Met stichting Corona Bewust ben je op afstand toch verbonden met elkaar

In deze tijd van crisis zie ik steeds meer mooie initiatieven ontstaan. Mensen die familie, vrienden, buren en ga zo maar door helpen en voor elkaar zorgen door bijvoorbeeld boodschappen te doen, een maaltijd te bezorgen of op een andere mooie manier. Maar er zijn ook mensen die nog meer willen doen en een grotere groep mensen ineens willen helpen. En zo ontstaan grotere initiatieven. Zo ontstond ook de stichting Corona Bewust. Een stichting die zich inzet om de meest kwetsbare groepen te beschermen door mensen op een goede manier te informeren, zorgkits met beschermende middelen uit te delen en daarnaast buurtinitiatieven te steunen.

Corona Bewust informeert mensen op een goede manier

Corona Bewust biedt kwetsbare groepen bescherming tegen het coronavirus. Dit begon in eerste instantie door mensen informeren overheen coronavirus en de mensen bewust te maken van de ernst van dit virus. Mensen werden op gepaste afstand geïnformeerd over het coronavirus en wat men kan doen om verspreiding tegen te gaan. Dit alles gebeurde op een goede manier, zonder paniek te veroorzaken. Al gauw werd duidelijk dat mensen graag mondbescherming willen, maar hier niet aan kunnen komen door het tekort hieraan. Zo ontstond het idee om samen met kleermakers zelfgemaakte mondkapjes te maken. Deze bieden geen bescherming tegen het virus, maar dragen wel bij om de verspreiding van het virus te vertragen. De zelfgemaakte mondkapjes werden uitgedeeld in verzorgingstehuizen in Amsterdam en omstreken. Op deze manier ontstond een mooie win-win situatie want kleermakers kunnen toch aan het werk en de meest kwetsbare groep wordt geholpen.

Gratis COVID-4zorgkit

En zo ontstonden ook de gratis COVID-4zorgkits. Deze kits worden op locatie en op gepaste afstand uitgedeeld. De kits zijn speciaal samengesteld en bevatten 2 paar latex handschoenen (4 stuks), een duurzaam mondkapje (wasbaar en herbruikbaar), een desinfecterende handgel en een pakje zakdoekjes. De COVID-4zorgkit bevat ook een bijsluiter waarin uitgelegd wordt hoe je de COVID-4zorgkit zo veilig mogelijk kan gebruiken. Ken jij iemand die tot de kwetsbare risicogroep hoort? Je kan de COVID-4zorgkit gratis online bestellen en deze wordt dan zo snel mogelijk bezorgd bij de persoon in kwestie.

Ik ben iemand die veel genoegen haalt uit het helpen van mensen. Door het virus heb ik de komende weken toch geen werk, dus kan ik mijn tijd goed benutten als vrijwilliger bij Coronabewust” – Menno Stom Voorzitter Stichting Corona Bewust

Op afstand toch verbonden met elkaar

Stichting Corona Bewust zet hun platform ook in om buurtinitatieven een boost te geven. Zo kan iedereen op afstand toch verbonden met elkaar zijn. Gezelligheid is immers een goed medicijn tegen de pijn die deze crisis met zich meebrengt. Mensen hebben juist nu gezelligheid nodig. Het zorgt dat je lekkerder in je vel zit en de strijd tegen dit hardnekkige virus beter aan kan. Vanuit deze gedachte worden er ‘Uitje-dakraam festivals’ georganiseerd. Je kan dan op veilige afstand vanaf je balkon of vanuit je raam meegenieten van karren die door de straat rijden met leuke muziek en artiesten. Misschien heb jij ook wel een goed idee voor een mooi 1,5 meter evenement. Als dat zo is moet je zeker even contact opnemen met Corona Bewust. Alle ideeën zijn welkom!

Word vrijwilliger of doneer eenmalig een (klein) bedrag

Deze stichting heeft jouw hulp nodig om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en steunen. Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden en je hiervoor in te zetten? Wil jij mensen op een goede manier bewust maken van de ernst van de situatie en mensen uitleggen wat ze kunnen doen om zichzelf en anderen te beschermen? Geef je dan op via Corona Bewust. Om de gratis pakketten uit te kunnen blijven delen zijn ook donateurs nodig. Je kan via de website van Corona Bewust eenmalig een dontatie doen. Je kan zelf bepalen welk bedrag je wilt doneren. Alle kleine beetjes helpen!

Hoe mooi dit initiatief ook is, ik hoop dat deze stichting niet lang hoeft te bestaan. Dit betekent namelijk dat we het coronavirus hebben overwonnen. Maar tot die tijd ben ik trots dat dit soort mooie initiatieven ontstaan en zal ik dit soort initiatieven zeker steunen en mijn lezers hiervan op de hoogte brengen!

Hoe draag jij je steentje bij in deze rare tijd?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.