans krijgt om zijn leven te beteren. Deze versie is vandaag te zien op NET5 om 14:25 uur.

Love Actually

Nog zo’n inmiddels klassieker. Door vele gezien als meest irritante kerstfilm, maar ik blijf hem leuk vinden. Gewoon zo’n lekkere feel good movie. Niet bij nadenken en lekker kijken. In deze film volg je het liefdesleven van meerdere mensen. Wat ik zei, gewoon een leuke film die je of haat of waar je van houdt! Deze film is vandaag te zien op NET5 om 20:30 uur. Ik mis hem dit jaar want wij gaan voor Home Alone haha.

Gremlins

Dit is voor mij nog zo’n typische kerstfilm die ik niet wil missen. Dit jaar heb ik nog eens extra de behoefte om deze film te kijken. Ik heb hier namelijk een hele leuke herinnering aan met mijn neefje die dit jaar zelfmoord pleegde. Als kind keken mijn nichtje (zijn zus) en ik deze film en hij wilde ook kijken, maar hij was eigenlijk nog wat te klein voor deze film. Haha en hij heeft dus tijdens de hele film onder de salontafel gelegen. En mijn nichtje en ik, krengen als we waren, keken gewoon de film af met af en toe een ‘boe’ richting mijn neefje. Mooie herinneringen en daarom wil ik in ieder geval deel 1 kijken.

De film gaat over Bily die van zijn vader een schattig klein diertje krijgt, een Mogwai. Bij dit diertje horen alleen drie belangrijke regels waar je je aan moet houden. Billy doet dit niet en de Mogwai die hij Gizmo heeft genoemd creëert verschrikkelijke Gremlins. En dan gaat het helemaal mis…Gremlins is te zien op 26 december om 20:30 uur op Veronica. En mis je die dan krijg je op 29 december nog een kans om 22:20 uur op SBS9.

Leuke kerstfilms die eerste en tweede kerstdag op tv te zien zijn

Er komen vandaag en morgen nog veel meer kerstfilms op tv. En ook op Netflix is er genoeg in het kerstthema te vinden. Maar naast kerstfilms zijn er ook genoeg andere films te zien. Vergeet ook niet de concerten die vandaag uitgezonden worden (bijvoorbeeld die van Adele). Maar goed, alsof je je zou vervelen met Kerst. Maar mocht je nou behoefte hebben om een filmpje op te zetten dan weet je nu een beetje wat er te zien is.

Lieve lezer, ik wens je een liefdevolle en gezellige Kerst. Geniet ervan samen met je gezin, familie en vrienden. Niet teveel eten, want morgen moet je weer 😉

Proost en tot morgen! 

Liefs,
Irene 

 

Bron: TVGids.nl

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!