fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Maxine doet het zo

Maxine doet het zo

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat we weer een kijkje in het leven van één van mijn lezers krijgen. Dit keer lees je hoe Maxine haar tijd verdeelt over haar gezin, werk en hobby’s. Houdt ze ook nog wat tijd voor zichzelf over? Ben je benieuwd of Maxine de ballen hoog of laag houdt? En doet zij überhaupt aan ballen? Lees dan gauw verder, want Maxine doet het zo!

Dit is Maxine

Maxine is 32 jaar en al 14 jaar samen met haar partner Mark. Samen hebben ze twee zonen (1 en 6 jaar). Maxine heeft onlangs een carrièreswitch gemaakt en werkt sinds 1 maart 20 uur als onderwijsassistent op een basisschool. In september start zij met de PABO omdat het haar droom is om leerkracht te worden. Deze opleiding gaat ze in deeltijd doen. Haar partner werkt fulltime in het Speciaal Onderwijs en is 50% van de tijd leerkracht en de andere 50% locatiecoordinator. Ze had nooit gedacht dat ze ooit allebei in het onderwijs zouden zitten.

Maxine rommelt graag in huis en met het mooie weer vind je haar in de tuin of lekker buiten met haar gezin. Ze houdt van schrijven, fotograferen, lezen en creatief bezig zijn. Ze heeft te veel planten, kijkt graag series, is altijd in voor een goed gesprek, de slappe lach of een avondje feest vieren. 

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Maxine en haar partner zorgen samen voor de kinderen. Zij is doordeweeks vaker thuis en doet dan automatisch meer. Op haar vrije dag brengt ze haar oudste zoon naar school, gaat met hem naar zwemles en haalt hem bij vriendjes op. Op haar werkdagen brengen ze ieder een kind weg. Het ene kind gaat dan naar de voorschoolse opvang of oma en het andere kind naar het kinderdagverblijf of oma. Haar partner gaat iedere week met hun oudste zoon zwemmen; dat is hun momentje samen. Dit jaar zijn Maxine en haar partner allebei tijdens de schoolvakanties vrij en dat is zeker een groot voordeel van in het onderwijs werkzaam zijn. Als één van de kinderen ziek is kijken ze naar de mogelijkheden in hun rooster. Als het echt niet anders kan past haar moeder op.

Wat betreft de huishoudelijke taken komt dat stukje wat meer bij Maxine te liggen. Maar ze koken allebei en degene die het eerst thuis is kookt. Haar oudste zoon ruimt zelf zijn schooltas op, ruimt zijn speelgoed op en probeert zijn kamer netjes te houden. Af en toe komt haar moeder een dagje helpen met de huishoudelijke taken waar ze niet aan toe is gekomen of die wat meer tijd kosten. Lief van haar moeder!

Hoe combineert ze alles

Na 14 jaar zijn ze zo goed op elkaar ingespeeld dat het altijd wel goed komt. Ze vullen elkaar aan en kijken altijd samen naar hoe iets het beste te regelen is. Als één van de twee later van werk thuis komt, vangt de ander dit op. Ze geven elkaar ook de ruimte en vrijheid om tijd alleen of met vrienden te hebben. Het gebeurt soms weleens dat er iets niet op de kalender staat waardoor er spontaan iets in het schema verandert. Dat vindt ze soms lastig, maar ze kan tegenwoordig steeds beter meeveren.

Ik-tijd voor Maxine

Nadat Maxine overspannen thuis kwam te zitten werd haar steeds meer duidelijk hoe belangrijk het is om tijd voor haarzelf te blijven maken. Ze gunde het haarzelf vaak niet, want ze moest eerst voor een ander klaarstaan of verder met haar to-do-lijstje. Dat is nu anders.

Tijd voor haarzelf hoeft niet meteen een hele dag te zijn. Zo neemt ze tijd voor haarzelf als haar jongste zoon een middagdutje doet. Ze vindt het heerlijk om dan met een tijdschrift en een kop koffie in het zonnetje te zitten. Soms gaat ze in het weekend een paar uurtjes alleen naar de stad en daar kan ze echt van genieten. Ze merkt wel dat ze goed op moet letten omdat ze makkelijk weer in het oude patroon kan vervallen. Maxine en haar partner gunnen elkaar die ik-tijd ook echt. Zo gaat haar partner dit jaar een weekend met zijn broertje weg en gaat Maxine deze zomer vier dagen met een vriendin naar Mallorca.

Heeft ze genoeg tijd voor haar partner?

Ze zou misschien wel wat vaker met haar partner iets buiten de deur willen doen. Maxine en haar partner zijn geen ouders die hun kinderen vaak wegbrengen of ieder weekend oppas regelen om op stap te kunnen. Ze zijn het liefst compleet, met zijn viertjes. Wat ze dan wel doen is de kinderen eerder laten eten en als de kinderen op bed liggen bestellen bestellen ze sushi en kijken een film. Dit alles gebeurt onder het genot van een wijntje en na de film hebben ze vaak nog een goed gesprek. Ze genieten allebei enorm van dit soort avondjes!

