fbpx

3x leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst + win!

leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst

Als pakjesavond erop zit komt de rust altijd weer een beetje terug. Rust in die koppies en rust in huis. Maar met kinderen kan je nu eenmaal niet stilzitten en wachten tot het Kerst is en de volgende drukke periode begint. De periode tussen Sinterklaas en Kerst is daarom ideaal om een leuk uitje te plannen. Een cultureel uitje, een leerzaam uitje een ontspannend uitje, maar vooral een leuk en gezellig uitje. Ik heb daarom voor jou drie leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst op een rijtje gezet.

De ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo (4+) met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Naar het theater is zo’n uitje dat het altijd goed doet bij kinderen. En is vaak ook leuk voor ons ouders. Op 9 december speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens de vertoning van het klassieke en muzikale sprookje Piccolo, Saxo and Company live de filmmuziek van de Franse componist André Popp. Theater Terra neemt na de film het publiek verder mee op avontuur. De poppen Piccolo en Saxo stappen namelijk uit de film het podium op en gaan dan verder op ontdekkingsreis.

uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst Piccolo en Saxo

Wat is er te doen

Vijf kwartier voor de voorstelling is er in de foyer al van alles te doen voor de kinderen. Je kunt in de geluidsstudio van Watch That Sound je eigen geluiden en muziek bedenken en onder een film monteren, je kunt je favoriete muziekinstrument laten schminken en er is een Virtual Reality Experience (6+) waarmee je met de Virtual Reality bril midden in het orkest stapt en het orkest en de muziekinstrumenten kunt ontdekken. Voor deze drie activiteiten heb je wel een bonnetje nodig die je bij de balie kunt halen.

Er zijn ook nog genoeg andere activiteiten waar geen bonnetje voor nodig is, zoals samen met Kunstbeleven je eigen muziekinstrument ontwerpen en bouwen, je kunt het orkest ontdekken met hulp van een interactieve klankinstallatie en je kunt de piccolo, saxofoon en andere muziekinstrumenten ontdekken. Daarnaast zijn er ook kinderoptredens van het Rotterdams Junioren Orkest. Zie ik je daar?

uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst Rotterdams Philharmonisch Orkest

Wanneer en waar

Datum: zondag 9 december
Aanvang 1e voorstelling: 14:15 uur (activiteiten starten om 13:00 uur)
Aanvang 2e voorstelling: 16:00 uur (activiteiten starten om 14:45 uur)
Waar: Concertgebouw de Doelen (Grote Zaal), Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam
Prijzen: Toprang €34, 1e rang €25, 2e rang €19, t/m 26 jaar en CJP €10
Meer informatie en reserveren: Rotterdams Philharmonisch Orkest

Win twee kaarten voor deze leuke voorstelling!

Ik mag 2x twee kaarten weggeven voor de voorstelling van 16:00 uur. Wil jij met je zoon of dochter genieten van deze mooie en vooral leuke voorstelling? Doe dan mee!

Wat moet je doen om kans te maken

  1. Like Tante Truus Kan Alles op Facebook
  2. Reageer onder het bericht op Facebook zodat ik weet dat je meedoet. Heb je geen Facebook? Reageer dan onder dit artikel.
  3. Meedoen kan t/m dinsdag 4 december. Ik maak op woensdag 5 december de winnaar bekend.
  4. Succes!

Ontdek de Goden van Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden (6+)

Naar het museum gaan is altijd leuk en leerzaam! Kinderen vinden het vaak heel indrukwekkend wat er te zien en te beleven is. De tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ neemt je mee naar de mysterieuze wereld van het oude Egypte. Zo zijn er veel beelden van farao’s en dieren zien. Maar ook mooie mummiekisten met hiërogliefen en nog veel meer.

