Hoe doet ze het toch allemaal!? Marieke doet het zo

Het is weer de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat je weer een inkijkje krijgt in het leven van één van mijn lezers. Dit keer vertelt Marieke of ze de ballen hoog of juist laag houdt. Hoe de taken thuis verdeeld zijn en of ze naast alle tijd voor partner, gezin, huishouden en werk ook nog tijd over voor zichzelf overhoudt? Marieke doet het zo!

Marieke-doet-het-zo-hardlopen

Dit is Marieke

Marieke is 36 jaar en heeft een zoon van 6 jaar en een dochter van 8 jaar. Ze is sinds 1,5 jaar gescheiden en sinds een half jaar heeft ze een nieuwe partner. Marieke werkt 32 uur als adviseur in de Leisure branche. Zowel haar ex-partner als haar huidige partner werken in wisselende diensten. Na de scheiding hebben ze gekozen voor co-ouderschap. Hierdoor heeft ze nu meer tijd voor hobby’s dan voorheen. Ze is begonnen met hardlopen om haar hoofd leeg te maken en om lekker buiten te zijn. Zij doet dit op de momenten dat de kinderen bij haar ex zijn. Ze vindt het heerlijk om thuis te zijn en kijkt dan graag series en films.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Doordat ze met haar ex-partner voor co-oudeschap heeft gekozen zouden de kinderen ongeveer voor 50% van de tijd bij haar zijn en de ander 50% bij haar ex. Maar in de praktijk zijn de kinderen iets vaker bij haar. Als de kinderen bij haar zijn zorgt zij alleen voor haar kinderen. Maar haar moeder en oma van de kinderen is haar grote steun en toeverlaat en helpt geregeld. Zo zijn de kinderen op maandag altijd bij oma. Oma haalt de kinderen dan uit school en eet ’s avonds mee. Dit is ook zo als de kinderen op maandag bij haar ex zijn. Als de kinderen ziek zijn is het afhankelijk van waar ze dan zijn, bij haar of haar ex. Voor Marieke is het makkelijker om te regelen dat ze voor de kinderen zorgt, omdat ze ook thuis kan werken.

Hoe combineert ze alles

Het huishouden doet zij zelf. Voor de scheiding hadden ze een hulp in de huishouding, maar na de scheiding is dit te duur geworden. Ze maakt het huishouden leuk door haar favoriete muziek keihard op te zetten en ze doet het huishouden dan al dansend en zingend. Zo houdt ze het leuk en gezellig!

Het combineren van alle taken is niet altijd makkelijk omdat ze vier dagen werkt. Maar ze zorgt altijd dat ze de kinderen naar school kan brengen zodat ze ook binding met school houdt. In de ochtend kan ze dan even met de juf praten als het nodig is. En op haar vrije dag op vrijdag helpt ze altijd op school met techniekles en leesgroepjes. Het huishouden doet ze vaak in de avond of in het weekend en de boodschappen laat ze thuis bezorgen.

Ik-tijd

Door het co-ouderschap heeft ze meer tijd voor zichzelf. Ze heeft gemiddeld drie dagen per week geen kinderen. Ze heeft daardoor meer tijd voor vrienden en vriendinnen. Ze gaat graag naar de bioscoop, gaat gezellig een drankje doen of hangt onderuitgezakt op de bank. Ze gaat ook regelmatig hardlopen en loopt met gemak een kwart marathon. Het hardlopen is ook echt even tijd voor haarzelf, want ze kan dan lekker haar hoofd leeg maken. Als haar huidige partner en zij op dezelfde dag vrij zijn doet ze iets leuks met hem.

Heeft Marieke genoeg tijd voor haar partner?

Marieke en haar vriend zijn beiden verslaafd aan series en films kijken. Meestal kijken ze thuis, maar ze gaan ook regelmatig een hapje eten en dan aansluitend naar de bioscoop. Door het co-ouderschap en de wisselende diensten van haar ex-partner en haar vriend is het wel veel plannen. Ze maakt daarom altijd ieder maand een rooster op basis van het rooster van haar ex. Dan verwerkt ze ook de diensten van haar vriend in het rooster. Meestal hebben Marieke en haar vriend dan twee avonden per week waarop ze samen iets leuks kunnen doen.

Ballen…hoog of laag?

Een paar jaar geleden probeerde ze alle ballen hoog te houden en wilde ze alles perfect doen. Ze liet de ballen nooit vallen. Maar toen kreeg ze een burn out en vielen alle ballen tegelijk. Tijdens haar burn out heeft ze geleerd dat niemand perfect is en dat dit ook helemaal niet hoeft. Doordat ze besefte dat ze haar kinderen altijd liet zien dat fouten maken niet kon, zag ze in dat ze bewustere keuzes moest gaan maken. En genieten was toch veel belangrijker dan de perfecte traktatie voor school of altijd maar alles gewassen en gestreken in de kast te hebben liggen.

Ze houdt nog steeds wel veel ballen hoog, maar veel minder dan voorheen. En als ze er één laat vallen dan raapt ze hem weer op. Leren doe je namelijk van fouten én met vallen en opstaan. Zo is het leven. En dit vindt ze veel belangrijker om aan haar kinderen mee te geven.

geniet van het leven en als het even tegen zit of iets niet lukt, dan is dat mooi weer een leermoment

Een leven dat in balans is

Het leven van Marieke is in balans doordat ze bewust tijd voor zichzelf maakt. Ze loopt graag hard, maar dat kan niet altijd als de kinderen er zijn. Inmiddels heeft ze haar kinderen geïnspireerd om lekker mee te gaan op de fiets. Ze loopt dan geen lange afstanden, maar doet spelletjes met haar kinderen. Bijvoorbeeld wie sneller is. Zo beweegt ze toch nog wat en de langere afstanden bewaart ze voor de momenten als ze zonder kinderen is. En lukt het een keer niet om te gaan hardlopen, dan is het ook goed.

De mening van anderen

Marieke kon zich altijd wel druk maken om wat anderen van haar dachten. Maar nu is dit een stuk minder. Voor haar is haar directe omgeving belangrijk; haar kinderen, familie en vrienden. Een kok kan nooit naar alle monden koken dus er zullen altijd wel mensen zijn die ergens iets van vinden. ‘Je er druk om maken heeft geen zin. Het kost alleen maar energie’.

Marieke is een tevreden mens

Marieke is heel tevreden met haar leven. Ze heeft bewust voor zichzelf gekozen. En ze heeft gemerkt dat als zij gelukkig is en lekker in haar vel zit, haar kinderen dit ook zijn. En dat is voor haar het allerbelangrijkst.

Marieke’s tips voor jou

Kies altijd voor jezelf. Want alleen als jij gelukkig bent, kun je dit ook overbrengen op anderen. Als jij niet lekker in je vel zit, zullen je kinderen dit ook merken en er ‘last’ van kunnen krijgen. Het leven kan soms kort zijn. Je wil niet achterom kijken en denken: ‘Was dit het nou?! Ik had nog zoveel willen doen!’. Niemand is perfect en fouten maken mag. Het is juist goed, want je leert ervan en het hoort erbij!

Dank je wel Marieke dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? SpitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Uitgelichte foto: Adobe Stock
Foto Marieke: Marieke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.