fbpx

Meiden weer naar school en meer tijd voor mezelf | Een kijkje in mijn leven

Meiden weer naar school

Deze week is het dan zover; de meiden gaan weer naar school. En hoe erg ik ze ook zal missen, ik ben zo blij dat ik weer ongestoord kan werken. Even weer de focus op mijn bedrijf. Maar ook weer wat tijd alleen. Want hoeveel ik ook van mijn man en kinderen hou, ik heb ook zeker behoefte aan tijd alleen en tijd voor mezelf. En daar ga ik deze week zeker van genieten!

Maandag

Vandaag gaan de meiden weer allebei alle dagen naar school. En ja dat voelt wel even raar. Om niet gelijk naar een leeg huis te gaan, loop ik met de meiden mee naar school en ga daarna een flinke wandeling maken. Even mijn hoofd leegmaken zodat ik daarna fris en fruitig aan de slag kan met mijn werk. En eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen weken weinig aan lichaamsbeweging gedaan en dat merk ik aan mijn kleding. Toen ik op de weegschaal stond, schrok ik ook behoorlijk want ik ben meer dan 5 kilo aangekomen. En dat is nou net wat ik niet wil haha. Dus lekker naar buiten en bewegen!

Meiden weer naar school en samen ontbijten
Het is weer maandag en dus beginnen we met een ontbijtje samen. Wel weer wennen hoor dat de meiden allebei naar school gaan!

Ik moet echt wel even wennen aan de stilte en rust in huis. Maar het went snel hoor! Wat is het heerlijk om weer ongestoord te kunnen werken. Geen kinderen die vragen over schoolwerk hebben of vragen of ze iets lekkers mogen. Ik had een aardige to do lijst voor vandaag en toen ik de lijst maakte had ik het gevoel dat ik iets te enthousiast was. Maar ik heb zo hard gewerkt dat ik alles heb weg kunnen strepen. Wat een heerlijk gevoel! En als de kinderen dan om 15 uur uit school komen heb ik alle tijd voor ze en geniet ik weer van het geluid in huis. Ik functioneer toch echt beter als ik gewoon de tijd en ruimte heb voor mijn eigen dingen. En wat ben ik dankbaar dat dit weer kan.

Dinsdag

Deze hele week heb ik me voorgenomen om rond 6 uur op staan zodat ik eerst even van de stilte kan genieten, wat werk kan doen en dan in alle rust kan douchen, de meiden wekken en samen ontbijten. En dat gaat ook vandaag weer goed. Alex is vandaag vrij en dat komt goed uit, want Marley en Jenna zijn verkouden en mogen dus niet naar school. En ik ga al om 8 uur de deur uit om samen met mijn schoonmoeder een boswandeling te maken. Die wandeling van gister is me zo goed bevallen dat het plan is om dit iedere ochtend te doen. En mijn schoonmoeder wilde ook wel een keer mee dus gezellig samen aan de wandel.

wandeling door het bos maken
Even mijn hoofd leegmaken en een wandeling door het bos maken. Dit keer gezellig met mijn schoonmams

Ik ben iets na negenen thuis en ga dan meteen aan het werk. Vandaag kan ik lekker doorwerken omdat Alex thuis is. Ik hof dus niet op de tijd te letten en kan lekker doorwerken. Het is zo lekker om de ‘verloren’ uren in te kunnen halen. Ik besef me nu ook zo hoe erg ik mijn werk heb gemist.

Woensdag

Ook vandaag sta ik weer lekker vroeg op en doe al wat voor mijn werk. Omdat Alex vandaag ook weer vrij is, zorgt hij dat Jenna klaar voor school is. Marley blijft nog een dagje thuis. Ze is al een stuk minder verkouden, maar liever een dagje extra thuis dan te snel weer naar school. Bij Marley is het altijd lastig inschatten of het haar allergieën zijn of een verkoudheid, maar ken haar verkoudheden inmiddels goed genoeg om te weten dat ze maandag echt strontverkouden uit school kwam.

plant cadeau gekregen
Deze prachtig plant kreeg ik vandaag van Alex en de meiden omdat ik twee weken gestopt met roken ben. Zo lief!

Na een ochtendje werken gaan we na de lunch even met zijn vieren naar buiten. De meiden waren een beetje jaloers dat ik met oma naar het bos was geweest en dus maak ik nu met de meiden en Alex een boswandeling. Even een frisse neus halen en wat beweging. Na de wandeling gaan we nog gezellig een ijsje eten en dan weer naar huis zodat ik nog wat kan werken totdat het etenstijd is. Prima dagje zo!

Donderdag

Vandaag zijn allebei de meiden weer naar school. Ik heb dan eerst een belafspraak en ga dan een half uur wandelen. Dit keer niet door het bos, maar langs de zoetermeerse plas en het wijkpark. Ik vind dit toch wel een hele fijne nieuwe gewoonte. Vandaag luister ik tijdens mijn wandeling een podcast en ben daarna weer helemaal klaar voor deze nieuwe werkdag.

wandeling langs het water
Deze keer geen wandeling door het bos maar langs de Zoetermeerse plas aka het Noord Aa

Als de meiden uit school zijn, eten en drinken we wat en kletsen bij over onze dag. Dan gaan zij buiten spelen en krijg ik de opdracht om boven te werken. Marley heeft namelijk sinds gister een eigen huissleutel en daar wil ze natuurlijk gebruik van maken. En dus verdwijn ik naar boven, naar mijn werkkamer en begin alvast aan wat werk voor morgen. Toch wel lekker zo’n uurtje extra werken 😉

Vrijdag

Vandaag sta ik weer vroeg op. Dit keer ga ik niet aan het werk, maar lees ik een paar bladzijdes in een interessant boek; De Fontein. Binnenkort lees je hier meer over op de blog. Als de meiden wakker zijn ontbijten we en maken we ons klaar voor dag. Zij gaan dan naar school en ik drink in de tuin, op 1,5 meter afstand koffie met een vriendin. Een snelle koffie, want zij heeft afspraken en ik heb ook een afspraak.

