fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN: De F1 Maatschappij

De F1 Maatschappij

Weer een zelfhulpboek? Inderdaad! Maar dit boek is anders. Al vanaf de eerste woorden werd ik meegenomen en met de neus op de feiten gedrukt. Ik wist daarom meteen dat ik dit boek met jou, mijn lezer wilde delen. Een heel nieuw boek dat je leert waarom de huidige F1-maatschappij niet bij je past en je juist uitput: hallo burn out! En het leert je hoe je juist’SLOW’ leeft en zo de échte geluksmomenten creëert. Je leest er alles over in deze boekrecensie.

Over de auteur: Leon Schaepkens

Leon Schaepkens heeft na zijn studies Economie, Bestuurskunde en Rechten een aantal jaren gewerkt bij de overheid om vervolgens in 2000 als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Maar hij ging ook aan de universiteit Psychologie studeren om zo invulling te geven aan zijn echte passie: mensen! Om zich op het vlak van gezondheid nog verder te bekwamen heeft hij zich middels diverse opleidingen verder gespecialiseerd tot cognitief gedragstherapeut, EMDR-therapeut (traumabehandeling) en schematherapeut. 

Samenvatting (achterkant boek)

Een vijfde van alle werknemers in Nederland kampt met burn-outklachten. En de helft van alle volwassenen is te zwaar. Tegelijkertijd nemen de gevoelens van ongelijkheid en onveiligheid in de samenleving steeds verder toe. Hulpverleners, journalisten, rechters en advocaten worden steeds vaker bedreigd. Of erger nog… Wat is er toch aan de hand?

We staan allemaal voortdurend stijf van de stresshormonen. In de F1-maatschappij moet alles steeds sneller, beter, harder en geweldiger. Maar die manier van leven past psychologisch en fysiologisch niet bij ons. Onze oeroude basisbehoeften aan autonomie en verbondenheid botsen met elkaar in ons 10 miljoen jaar oude brein. Stress, angst, leegte, uitputting en ongelijkheid zijn het gevolg.

Voor een leuk leven is een gezonde balans tussen autonomie en verbondenheid nodig. Neem daarom afscheid van de F1-race en leef volgens het SLOW-model voor meer gezondheid en geluk.

Dit boek leert je:

  • Waarom de F1-maatschappij ons uitput.
  • Waarom SLOW leven vaker leidt tot geluksmomenten.
  • Hoe je de door jou gewenste gebeurtenissen realiseert.
  • Waarom jouw lichaam de sleutel is tot een gezond en leuk leven.
  • Hoe je je niet-functionele gedragspatronen kunt doorbreken.
  • Waarom sociaal contact je gelukkig maakt.
  • Dat spirituele verlichting makkelijker is dan je denkt.
  • Waarom en hoe de politiek moet investeren in onze basisbehoefte aan verbondenheid

Wat ik van ‘De F1 Maatschappij’ vind

Zoals je weet had ik in 2017 een burn out. En daarom was ik ook heel benieuwd naar dit boek. Wat ik las was veel herkenning. In hoe het was: het gehaaste en gejaagde leven dat ik had, mijn perfectionisme dat me in de weg zat, de lat veel te hoog leggen (al die ballen maar proberen hoog te houden), alles willen veranderen/verbeteren en ga zo maar door. Naar hoe het nu is: accepteren dat sommige dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn, ik ben niet mijn gedachten, zelfliefde en zelfzorg toepassen en ga zo maar door.

Wat ik heel mooi vind aan dit boek en wat voor mij gewoon een extra bevestiging is, is dat alles wat ik toepas in mijn coaching ook écht bijdraagt aan een fijner leven. Een leven dat echt de moeite waard is. En dat het begint met goed voor je lijf zorgen en goed voor je mind zorgen.

In dit boek wordt niet alleen de theorie gedeeld, maar ook geeft de schrijver je praktische voorbeelden en deelt me je hoe hij zijn leven georganiseerd heeft. Wat doet hij om dat fijne leven te leven en die mooie geluksmomenten te pakken.

Voel jij ook aan alles dat het anders moet en dat er meer in het leven is dan werken continu op zoek te zijn naar geluk? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden!

Boekinformatie

Titel: De F1 Maatschappij
Auteur: Leon Schaepkens
Uitgever: S2 Uitgevers
Taal: Nederlands 
Categorie: Persoonlijke ontwikkeling
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 1 september 2022
Druk: 1
EAN: 9789493282995
Prijs: €20

Bestel nu de F1-Maatschappij

Wil je meer boekrecensies van mij lezen? Kijk dan op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!