fbpx

5x leuke kerstfilms voor het hele gezin

leuke kerstfilms voor het hele gezin

Morgenmiddag is het dan zover; kerstvakantie! Ik geloof dat alle kinderen nu moe zijn en heel erg toe zijn aan deze vakantie. Niet alleen de kinderen zijn moe, ook voor ons is het een goed moment om even op te laden. De kerst geeft soms nog wat stress met alle voorbereidingen, maar de dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw zijn ideaal om bij te komen. Ik hoop dat jij dan ook vrij hebt. De kerstvakantie is de perfecte tijd om leuke kerstfilms te kijken. Maar welke films zijn nou écht leuk? Ik heb een paar leuke kerstfilms voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet!

1. Home Alone

Sorry mensen. Ik weet dat veel van jullie deze kerstfilm niet meer kunnen zien. Maar ik blijf deze film leuk vinden. Hij staat ook dit jaar weer op de planning op 2e kerstdag. Alex moet dan werken en dan ga ik met de meiden in pyjama kerstfilms kijken en Home Alone 1 en 2 staan zeker op het lijstje. Als je de film nog niet kent, vraag ik me af waar je al die jaren bent geweest. Want volgens mij kent iedereen deze film wel. En zo niet, dan is dit het moment om hem te zien. De film gaat over Kevin die in deel 1 achter wordt gelaten door zijn familie. Zijn ouders komen er pas achter als ze al in het vliegtuig richting Parijs zitten. En Kevin moet een paar dagen voor zichzelf zorgen totdat zijn familie een vlucht terug hebben gevonden. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want een paar inbrekers hebben het op het gigantische huis van Kevin en zijn gezin gemunt. Hij weet deze boeven op spectaculaire wijze buiten te houden.

Een hilarische film die wat mij betreft iedere Kerst weer op het lijstje komt! En iedere Kerst is deze film wel op tv te zien.

2. The Christmas Chronicles

Deze nieuwe kerstfilm is op Netflix te zien. Een film over een broer en zus die van plan zijn om de kerstman te filmen op Kerstavond. Ze zetten alles klaar en willen dat ze de Kerstman snappen als hij hun cadeaus komt brengen. En als ze hem dan betrappen gaan ze hem achterna het dak op. Maar als ze dan de slee van de kerstman zien kan Kate zich niet bedwingen en springt in de slee. En dan begint de rit van hun leven! De meiden vinden deze film helemaal geweldig en ik verwacht dat ze hem in de kerstvakantie nog wel een paar keer zullen kijken.

3. The Grinch

De Grinch hebben wij tijdens het Kids Weekend in Kinepolis gezien. Dit is zo’n leuke kerstfilm. Ik heb een paar keer heel hard moeten lachen en de kinderen ook. De eerder uitgebrachte film ‘How the Grinch Stole Christmas’ is leuk, maar ik vind deze nieuwe Grinch veel leuker! Maar misschien komt dat omdat ik Jim Carrey irritant vind. Het verhaal gaat heel kort gezegd over de Grinch die een hekel aan Kerst heeft en wil dat Kerst ophoudt met bestaan. Hij heeft hier van alles voor over. Maar dan komt Cindy-Lou op zijn pas. Een klein meisje die exact weet wat de kerstgedachte inhoudt en ervoor zorgt dat de Grinch ook van Kerst gaat houden. Deze film draait in de bioscoop en kan ik je zeker aanraden!

4. Mary Poppins Returns

Is misschien niet echt een typische kerstfilm. Maar hij draait nu wel in de bioscoop. En het magische van Mary Poppins vind ik op de één of ander manier wel heel erg bij Kerst passen. Ik heb de film nog niet gezien, maar wij gaan in de kerstvakantie naar de bioscoop om deze film te zien. De kinderen vinden de oude Mary Poppins heel leuk en ik denk dat deze film nog leuker is! Ik ben sowieso fan van Ameliy Blunt en Meryl Streep dus dat moet wel een goede film zijn 😉Mary Poppins Returns draait is vanaf 19 december in de bioscoop te zien dus je kunt er nu al naartoe.

5. The Polar Express

Een hele mooie kerstfilm over een jongetje dat meerijdt met de polar express. De polar express is de trein die naar de Noordpool. En in deze trein zitten allemaal kinderen die niet in de kerstman geloven. En laat deze trein nou onderweg zijn naar de kerstman. Het wordt een bijzondere reis. Een reis die je niet snel zult vergeten!

Welke kerstfilm is jouw favoriet?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!