Vandaag ga ik namelijk kennismaken met Ted, onze nieuwe gastblogger. Haar eerste column heb je al kunnen lezen en we hadden alleen mailcontact gehad en ik vond het leuk om haar even te ‘zien’. Helaas is dat in deze tijd lastig en dus biedt videobellen uitkomst. Leuk om zo dan dan kennis te maken en even te praten. Binnenkort kan je nog meer leuke columns van Ted lezen en neem ook zeker een kijkje op haar eigen blog TedSchrijft.com.

aardbeien in de tuin
We hebben dit jaar weer een hoop aardbeien. Nu hopen dat ze niet door slakken en vogels worden opgegeten, want deze arbeiden zijn zo lekker!

Dan werk ik een paar uur en omdat ik mijn ochtendwandeling heb overgeslagen vandaag, ga ik tijdens mijn lunchpauze even op de fiets naar een winkelcentrum in een andere wijk. Zo heb ik toch wat beweging en kom ik buiten. Ik moet even naar de bakker en naar Zeeman. Ik wil voor de meiden van die korte broekjes voor onder een jurk of Rok hebben, maar die kan ik nergens vinden. En ja hoor, daar hebben ze. Gauw even een colaatje drinken bij mijn schoonouders en dan weer naar huis en aan het werk. Als Alex halverwege de middag thuis is, halen we een keer samen de wekelijkse boodschappen. Marley en Jenna wilden namelijk thuis komen als er niemand is, zodat ze de huissleutel kunnen gebruiken. Tutjes zijn het ook 😉

Zaterdag

Dit weekend moet Alex werken en er staan niet echt spannende dingen op het programma. De meiden en ik beginnen deze zaterdag met een ontbijtje en gaan dan opruimen. Ze hebben een ongelooflijke bende op de speelzolder gemaakt en dus mogen ze daarmee aan de slag en ik ruim de rest van zolder op, maar ook de was, slaapkamers en badkamer. Uiteraard wordt ook alles schoongemaakt. Nadat we geluncht hebben gaan we lekker de tuin in, want het zonnetje schijnt lekker. De meiden gaan het badje in en ik lees een nieuw verschenen mamablad, waar je deze week meer over zult lezen op de blog.

Vannacht slapen de meiden en ik een nachtje beneden

In de avond zouden we eigenlijk met zijn allen naar een verjaardag gaan. Maar net voor het eten krijg ik van Alex te horen dat er toch wel meer mensen zullen zijn en besluit ik dat de meiden en ik niet naar die verjaardag gaan. Jenna is jarig geweest en toen was er geen feestje, Alex was jarig en werd 40 en toen was er geen feestje en toen de moeder van mijn vriendin overleed mochten er maar 30 personen aanwezig zijn en was er geen ruimte voor napraten. Ik kan het daarom niet over mijn hart verkrijgen om dan op een verjaardag te zitten. Vooral voor mijn kleine meisje.

Hoe ga ik uitleggen dat zij geen feestje heeft kunnen hebben en we nu wel naar het feestje van een volwassene gaan. En stel dat het gaat regenen, dan kan de 1,5 meter in hun huis niet gehandhaafd worden. Dus Alex gaat alleen en de meiden en ik blijven thuis en maken ons eigen feestje. We kijken een film en slapen beneden.

Zondag

Vandaag hadden we eigenlijk op mooier weer gehoopt, maar het is bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het regenen. Dus blijven we lekker beneden op de bank en het luchtbed liggen. We kijken films, kletsen en doen vrij weinig. De meiden hebben zin in club sandwiches dus die maak ik voor de lunch en na de lunch ga ik strijken terwijl de kinderen lekker spelen.

De meiden hadden zin in een club sandwich dus maakte ik die voor ze. Ze hebben zitten smullen!

De rest van de dag gebeurt er niet veel. Het is een dagje binnen vandaag. Wat wel echt lekker is, is dat alle was is weggewerkt, gestreken, gevouwen en in de kasten ligt en het huis aan kant is. Ik kan maandag lekker aan het werk zonder dat het huishouden ‘roept’. Alex is maandag vrij dus hij kan zijn afdeling (de benedenverdieping) aan kant maken. En ondanks dat ik toch wel een drukke week heb gehad, vooral wat betreft werk, ben ik uitgerust en vol energie. Mijn leven is weer wat meer in balans…

Meiden weer naar school en meer tijd voor mezelf

Wat was dit een lekker weekje! Ik baalde dat de meiden weer naar school moesten, want ik zou ze zo missen. En dat heb ik ook zeker gedaan. oke, Marley is niet heel de week naar school geweest dus officieel weet ik aankomende week pas echt hoe het is. Maar het was zo lekker om weer vijf dagen met mijn werk bezig te kunnen zijn. Niemand die me stoort en gewoon lekker in de flow komen en blijven. Heerlijk.

Het begint weer allemaal lekker te stromen en ik merk dat mijn inspiratie weer terugkomt. Ik was het echt even kwijt in die gekke weken. Niet gek ook, want op dat moment had ik gewoon andere prioriteiten en heb ik heel bewust de keuze gemaakt om met mijn kinderen bezig te zijn. Maar nu de meiden weer naar school gaan, ontstaat er ruimte in mijn hoofd en komen er mooie dingen vrij. Op naar nog zo’n heerlijk creatieve week!

Hoe was jouw week? Ook vol inspiratie en energie?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!