fbpx

Met Geurklei wordt kleien een echte beleving

Geurklei

Nu kennen we allemaal wel het welbekende speelklei in de kleine potjes. Hier hebben mijn kinderen (en ja ook ik) uren mee gespeeld. Sinds kort is er nieuw speelklei op de markt: Geurklei. Geurklei is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bevat geen chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het het ruikt ook nog eens heerlijk! In deze blog vertel ik je er alles over.

Geurklei

Marjolein, zelf moeder, bedacht een aantal jaar geleden dat het leuk zou zijn om zelf klei te maken. Na wat speurwerk, uittesten en toevoegen van kleuren en geuren ontstond een unieke beleving! De fantasie van haar kinderen sloeg op hol; ze beleefden veel plezier en waren razend enthousiast. Zo ontstond het idee om Geurklei op de markt te brengen.

Geurklei is bijzonder, verrassend en educatief speelgoed voor jong en oud. Met heerlijke geuren die bij het kneden vrijkomen én overeenkomen met herkenbare geuren uit ons dagelijks leven. Geurklei stimuleert de fantasie, prikkelt de zintuigen en helpt kinderen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Tien verschillende kleuren en geuren

Op dit moment is Geurklei in tien verschillende geuren verkrijgbaar. In de toekomst zullen dit vast nog meer geuren zijn. De kleuren en bijbehorende geuren zijn:

  • Rood: aardbei
  • Oranje: sinaasappel
  • Geel: citroen
  • Fuchsia: framboos
  • Wit: amandel
  • Zeegroen: pepermunt
  • Geel: banaan
  • Bruin: kaneel
  • Donkerblauw: bosbes
  • Lichtroze: bubbelgum
Geurklei

De klei is veilig voor kleine kinderen

Nu kan ik me zo voorstellen dat je denkt dat als het zo lekker ruikt, je kind de klei misschien opeet. Er is aan de klei zout toegevoegd om te voorkomen dat kinderen het opeten. Mochten ze toch een stukje in hun mond doen? Geen paniek, omdat de klei 100% natuurlijk is kan dit geen kwaad. Wel goed om te weten dat het gemaakt is van tarwe en tarwe sporen van noten kan bevatten. Bij kleinere kinderen is het sowieso aan te raden om erbij te blijven als ze met klei bezig zijn, want er bestaat natuurlijk altijd verstikkingsgevaar. Maar dat is bij andere klei niet anders.

Wat wij van Geurklei vinden

De meiden en ik hebben de Geurklei uitgebreid getest. Nu zijn mijn meiden niet meer zo van het kleien, maar ze houden van putty en alles wat kneedbaar is. En twee dingen vielen op: de klei ruikt echt heerlijk en de klei is superzacht en makkelijk kneedbaar is. Zelfs na een paar weken niet gebruiken blijft de klei lekker ruiken en blijft het heerlijk zacht. Uiteraard moet je de klei dan wel weer in het bijbehorende bakje doen.

En die lange houdbaarheid verbaasde mij behoorlijk. Ik had namelijk echt verwacht dat het zou gaan schimmelen, de geur zou verdwijnen en hard zou worden omdat er geen chemische stoffen in zitten die de houdbaarheid verlengen. Maar dit is dus totaal niet het geval. Was deze klei er maar toen mijn meisjes kleiner waren. Dan hadden we nog meer plezier gehad bij het kleien. Ze gingen nu ook raden welke geuren bij welke kleur hoort en als je kinderen kleiner zijn, zijn ze nog druk bezig me het ontdekken en leren van kleuren en geuren. Dit is dan ook echt wat deze fijne klei toevoegt aan de beleving van het kleien.

Leuk om cadeau te doen of als traktatie

Kleine kinderen maak je altijd blij met klei. Dus als je op zoek bent naar een leuk verjaardagscadeautje kan ik je Geurklei zeker aanraden. Maar wat natuurlijk ook heel leuk is, is een traktatie voor het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of op school. Zodat nog meer kinderen kunnen genieten van Geurklei!

De klei is te koop in de webshop van Geurklei. Hou dan wel rekening met een levertijd van 3-5 werkdagen omdat Geurklei vers geproduceerd wordt.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!