fbpx

Leuke uitjes met kinderen in herfstvakantie 2022

herfstvakantie 2022

In het noorden van het land is de herfstvakantie al in volle gang, maar hier in het midden van het land start de herfstvakantie volgende week. Heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie? Lees dan snel verder want in deze blog deel ik een paar leuke uitjes met kinderen in herfstvakantie 2022.

Kinderboekenmuseum

Van 5 t/m 30 oktober staat ‘Gi-ga-groen’ centraal in het Kinderboekenmuseum. Het is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek en daarom organiseert het museum de hele maand oktober diverse workshops, masterclasses en vertelvoorstellingen van de Verhalendame.

Naast de verschillende activiteiten in het museum is vanaf 5 oktober de tentoonstelling Penselen – Inbeeld te zien. In deze expositie worden de originele illustraties van de winnaars van de Zilveren Penselen 2022 en het Gouden Penseel getoond. Hoogtepunt is het werk van Gouden PenseelwinnaarRaoul Deleo met zijn boek Terra Ultima.

Meer informatie: www.kinderboekenmuseum.nl

herfstvakantie 2022

Bioscoop

De bioscoop is voor ons altijd zo’n standaard uitje in de herfstvakantie. Het weer is vaak nat en dan is er niets zo leuk als met een grote bak popcorn genieten van een leuke film. Of je nog jong of oud bent, de bioscoop is altijd een leuk uitje! En deze herfstvakantie draaien weer een paar hele leuke films. Ik heb een aparte blog geschreven met de leukste (kinder)films die deze herfstvakantie te zien zijn. Die blog vind je hier.

bioscoop

Rijksmuseum van Oudheden

Ga in de herfstvakantie 2022 naar de nieuwe tentoonstelling over Byblos, de oudste havenstad van de wereld! In het museum volg je de Byblos-familie-audiotour. Als je daarmee klaar bent, staan in de Tempelzaal knutseltafels voor je klaar. Daar maak je een Byblos-kijkdoos of een Byblos-ansichtkaart. Voor de kleinere kinderen zijn er kleurplaten.

Extra tip: drie keer per dag (11.30, 13.30 en 15.30 uur) zie je op de Egyptische tempel in de entreehal een spectaculaire lichtshow. Om 13.30 uur draait er een speciale kinderversie.

Meer informatie: www.RMO.nl

Egyptische zomervakantie - Lichtshow
©RMO

Spoorwegmuseum – Tech Lab

Altijd al willen weten hoe het spoor eigenlijk werkt? Wat er allemaal nodig is om een trein te laten rijden? Tijdens het evenement Techlab XL in de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober 2022) staat het hele Spoorwegmuseum in het teken van de techniek achter de trein. Daarvoor moeten wel de handen uit de mouwen! Met allerlei spannende demonstraties en uitdagende proeven ontdek je de geheimen achter de werking van de trein. Ga aan de slag en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.

Meer informatie: www.spoorwegmuseum.nl

Techlab XL Spoorwegmuseum

Kerstshow

Voor de herfstvakantie zijn alle tuincentra druk bezig met de opbouw van hun kerstshow zodat wij hier in de herfstvakantie van kunnen genieten. De ene kerstshow is nog mooier dan de ander. En ja, ik snap ook wel dat die kerstshows er zijn zodat wij lekker kerstspullen gaan kopen. Maar het is ook leuk om er gewoon doorheen te lopen en al het moois te bewonderen. Mijn kinderen en ik zijn groot fan van de kerstshows en we zijn er dan ook wel meerdere keren te vinden. Iedere keer zie je toch weer wat anders. Geloof me, kinderen vinden het fantastisch!

Kijk even op de website van het tuincentra in jouw dorp of stad of daar ook een kerstshow is en vanaf wanneer je die kunt bezoeken.

herfstvakantie 2022

Discovery Museum

Het Dicovery Museum ligt niet naast de deur. Tenminste niet als je in het westen van het land woont, zoals wij. Maar ik kreeg een persbericht van ze en het klonk zo leuk dat ik het wel even wilde delen.

Herkennen dieren zichzelf in een spiegel? Hebben we allemaal een talent? Is een robot pesten zielig? Wat is een zwart gat? Een aantal van de vragen die je als bezoeker tegenkomt in de expositie “Zeker Weten?!” Voor deze expositie heeft Discovery Museum zijn bezoekers gevraagd op welke vraag ze nu altijd het antwoord al eens wilden weten. De inzendingen, aangevuld met vragen over onderwerpen die nu actueel zijn, vormen de basis van “Zeker Weten?!”. De nieuwe expositie laat zien hoe wetenschappers op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen. “Zeker Weten?!” is tot najaar 2023 te bezoeken in Discovery Museum in Kerkrade.

Meer informatie: www.discoverymuseum.nl

Ga naar buiten

En zoals iedere herfstvakantie is ook voor herfstvakantie 2022 de leukste en beste tip toch wel: ga naar buiten! De natuur is nu zo mooi. Er is van alles te ontdekken. Van gekleurde bladeren tot eikeltjes en kastanjes. Maar ook de prachtige paddenstoelen die je in het park of bos kunt ontdekken. Maak een mooie herfstwandeling, ontdek hoe mooi de natuur is en verzamel samen met je kind(eren) de mooiste schatten. Schatten die ze thuis kunnen tentoonstellen of waar ze me kunnen knutselen. En zo heb je alweer een nieuwe activiteit.

herfstvakantie 2022
Two little children playing in red and yellow rubber boots in autumn park in colorful rain coats and clothes. Closeup of kids legs in shoes dancing and walking through fall autumnal leaves and foliage.

Wat je ook gaat doen deze herfstvakantie; veel plezier en geniet ervan!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!