Ze gaan ook weleens een borrel drinken, uit eten of naar de film, maar niet iedere maand. In de vakantie hebben ze, nu ze allebei in het onderwijs zitten, een paar dagen tijd samen. De kinderen gaan dan naar het kinderdagverblijf en zij nemen het er dan van. Iedere avond als de kinderen slapen nemen ze wel altijd de tijd om de dag door te nemen. Even je verhaal kwijt kunnen zonder dat je onderbroken wordt.

Ballen…hoog of laag?

Maxine houdt de ballen bewust zo laag mogelijk, omdat ze weet dat de ballen hoog houden resulteert in ellende. Ze kan het namelijk heel lang volhouden met het gevolg dat ze zichzelf voorbij loopt. Aan het einde van de rit is ze dan overspannen, overprikkeld en uitgeput. Ze weet nu dat de ballen laag houden of af en toe een bal laten vallen niet het einde van de wereld is.

Gelukkig zijn met elkaar, genoegen nemen met goed en accepteren dat niet alles tegelijk kan of hoeft geeft heel veel rust en zorgt voor een ontspannen gemoedstoestand.

Een leven dat in balans is

Haar leven is voor 80% in balans. Ze is net met een nieuwe baan begonnen en dat vergt wel het nodige van haar en haar gezin. Maar langzaamaan voelt de nieuwe structuur steeds vertrouwder. Ze zou meer tijd aan haar blog willen besteden en creatief bezig willen zijn, maar dat schiet er te vaak nog bij in. Dit zorgt soms voor frustratie en daar wil ze meer tijd aandacht aan gaan besteden zodat er een betere balans komt. Om haar leven in balans te houden zegt ze vaker ‘ja’ tegen zichzelf en kiest ze voor JOMO (joy of missing out) in plaats van van FOMO (the fear of missing out). Ze last vaker een pauze in en checkt of ze nog steeds het pad bewandelt waarbij zij zich goed voelt. Als dat niet het geval is wijzigt ze de route en gaat weer door.

Wat ze ook nog zou willen veranderen om nog meer balans te creëren is meer ontspullen zodat zij zich ook beter kan ontspannen en er meer tijd overblijft voor ontspanning. Ze kan zich opwinden als het ineens rommelig in huis is. Ze heeft geen lege kasten om die ‘rommel’ neer te leggen. Het zou meer rust geven als wat meer spullen een nieuw baasje zouden krijgen.

De mening van anderen

Aan de ene kant interesseert het Maxine niet wat anderen van haar vinden en aan de andere kant wil ze wel heel graag goedkeuring en/of waardering van anderen. Ze doet meestal toch wel wat ze wil, maar als haar omgeving het achteraf afkeurt vindt ze dat tóch wel vervelend. Dit is iets waaraan ze werkt, want ze wil keuzes maken die voor haar goed voelen en omdat het voor haar werkt. Ze wil zichzelf niet wegcijferen om anderen blij te houden. Het gaat de goede kant op en dit maakt dat ze keuzes maken nu een stuk fijner vindt.

Zelf is ze niet kritisch naar anderen. Iedereen moet de ruimte hebben om zijn of haar leven te leiden op de manier die bij hem of haar past. Maxine oordeelt niet, want ze weet niet wat erachter zit en waarom iemand bepaalde keuzes maakt. Ze is wel kritisch naar zichzelf, maar beseft ook dat goed goed genoeg is. Ze mag best een rotdag hebben en uit de bocht vliegen. Haar huis hoeft niet iedere dag spic en span te zijn en het hoeft allemaal niet perfect.

Maxine is een tevreden mens

Als ze naar haar leven kijkt is ze meer dan tevreden. Ze heeft de leukste man waarmee ze twee prachtige jongens op aarde heeft mogen zetten. Zij en haar man begrijpen elkaar zonder te praten, kunnen enorm met elkaar lachen en gunnen elkaar alle geluk. Ze heeft een carrièreswitch gemaakt waar ze nu al zó blij mee is. Ook wonen ze in een heerlijk huis in de leukste buurt van Haarlem en haar broer, schoonzus en lieve nichtje wonen op loopafstand. Ze heeft het goed en beseft dat ze een geluksvogel is.

Tips van Maxine voor jou

Maak tijd voor jezelf, want niemand doet dit voor je. Druk op de rem en kijk hoe het anders kan. Die ballen vallen hoe dan ook een keer als je merkt dat je ze maar net in de lucht kunt houden. Zij is keihard onderuit gegaan, maar is ze dankbaar dat het haar gebeurde. Het heeft haar de tijd heeft gegeven om na te denken over haar leven. Het heeft haar gebracht waar ze nu is. Maar als je dit kan zonder onderuit te gaan, probeer het dan. Geniet van de kleine momentjes voor jezelf, rem af en zeg ‘ja!’ tegen jezelf en je gezin. Instant geluk!

Dank je wel Maxine dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? SpitsuurvrouwRianneLauraAngelique, Rebeca en Jessica doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.


Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!