fbpx

Van kleuter naar grote meid met een echt meidenfeestje met make-up

meidenfeestje

Over twee weken wordt Jenna alweer 6 jaar en de voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Er wordt natuurlijk ook een kinderfeestje gegeven. En omdat Jenna straks geen kleuter mee is, maar een echt grote meid wordt het een meidenfeestje (dit kon omdat ze geen jongens wilde uitnodigen 😉). Hoe zo’n meidenfeestje eruitziet lees je in deze blog.

Dé uitnodiging voor het kinderfeestje

Het begint natuurlijk met de uitnodigingen. Jenna was verder niet veeleisend, maar het moesten wel leuke uitnodigingen met een unicorn worden. Na veel zoeken besloot ik om ze zelf te maken. Ik had de unicorn zelf willen tekenen, maar het ontbrak me aan tijd en dus koos ik voor een stockfoto die ik in Photoshop in een uitnodiging heb veranderd. Verder de teksten : Jenna 6 jaar, naam van de genodigde, FEESTJE! en natuurlijk de datum en tijd waarop het feestje plaatsvindt. Jenna schreef op iedere envelop zelf de naam van haar vriendinnen en de uitnodigingen waren klaar om uitgedeeld te worden.

Eten en drinken

Als we thuis een kinderfeestje vieren halen we standaard patat bij de snackbar. Alle patat wordt op de tafel gelegd (nee, niet in bakken maar wel op een tafelkleed 😉), wat knakworstjes en sausjes erbij en klaar! De drankje worden geserveerd in gekleurde bekers. Echt, kinderen zijn snel tevreden hoor.

Spelletjes

Jenna wilde ook wat oud-hollandse spelletjes zoals appelhappen en koekhappen. Dit hebben we op eerdere feestjes gedaan en is altijd een succes. En ook weer zo simpel; je vult een bak met water en legt er wat appels in. Dan mogen de kinderen zonder handen proberen in de appel te happen. Zorgt altijd voor een hoop hilariteit en gelach! Ook wilde ze weer koekhappen al doen wij dit dan met donuts. De gesuikerde donuts. En dat levert leuke plaatjes op, want die toeten zitten altijd onder het suiker

Make-up

Dan is het tijd om met de make-up aan de slag te gaan. Maar eerst moeten die gezichtjes schoongemaakt worden. De suiker van de donuts fungeert hier gelijk als scrubje. Daarna krijgen ze een maskertje. Natuurlijk met een lekkere cocktail erbij (uiteraard een virgin cocktail). Daarna is de huid klaar voor make-up. Ze mogen dan elkaar opmaken. Dat alleen is natuurlijk al hilarisch. Ik zie het nu al voor me; blauwe hoogschaduw, roze wangen en rode lippen. Vergeet niet je fototoestel in de aanslag te hebben!

Discobeats

Na het make-uppen is het tijd voor een dansje. Ze noemen het hier stopdans, maar geen idee of het zo ook echt heet. Je danst in ieder geval tot de muziek stopt en zo valt er iedere ronde wel iemand af. Zorgt ook weer leuke beelden. Echt, zo’n kinderfeestje is ook voor ouders heel leuk!

Cupcakes versieren

En dan sluiten we het feestje af met het versieren van cupcakes zodat de meiden ook nog wat lekkers mee naar huis krijgen. Ik koop gewoon heel makkelijk kant-en-klare cupcakes en de meiden mogen die dan versieren met van alles. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Hou wat spelletjes achter de hand

Tijd over? Zorg altijd dat je nog wat spelletjes achter de hand hebt of misschien willen ze wel even ‘vrij’ spelen. Dit moet natuurlijk gewoon kunnen. Is het mooi weer? Ga naar buiten en doe daar nog een spel doen zoals ‘Anna Maria Koekkoek’ of ‘Schipper mag ik overvaren?’. En ouderwets verstoppertje is ook altijd leuk.

Meidenfeestje met make-up

Ik heb na meerdere kinderfeestjes wel geleerd dat afwisseling belangrijk is. Ja, dit is een meidenfeestje met make-up, maar dit wil niet zeggen dat we drie uur lang gaan make-uppen. Dat houden die meiden niet eens vol. Zorg ook voor leuke spelletjes en andere activiteiten. Zo blijft het feestje leuk en gezellig! En doe het niet alleen, zorg dat er altijd nog een volwassene bij is. In ‘Hoe overleef ik een kinderfeestje’ lees je nog meer tips om er een leuk en geslaagd kinderfeestje van te maken. Als je me op Instagram volgt zal je vast wat foto’s in mijn stories voorbij zien komen van het feestje…


Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!