De mystieke godenwereld van de oude Egyptenaren komt helemaal tot leven. Hiervoor zijn meer dan 500 imposante beelden van goden en godinnen, papyri, gouden sieraden, prachtige mummiekisten gebruikt. Als deze schatten komen uit binnen- en buitenlandse musea zoals het British Museum en het Louvre. Een tentoonstelling die je echt moet zien!

leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst Rijksmuseum van Oudheden

Wat is er te doen

Er zijn gratis familierondleidingen op zaterdag en zondag die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Met vragen en opdrachten ontdek je op die manier  de verhalen van de oude Egyptenaren. De familierondleiding duurt een uur. En er is ook een Grote Goden Quiz voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit is een gratis audiotour waar Osiris de Quizmaster jouw kennis test over het oude Egypte. Probeer tijdens de tour ook alle goden op de bingokaart te vinden. Deze audiotour duurt 45 minuten. Beiden heel interactief en echt een aanrader!

Natuurlijk kun je ook zonder rondleiding of audiotour de tentoonstelling bekijken. Maar ik weet zeker dat de kinderen de familierondleiding of audiotour heel erg leuk zullen vinden!

leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst Goden van Egypte

Wanneer en waar

Datum: t/m 31 maart 2019
Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 tot 17:00 uur (ook tijdens alle schoolvakanties)
Familierondleiding: gratis op zaterdag en zondag om 15:30 uur (vooraf reserveren)
Waar: Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Prijzen: volwassenen €12,50, kinderen t/m 4 jaar gratis, kinderen 5 t/m 17 jaar €4, familiekaart €29 (2 volwassenen + 2 kinderen 5 t/m 17 jaar), CJP 18+ €6, CJP 18- €3, museumkaart gratis
Meer informatie en reserveren familierondleiding: Rijksmuseum van Oudheden

Geniet van dé familie kerstfilm van 2019: De Grinch (alle leeftijden)

Er is niets zo leuk als kerstfilms kijken in de aanloop naar Kerst. En een kerstfilm in de bioscoop is natuurlijk extra leuk. Hoe vaak je ook gaat, kinderen blijven een bezoek aan de bioscoop altijd leuk vinden!

De Grinch is toch wel dé familiekerstfilm van 2019. De film vertelt het verhaal van De Grinch die een echte mopperkont is. Hij vindt Kerst maar niks en is daarom van plan om het kerstfeest te stelen. Gelukkig is daar lieve en vrolijke Cindy-Lou. Cindy-Lou is een meisje dat helemaal gek op kerst is en probeert daarom de Grinch op andere gedachten te brengen. De Grinch is een leuke kerstfilm voor het hele gezin. Je kunt de film in het Nederlands of de originele versie in het Engels zien. En je hebt de keuze uit 2D of 3D. Je kunt ook dit weekend nog naar het Kids Weekend.

leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst De Grinch

Datum: vanaf 29 november
Wanneer 7 dagen per week (Check jouw Kinepolis vestiging)
Waar: Kinepolis
Prijzen: volwassenen €10,20, kinderen t/m 11 jaar €6,50, 65 Plus €8,80, Familie Ticket (vier personen waarvan minimaal twee kinderen tot en met 11 jaar)
Meer informatie en reserveren: Kinepolis

3x leuke uitjes met kinderen tussen Sinterklaas en Kerst

Rustig richting Kerst, maar wel leuke dingen doen. Dat willen we allemaal toch? Deze uitjes met kinderen zijn daarom leuk voor de kinderen en niet te druk. Wat goed voor de kinderen is, maar ook fijn voor ons ouders. Lekker ontspannen en genieten. En de kinderen leren er ook altijd weer wat van. En jij misschien ook wel 😉. Na zo’n leuk dagje zit je vaak weer vol energie zodat je verder kunt met de voorbereidingen voor Kerst.

Wat vind jij een leuk uitje tussen Sinterklaas en Kerst?

 

Foto’s: Kinepolis en Rotterdams Philharmonisch Orkest

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. 

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!